در نشست خبری مطرح شد
فعال شدن بخش تحقیق و توسعه ۲۵۰۰ بنگاه در سالهای اخیر
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صمت: ۲ هزار و ۵۱۰ بنگاه در سالهای اخیر بخش r&d خود را فعال کرده اند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت صمت؛ آقای حسن آقاکثیری در نشست خبری معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارتخانه با بیان این مطلب، افزود: از سال ۱۳۹۶ به بعد ۴۸۴ جواز تاسیس در حوزه صنایع پیشرفته و دانش بنیان داده ایم.
وی با اعلام اینکه ۵۳.۲ درصد از شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای دانش بنیان صنعتی هستند، اضافه کرد: این رقم شامل حدود ۲۵ هزار شرکت دانش بنیان صنعتی میباشد که ۹۷ درصد درآمد شرکتهای دانش بنیان از محل شرکتهای دانش بنیان صنعتی است.
رئیس مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته وزارت صمت، ادامه داد: از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۹۱ تعداد ۹۹۴ مجوز تحقیق و توسعه (r&d) داده شد و این رقم از سال ۱۳۹۱ تاکنون ۲ هزار و ۵۱۰ مجوز بوده است.
فعال شدن بخش تحقیق و توسعه (r&d) دو هزار و ۵۱۰ بنگاه در چند سال اخیر آقاکثیری افزود: ۳ هزار و ۵۵۴ بنگاه، بخش r&d دارند که ۲ هزار و ۵۱۰ بنگاه مربوط به چهار پنج سال اخیر بوده است یعنی ۷۱.۶ درصد این بنگاهها در چند سال اخیر بخش r&d خود را فعال کرده اند.
وی با اعلام اینکه توسعه اقتصاد دانش بنیان را دنبال میکنیم، گفت: ۹۱ طرح را از سال ۱۳۹۵ تاکنون برای همکاری با دانشگاهها هدفگذاری کرده ایم و تفاهم نامههای لازم را بسته ایم.
سید مهدی میرصالحی در نشست خبری
ثبت ۵۶ محصول صادراتی ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری
سید مهدی میرصالحی در نشست خبری برات قبادیان «معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت» گفت: پیاده سازی و اجرای مصوبه هیئت دولت در خصوص دستورالعمل درج کد ثبت بین المللی با استفاده از بارکد QR بر روی محصولات و کالاهای صادراتی ثبت شده در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) در سیستم بین المللی GS۱ با همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه تجارت و مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات را در دستور کار داریم و دنبال میکنیم.
وی در خصوص اهداف این طرح گفت: حفظ اصالت و نام ایران در محصولات صادراتی و حفظ حقوق مالکیت فکری جایگاه اقتصادی و تجاری محصولات صادراتی ایران در بازارهای بین المللی از عمده اهداف این طرح است.
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی، جلوگیری از خام فروشی و فله فروشی و تشویق تولیدکنندگان به فرآوری و بسته بندی و در نتیجه ارتقای ارزش افزوده محصولات را از دیگر اهداف این طرح برشمرد.
میرصالحی حمایت از تجاری سازی نوآوریها و اختراعات، طرحهای صنعتی و استارتاپها را به عنوان شاخص اصلی رشد و پیشرفت صنعتی از دیگر برنامههای عملیاتی دفتر حمایت از مالکیت صنعتی در سال ۱۳۹۹ دانست.
همکاری و نظارت بر عملکرد یونیدو در دستور کار است
مدیرکل دفتر حمایت از مالکیت صنعتی وزارت صمت همچنین همکاری و نظارت بر عملکرد سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) به عنوان مرجع ملی یونیدو در ایران را از دیگر برنامههای این دفتر اعلام کرد و گفت: یونیدو در ایران طرحهای مختلفی دارد که از جمله آن میتوان به ادامه طرح توسعه زنجیره ارزش ماهیهای تن در چابهار با کمک دولت ژاپن و پیگیری تحویل و نصب تجهیزات مربوط به امحای پسماندهای بیماری کرونا در چند بیمارستان کشور با همکاری وزارت بهداشت و درمان و همچنین اجرای طرح نوسازی و بازسازی کمپهای مهاجرین اشاره کرد.