معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به این که ۵۹ خوابگاه دانشجویی در رتبه ۵ قرار دارد ساخت خوابگاههای جدید با تسهیلات مدنظر قرار گرفته است.
وی با بیان این که در سالهای اخیر علاوه بر ساخت خوابگاههای جدید به فکر ارتقاء سطح خوابگاههای موجود هم بوده ایم، گفت: ۹۱۹ خوابگاه ملکی و استیجاری دانشگاهی را رتبه بندی کردیم و رتبههای ۱ و ۲ خوابگاههای با وضعیت خوب و رتبههای ۴ و ۵ خوابگاههای با وضعیت نامطلوب هستند به ویژه خوابگاههای رتبه ۵ که باید هر چه سریعتر وضعیت آنها بهبود پیدا کند.
معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که ۵۹ خوابگاه رتبه ۵ در اولویت بهبود قرار دارند، افزود: منابع صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری محدود است و نیازمند کمک خیرین هستیم از این رو طرحی پیشنهاد شد که مورد استقبال خیرین قرار گرفت. در این طرح مقرر شد برای ارتقاء خوابگاههای دانشجویی ۴۰ درصد هزینه را صندوق رفاه، ۳۰ درصد را دانشگاه و ۳۰ درصد دیگر را خیرین بپردازند.
آقای صدیقی ادامه داد: هم اکنون صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری ۴۰ درصد سهم خود را برای ارتقاء وضعیت خوابگاههای دانشجویی آماده کرده و گام اول را برداشته است و امیدواریم گامهای اساسی برای بهسازی یا نوسازی خوابگاههای دانشجویی در تابستان برداشته شود.
وی با بیان این که حدود ۵۰ درصد از خوابگاههای دانشجویی به ویژه خوابگاههای ملکی عمری بالای ۱۵ تا ۲۰ سال را دارند، گفت: این خوابگاهها بیشتر فرسوده شده است و باید وضعیت آنها بهبود پیدا کند، زیرا با اسکان دانشجو در این خوابگاهها به سرعت فرسوده و از رده خارج میشوند.
معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به طراحی سامانهای از سوی صندوق رفاه دانشجویان درباره خوابگاهها و کمک خیرین افزود: این سامانه از امروز فعالیت خود را آغاز میکند و فعالیت آن طوری است که خیٌر هر مبلغی را که برای هر کدام و هر رتبه از خوابگاه به عنوان کمک در نظر گرفته میتواند مشخص کند و پیگیری هزینه پرداختی خود را نیز از طریق این سامانه مشاهده کند.
آقای صدیقی با بیان این که ساخت خوابگاههای جدید نیز همچنان مدنظر قرارگرفته گفت: با پیشنهادهایی که برای تدوین بودجه و برنامه ریزی ارائه شده است امیدواریم تسهیلات جدیدی برای ساخت خوابگاههای جدید در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: امسال با درخواست ۲۸ دانشگاه برای ساخت خوابگاه جدید موافقت شده است و شاهد مشارکت صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در این امر هستیم البته وامهایی نیز برای ساخت خوابگاههای جدید در نظر گرفته شده که بازپرداخت آن پس از دو سال است.
معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: با ساخت خوابگاههای جدید ظرفیت اسکان دانشجو در کشور افزایش پیدا میکند و به نقطه مطلوب از میزان خوابگاههای دانشجویی در سطح کشور خواهیم رسید.
کاهش حضور دانشجو در نیمسال دوم در کلاس و خوابگاه
معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: براساس طرح اصلی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در خصوص توزیع دانشجو در مقاطع مختلف، شاهد حضور تعداد کمتری از دانشجویان در کلاسها و خوابگاهها هستیم.
آقای مجتبی صدیقی در حاشیه نشست مجازی خیرین آموزش عالی که در سالن همایشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد درباره وضعیت خوابگاههای دانشجویی در نیمسال دوم تحصیلی افزود: براساس پیشنهاد وزارت علوم و تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا مقرر شد ترکیب آموزش حضوری و غیر حضوری را در ترم آینده در دانشگاهها اجرا کنیم، یعنی تا آنجا که امکان دارد آموزشها حضوری باشد در غیر این صورت آموزشها مجازی میشود.
وی گفت: همان سخن رئیس جمهور را که کلاس خلوت و خوابگاه خلوت باید در نیمسال دوم تحصیلی اجرا شود مدنظر قرار دادیم و به تبع آن شاهد خلوت بودن کلاسها و خوابگاهها هستیم.
معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به طرح وزارت علوم در خصوص نحوه حضور دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی افزود: ما براساس طرح اصلی به گونهای فعالیت میکنیم که در یک زمان تعداد کمتری از دانشجویان در کلاس درس و خوابگاهها حضور داشته باشند، بنابر این حضور ۵۰ درصد از دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی مطلوب است از این رو همه دانشجویان نمیتوانند در دانشگاهها و خوابگاهها حضور داشته باشند.
آقای صدیقی گفت: در نشستی که بزودی با رؤسای دانشگاهها خواهیم داشت هماهنگی لازم شکل میگیرد و از ۱۵ شهریور نیمسال تحصیلی دانشگاهها شروع میشود.
وی افزود: همچنین مقرر شد پذیرش دانشجوی مهمان در دانشگاهها تسریع شود، تاکنون ۸ هزار و ۳۰۰ درخواست میهمانی در سامانه سازمان امور دانشجویان ثبت شده و در دست بررسی است و مقرر شده است با توجه به مساعدت دانشگاهها حتی المقدور دانشجویان در محل زندگی خود آموزش را فرا بگیرند و از رفت و آمد جلوگیری شود.
معاون دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: اجرای شیوه نامههای بهداشتی مدنظر همه مسؤولان آموزش عالی است.