به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از باکو، حجم حمل و نقل و ترانزیت کالا ازجمهوری اسلامی ایران به مقصد جمهوری آذربایجان و دیگر کشورهای مستقل مشترک المنافع در دوران کرونایی افزایش یافته است.
با وجود مسدود بودن مرزهای بسیاری از کشورها به دلیل خطر شیوع کرونا و تاثیرات منفی اقتصادی این ویروس خطرناک، مرزهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان هرچند برای ورود و خروج مسافر از یازدهم اسفند ماه گذشته مسدود شده اند، اما برای حمل و نقل کالا و ترانزیت آن از طریق مرزهای این دو کشور هیچ محدودیتی نبوده و گذرگاههای مرزی همچنان باز و فعال هستند.
با شیوع کرونا و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه مرز های دو کشور برای حمل و نقل و ترانزیت کالا بین دو کشور چه از طریق مرزهای زمینی با رعایت برخی مقررات بهداشتی باز ماندند. "الهام علی اف " رئیس جمهوری آذربایجان در ماههای اولیه شیوع کرونا اعلام کرد ما هیچ محدودیتی برای بارهای ترانزیتی قائل نشده ایم و این بارها، بویژه از سمت همسایه جنوبی ما (ایران) وارد کشور شده و هم برای مصرف این کالاها در جمهوری آذربایجان و هم برای ترانزیت آنها از خاک این کشور به دیگر کشورها کارهای سازمان یافتهای انجام شده و پلیس کامیونهای باری و ترانزیتی را تا مرز دیگر کشورهای همسایه در جاده همراهی میکند.
"جواد جهانگیر زاده " سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان در خصوص وضعیت حمل و نقل و ترانزیت کالا از کشورمان به جمهوری آذربایجان و دیگر کشورهای منطقه در شرایط کرونایی گفت: با هماهنگی مقامات دو کشور مسیرهای زمینی، دریایی و ریلی از همان ابتدای شیوع کرونا باز بوده و هستند و خوشبختانه در چهار ماه دوران کرونایی یعنی از حدود بهمن ماه سال قبل تا آخر اردیبهشت ماه امسال حجم حمل و نقل و ترانزیت کالا از جمهوری اسلامی ایران به مقصد جمهوری آذربایجان و سایر کشورهای مشترک المنافع ازطریق مسیرهای زمینی ۱۷ درصد و ازطریق مسیرهای ریلی ۴۸ درصد افزایش یافته است و ماهیچ مشکلی در ترانزیت کالا به سمت جمهوری آذربایجان نداریم.
سفیر کشورمان درباکو افزود: ارتباطات مستمر مسئولان و مقامات رده بالای کشورمان با مقامات جمهوری آذربایجان موجب شده است که روز به روز از فرصت هم مرزی با کشوربرادر و دوست جمهوری آذربایجان بهرهمند شویم و امیدوارم از این به بعد هم در انتقال و حمل و نقل و ترانزیت کالاهای تولیدی کشورمان در سالی که توسط مقام معظم رهبری سال "جهش تولید " نامگذاری شده است به کشورهای منطقه موفق شویم.
"جهانگیرزاده " از آغار مذاکرات فنی برای توافق تجارت ترجیحی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در آینده نزدیک هم خبر داد که در صورت عملی شدن این توافق حجم مبادلات تجاری دو کشور افزایش چشمگیری خواهد داشت.
"وقاربایرام اف " نماینده مجلس ملی جمهوری آذربایجان و کارشناس اقتصادی تسهیل در شیوههای تجاری میان دو کشور بویژه توافق در زمینه تجارت ترجیحی بین دو کشور را گامی مهم در زمینه افزایش حجم تجاری دو کشور دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر در بخشهایی همچون خودروسازی و داروسازی در جمهوری آذربایجان سرمایه گذاری مناسب کرده و میکند، ظرفیت سرمایه گذاری در ایران هم برای سرمایه گذاران جمهوری آذربایجان بسیار وسیع است بنابرین مذاکرات در زمینه تسهیل شیوههای تجاری برای هردو کشور مفید و موثر خواهد بود و آمار سالهای اخیر هم نشان از توسعه اقتصادی دو کشور دارد.
در شرایط کرونایی مقامات اقتصادی دو کشور از جمله معاون اول رییس جمهور کشورمان با نخست وزیر جمهوری آذربایجان و همچنین وزیر اقتصاد و دارایی کشورمان با معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و دیگر مقامات رده بالای دو کشور مذاکرات خود را چه در قالب دیدار آنلاین و چه بصورت تماس تلفنی ادامه داده و در مذاکرات خود بر تکمیل طرحهای مشترک اقتصادی و توسعه همکاریهای تجاری و مناسبات اقتصادی دو کشور همسایه تاکید کرده اند.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با داشتن بیش از ۷۶۰ کیلو متر مرز مشترک و چهار گذرگاه مرزی رسمی، ظرفیت مناسبی برای توسعه همکاریهای اقتصادی دو جانبه و منطقهای دارند.