به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان، مهین فرهادی زاد معاون توسعه ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان، جشنواره فرهنگی ورزشی دا را یکی از هشت طرح ملی ورزش بانوان دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: برای افزایش مشارکت بانوان روستایی در فعالیتهای فرهنگی و ورزشی، توسعه و تقویت ارزشهای ایرانی و اسلامی منطبق با آیین و رسوم سنتی و ملی و با رویکرد کاهش آسیبهای اجتماعی در حال اجرا است.
وی افزود: دا نام مادران شیرزن ایران را تداعی میکند که روستاهای پرجمعیت را هدف قرار داده است و از سال ۹۴ تاکنون با حمایت معاونت توسعه امور بانوان وزارت ورزش و با همکاری فدراسیون ورزش روستایی و هیئتهای استانی در حال برگزاری است.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: مرحله نخست این جشنواره در سال ۹۴ و در ۳۱ روستا برگزار شد، مرحله دوم آن در سال ۹۶ و با مشارکت ۶۱ روستا به اجرا درآمد. سومین دوره این جشنواره هم در سال ۹۷ و در ۹۱ روستا اجرا شده است.
وی افزود: مرحله چهارم جشنواره دا که قرار بود، امسال برگزار شود، به علت شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاد و در صورت صدور مجوز از ستاد کرونا از سرگرفته میشود.
فرهادی زاد مراحل اجرای جشنواره دا را این گونه توضیح میدهد که یک مادر بالای ۷۰ سال به عنوان «دا» در روستاهای هدف برای افتتاح یا اختتام جشنواره معرفی میشود، سپس رقابتها در رشتههای بومی و محلی مختص هر استان (حداقل سه رشته) به اجرا در میآید.
وی افزود: در این جشنواره نمایشگاه صنایع دستی، پخت نان و غذاهای محلی هم در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: براساس آمار ارائه شده استان ها، در سال ۹۶، این جشنواره با مشارکت ۴۴ هزار و ۶۹۰ نفر در ۱۲۵ رشته برگزار شده است که در سال ۹۷ هم ۶۳ هزار و ۱۵۵ شرکت کردند و در ۱۹۰ رشته مسابقه دادند.
وی افزود: در ۹ ماهه نخست پارسال، این جشنواره با حضور ۴۴ هزار و ۶۹۰ نفر از بانوان روستایی در ۱۲۵ رشته برگزار شده است.
فرهادی زاد گفت: یکی از بارزترین ویژگیهای این جشنواره معرفی روستا، برگزاری جشنواره غذای سنتی و رقابتهای آشپزی، صنایعدستی نظیر گلیم بافی، حوله بافی و قالیبافی، بازیهای بومی و محلی و مسابقات ورزشی است.