معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: پیش بینی می شود مصرف برق در زمان پیک تابستان امسال به 60 هزار مگاوات برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای همایون حائری در نشست امروز مدیران ارشد صنعت آب و برق کشور با معاون اول رئیس جمهور افزود: توان تأمین 58 هزار و 581 مگاوات را داریم و باید هزار و 500 مگاوات نیز مدیریت مصرف انجام شود.
وی گفت: امسال نیز همانند سال گذشته پیش بینی می کنیم با مدیریت مصرف و همکاری مشترکان تابستان بدون خاموشی (099) داشته باشیم.
آقای حائری با اشاره به اینکه 900 مگاوات ظرفیت جدید امسال وارد مدار شده است افزود: وزارت نفت 520 مگاوات نیروگاه در اختیار دارد که اگر سالانه 2 ماه این ظرفیت را در اختیار وزارت نیرو قرار دهد برق مورد نیاز تابستان تأمین می شود.
وی از معاون اول رئیس جمهور خواست تا در این زمینه به وزارت نفت دستور دهد این ظرفیت نیروگاهی را در پیک تابستان در اختیار شبکه سراسری برق قرار دهند.
معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: از زمان شروع گرما روز 27 خرداد بیشترین مصرف را تاکنون داشته ایم و نسبت به زمان مشابه پارسال 2 هزار و 300 مگاوات افزایش مصرف ثبت شده است.
همچنین مدیرعامل نیروگاه های حرارتی نیز در این نشست به بیان دستاوردهای صنعت برق در سال گذشته پرداخت و گفت: راندمان نیروگاه های حرارتی به 38 و 58 صدم درصد رسید.
آقای محسن طرزطلب افزود: تبدیل نیروگاه های حرارتی به نیروگاه های گازی، احداث نیروگاه های جدید با راندمان بالا، بازنشسته کردن نیروگاه های قدیمی و فرسوده از جمله اقدامات شرکت مادر تخصصی نیروگاه های حرارتی کشور در سال گذشته بوده است.
وی گفت: در نظر داریم امسال راندمان نیروگاه های حرارتی را به 39 درصد برسانیم و این رقم تا تابستان سال آینده به 40 درصد خواهد رسید.
مدیرعامل توانیر نیز در این نشست با اشاره به اینکه سالانه 1 میلیون به مشترکین برق کشور اضافه می شود گفت: هزار مگاوات مصرف صنعتی برق هر سال افزایش می یابد.
آقای محمدحسن متولیزاده افزود: در پیک تابستان 98 با اجرای طرح های تشویقی محور، 35 میلیارد تومان تشویقی به مشترکان صنعت در زمان پیک تابستان 98 پرداخت کردیم.
وی گفت: یکی از الزام آورترین کارها در زمان پیک مصرف، افزایش قیمت برق است که این امر نیز در سایر کشورها انجام می شود.
آقای متولی زاده افزود: اگر بتوانیم مصوبه ای برای تشویق مشترکان کم مصرف داشته باشیم مردم از افزایش قیمت برق در زمان پیک استقبال می کنند.
وی به مشکل دریافت نکردن پول حاصل از فروش برق اشاره کرد و گفت: سازمان هدفمندی یارانه ها درآمد حاصل از فروش برق را به وزارت نیرو پرداخت نمی کند و هم اکنون هزار و 370 میلیارد تومان از درآمد حاصل از فروش برق در اختیار سازمان هدفمندی یارانه هاست.
آقای متولی زاده از معاون اول رئیس جمهور خواست این موضوع را با توجه به افزایش مصرف برق و بالا رفتن هزینه های تولید برق پیگیری نماید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور نیز در این نشست گفت: امسال با توجه به مسائل اقتصادی و چالش های پیش رو دو موضوع پایداری منابع و اقتصاد آب را پیش رو داریم.
آقای حمیدرضا جانباز با اشاره به اینکه 547 شهر در سال 93 با مشکل تأمین آب مواجه بودند که این رقم امسال با توجه به اجرای طرح های جدید و بارش های خوب به 170 شهر کاهش یافته است افزود: هنوز 24 میلیون از جمعیت کشور با چالش کمبود آب مواجه هستند.
وی تأکید کرد: کمتر از 50 درصد آب بها در شهرها و 27 درصد در روستاها را می توانیم دریافت کنیم این در حالیست که فقط 56 درصد هزینه های تأمین آب را در شهرها و 27 درصد را در روستاها دریافت می کنیم.
آقای جانباز به موضوع کرونا اشاره کرد و افزود: این بیماری موجب شده به طور میانگین 11 درصد در کل کشور افزایش آب افزایش یابد و در برخی شهرها میزان مصرف 27 درصد و در تبریز 45 درصد میزان مصرف آب بیشتر شود.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو نیز در این نشست به لزوم ریل گذاری برای بهره وری درست از آب اشاره کرد و گفت: راهی جز بهره وری درست آب نداریم چون جمعیت در سال های آینده به 120 میلیون نفر افزایش می یابد و اگر این تصمیمات گرفته نشود مشکلات کمبود آب افزایش می یابد.
آقای قاسم تقیزاده خامسی افزود: 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود و آبی که با این همه زحمت و قیمت زیاد به دست می آید بعد با تولید میوه مانند هندوانه صادر می شود که این به صرفه نیست.
وی گفت: در 51 سال اخیر نمودارها نشان می دهد دورهای خشکسالی طولانی و ترسالی کوتاه مدت داشتیم این یکی از محدودیت های آب در کشور ماست که 50 درصد جمعیت در نقاط کم آب زندگی می کنند.
صدا و تصویر دارد