فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تهران گفت: ۸۰ درصد مردم تهران کرونا را خطرناک میدانند، اما رفتار مراقبتی مردم روبه کاهش است.
وی با تاکید بر اینکه رعایت دقیق شیوه نامههای بهداشتی باید قطعی باشد، گفت: در تهران بعد از اجرای فاصله گذاری اجتماعی هوشمند، رعایت فاصله گذاری ۶۲ درصد انجام میشد، دو هفته بعد به ۲۸ درصد تقلیل پیدا کرد و در ادامه در برخی از مناطق تهران به ۱۱ درصد رسید و در برخی از حوزههای خدماتی نیز به کمتر از ۹ درصد رسیده و مخدوش شده است.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تهران افزود: پیش بینی میکنیم بالاترین سطح امادگی ۱۵ تا ۲۰درصد است و ۸۰ درصد مردم فاقد مصونیت کافی در مواجهه با کرونا هستند.
وی با بیان اینکه این ویروس چند برابر خطرناکتر از ویروسهای هم رده خودش است، گفت: از دورکاری به عنوان یک ظرفیت استفاده کنیم و باید برای تحقق دولت الکترونیک تلاش کنیم.
زالی افزود: قبل از اجرای طرح ترافیک یک نظرسنجی انجام شده است که براساس آن ۴۴ و شش دهم درصد مردم در استان تهران علت خروج خود از خانه را رفتن به محل کار اعلام کرده اند و ۲۶درصد هم برای خرید و تامین مایحتاج بیرون رفته اند.
وی با بیان اینکه بدون کنترل بیماری در تهران طرحهای ریشه کن کردن کرونا در کشور ابتر خواهد بود، گفت: متعهدانه دست در دست هم دهیم و با اجرای تمام و کمال شیوه نامههای بهداشتی، برای مقابله با بیماری را داشته باشیم. شیوه نامهها میتواند از حالت یک شکل خارج شود و دقیقا در انطباق با شرایط باشد.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تهران درباره حضور کارمندان در محل کار نیز افزود: باید برنامهها به گونهای باشد که حداکثر صرفه جویی حضور فیزیکی اداری صورت گیرد.
وی گفت: فهرستی شامل ۱۶ گروه پرخطر طراحی شد و تا جایی که ظرفیت انعطاف پذیر اجازه دهد، تغییر حضور در ساعت اداری این گروههای ۱۶ گانه میتواند کمک کند. همچنین پیشنهاد شده است از ظرفیت دورکاری با نگاه جهادی و توسعه دولت الکترونیک استفاده شود.
زالی درباره بازگشایی مدارس افزود: دو موضوع در جلسه روز گذشته ستاد ملی کرونا تصریح شد. موضوع اول بدین گونه است که ظرفیت سازی در دانشگاهها و خوابگاهها و مدارس تعریف و آموزش به صورت چرخشی انجام شود. برای مثال آموزش و پرورش ملزم شد برای بخشهایی که بدون حضور فیزیکی امکان آموزش فراهم است، شیوههای آموزش مجازی را طراحی کند، یا تعطیلی پنجشنبهها بازگردد و حضور به صورت زوج و فرد باشد و زمان حضور در مدارس به حداقل برسد که این موارد قطعی نیست و تاریخ شروع آموزش از ۱۵ شهریور پیشنهاد شده که ممکن است با توجه به شرایط پیش رو تغییر کند.
شیوه نامههای بهداشتی برای مقابله با بیماری کرونا رعایت نمیشود
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تهران گفت: شیوه نامههای بهداشتی برای مقابله با بیماری کرونا رعایت نمیشود.
دکتر علیرضا زالی در نخستین جلسه شورای اداری استان تهران افزود: اینکه چه زمانی این بیماری زدوده میشود، نامشخص است و تغییراتی که فکر میکردیم موجب تقلیل آثار بیولوژیک این بیماری بشود، نشد و هر روز ابعاد جدیدی از این بیماری در جهان مشهود میشود.
وی با بیان اینکه کرونا ابعاد پیچیده فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی داشته است و دارد، گفت: تهران، گرانیگاه سیاسی و اقتصادی است و تلاش شد مرکز کشوری در کنترل بیماری کرونا باشد، چون نقش تهران در مقابله با کرونا نقشی راهبردی و تعیین کننده بود.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تهران با بیان اینکه در رعایت مفاد بهداشتی با چالشهای مواجه هستیم، افزود: رعایت دستورهای بهداشتی انکارناپذیر است. متاسفانه بسیاری به دلایل مختلف یا خستگی، یا فقدان آموزش یا برای حساسیت زدایی، شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند.
وی گفت: اگر چه تا کنون زحمات بسیاری در این خصوص کشیده شده است، اما با همدلی و همگرایی زمینههای مقابله با بیماری را بیش از گذشته رونق بدهید.