طرح یاوران تولید با هدف بهرهمندی حداکثری از ظرفیت اعضای هیئت علمی و محققان موسسات مراکز تحقیقاتی برای تسهیل انتقال دانش به عرصههای تولیدی با اولویت کشت بهاره محصولات استراتژیک اجرا می شود.
پژوهش خبری صدا وسیما: سرعت انتقال آخرین یافته های علمی به مزارع کشاورزان تعیین کننده ترین موضوع در سال جهش تولید است. وزارت جهادکشاورزی با محور قراردادن بهره وری به منظور دستیابی به اهداف بلند سال جهش تولید، بر آن است که شعار سال را تحقق بخشد و در این خصوص دانشبنیان کردن کشاورزی از طریق انتقال یافته های علمی مختلف توسط پژوهشگران را در قالب «طرح یاوران تولید» در دستور کار قرارداده است. طرح یاوران تولید با همراهی کارشناسان بخش اجرا و کشاورزان پرتلاش و به منظور بهینه کردن منابع مورد استفاده در تولید محصولات مختلف اجرایی می شود، در طرح مذکور با توسعه “نظام نوین ترویج” و ارتباط موثرتر پژوهشگران برجسته مراکز تحقیقاتی سراسر کشور، شاخص علمی کردن کشاورزی و گذر از کشاورزی سنتی دنبال می شود. ارتباط مختلف چندسال اخیر پژوهشگران نشان داده است که تلفیق دانش بومی مناطق و دانش موجود در مراکز پژوهشی در صورتی که هم افزا شوند توفیقات خوبی را برای امنیت غذایی کشور رقم می زنند. از یک سو عرصه کشت و کار کشاورزان مملو از نتایج آخرین دستاوردهای تحقیقاتی و از طرفی بازخورد همه دستاوردها در عرصه های اجرایی، پویایی دانش و عمل و تجربه و نهایتا اکوسیستم نوآوری روزآمد خواهد بود.
طرح یاوران تولید با هدف بهرهمندی حداکثری از ظرفیت اعضای هیئت علمی و محققان موسسات مراکز تحقیقاتی برای تسهیل انتقال دانش به عرصههای تولیدی با اولویت کشت بهاره محصولات استراتژیک اجرا می شود. در همین راستا با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در سال جهش تولید، برای بررسی و تحلیل بیشتر طرح یاوران تولید، مصاحبه ای با جناب آقای دکتر کامبیز بازرگان، معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شده که مهمترین بخش های آن در این پژوهش ارائه می شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:علی قنبری شیرسوار