مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، گفت: سرانه مصرف آب در استان ۱۶۰ تا ۱۶۵ لیتر است که نسبت به سال گذشته حدود ۸ درصد افزایش داشته است.
وی در ادامه به اقلیم خشک استان و محدودیت در تامین آب ساکنان پرداخت و گفت: ۸۵ درصد از آب شرب قم از خارج استان تامین میشود و با توجه به اقلیم خشک باید الگوی مصرف شهروندان مدیریت شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همچنین به ظرفیت محدود تصفیه خانههای استان اشاره کرد و گفت: این تصفیه خانه که در ۷۰ کیلومتری قم واقع شده توان تصفیه حداکثر ۴۲۰۰ لیتر برثانیه را دارد، اما مصرف آب شرب شهر قم در ساعات اوج مصرف سال گذشته به ۵۱۶۰ لیتر رسید که این حجم بیشتر از چاههای استان تامین شد.
وی با بیان اینکه آب چاه فرایند تصفیه ساده تری نسبت به آبهای سطحی دارد، گفت: پیش بینیها نشان میدهد مصرف امسال در ساعات اوج به ۵۵۰۰ لیتر بر ثانیه میرسد و این اضافه مصرف از چاههای استان برداشت میشود.
صادق پور ترکیب شدن آب چاه و آب منتقل شده از سرشاخههای دز را عامل اصلی شوری آب دانست و گفت: ای سی (ec) یا شوری آب در حالت استاندارد باید زیر ۱۲۰۰ باشد، اما در روزهای اوج مصرف که به ناچار آب از چاهها برداشت میشود این میزان به بیش از ۲۰۰۰ نیز افزایش مییابد.
وی همچنین از مردم خواست با مدیریت مصرف آب و کاهش سرانه مصرف به زیر ۱۰۰ لیتر در شبانه روز به شرکت آب و فاضلاب در تامین آب سالم کمک کنند.