شیوع ویروس کووید- ۱۹ در جهان
بیش از ۴۴۰ هزار فوت شده
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت بیش از ۸ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد بیش از ۴۴۳ هزار نفر جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت هشت میلیون و دویست و دو هزار و ششصد و نود و شش نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد چهارصد و چهل و سه هزار و پانصد و هشتاد و سه نفر جان باخته اند و چهار میلیون و دویست و هفتاد و چهار هزار و یکصد و نود نفر بهبود یافته اند.
احتمال جان باختن ۳۰۰ هزار کودک هندی بر اثر سوءتغذیه
نزدیک به ۳۰۰ هزار کودک در هند ممکن است ظرف چند ماه آینده بر اثر سوء تغذیه شدید و دسترسی نداشتن به خدمات بهداشتی جان خود را از دست بدهند.
به گزارش بی بی سی، براساس نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه جان هاپکینز، همه گیری ویروس کرونا در هند، بحران قحطی را نیز در این کشور تشدید کرده است. این در حالی است که کودکان هندی از شدیدترین حد سوء تغذیه در جهان رنج میبرند.
از زمان اعلام تعطیلی سراسری در این کشور در ماه مارس گذشته، میلیونها کارگر روزمزد بیکار شده اند و درآمد روزانه خود را از دست داده اند و برای تامین مخارج اولیه زندگی خود به شدت تقلا میکنند.
خانواده این افراد میگویند تا قبل تعطیلی میتوانستند، برنج و سبزیجات برای قوت روزانه خود تهیه کنند، ولی حالا دیگر پولی برای خرید ندارند و بچهها گرسنه میمانند.
هرچه بحران همه گیری کرونا در هند تشدید میشود، شمار بیشتری از کودکان این کشور ضمن کاهش وزن در معرض خطر مرگ قرار میگیرند.
داروی دگزا متازون در درمان کرونا موثر است
سرپاتریک والانس مشاور ارشد دولت انگلیس گفت: داروی دگزامتازون (Dexamethasone) در درمان کرونا موثر است. به گزارش شبکه تلویزیونیای پی تی ان، والانس در کنفرانسی خبری همراه بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس گفت: "اولین مطلبی که میخواهم بگویم این است که دگزامتازون ارزان، بسیار در دسترس است و نکته جالب در مورد این تحقیق این است که میتواند در اینجا و در سرتاسر جهان موثر باشد. این یک تغییر در وضع موجود است. این دارو محدود به فرآیند تولید پیچیدهای که متعلق به یک شرکت باشد و آن را در مقیاس اندک تولید کند، نیست. این دارویی است که میتواند بلافاصله در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد و این یک مطلب مهم است و سوال شما این بود که آیا ما در اینجا این کار را انجام میدهیم؟ مسئول خدمات پزشکی کشور در این رابطه دستورالعملی را صادر خواهد کرد که بر اساس آن این دارو باید برای عمل بالینی مورد استفاده قرار گیرد و مطمئناً سعی میکنیم تا حد امکان این دارو در همه جای دنیا در دسترس باشد و این موضوعی هیجان انگیز است. من نمیدانم که آیا پیتر مطلبی به این موضوع اضافه میکند".
در ادامه پیتر هوربی (Peter Horby)، مدیر تحقیقات بالینی دانشگاه آکسفورد گفت: این دارو در بین تمامی داروهایی که بر روی آنها تحقیق میکردیم، سبب هیجان ما شده است. ما نتایج مثبتی گرفته ایم و این نتایج باثبات هستند. ما میدانیم که نتیجه بسیار خوب است. این دارو برای مدت ۶۰ سال است که استفاده شده است. این دارو در قفسهها وجود دارد. پزشکان میتوانند در مدت ۵ دقیقه بر روی قفسه به آن دسترسی داشته باشند. آنها میتوانند در مدت ۵ دقیقه آن را تجویز کنند. آنها میدانند که این دارو چگونه عمل میکند و میدانند که کمک کننده است. این کار را میتوانند از همین غروب شروع کنند. این بسیار جالب است.
گفتنی است تحقیقاتی که در دانشگاه آکسفورد انجام شد، نشان داد که یک داروی استروئیدی به نام دگزامتازون باعث کاهش مرگ و میر برای کسانی میشود که به علت کرونا در بیمارستان هستند و به اکسیژن یا در بخش آی سی یو (ICU) نیاز دارند.
در خبری دیگر سازمان جهانی بهداشت درمان کووید ۱۹ با استفاده از داروهای استروئیدی را «پیشرفتی علمی» عنوان کرد.
آمار ابتلا به کرونا در مصر از ۴۷ هزار نفر فراتر رفت
وزیر بهداشت مصر گفت: در شبانه روز گذشته ۱۵۶۷ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ شناسایی شده است و ۹۴ نفر نیز فوت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، هاله زاید از افزایش آمار مبتلایان به ۴۷ هزار و ۸۵۶ نفر خبر داد و افزود: از این تعداد تا کنون ۱۷۶۶ نفر فوت کرده اند و ۱۲ هزار و ۷۳۰ نفر نیز بهبود یافتند.
وی گفت استانهای قاهره، گیزا، القلیوبیه، الفیوم، المنوفیه، الشرقیه، البحیره و اسکندریه به ترتیب بالاترین آمار ابتلا به کرونا را دارند.
هاله زاید همچنین درباره استفاده خودسرانه از داروی دگزامتازون برای درمان کرونا هشدار داد و از شهروندان خواست از خرید این دارو و استفاده از آن بدون مشورت پزشک خودداری کنند.
آخرین آمار کرونا در ترکیه
وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۱۴۶۷ مبتلای جدید، تعداد کل مبتلایان به کرونا به ۱۸۱ هزار و ۲۹۸ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با جانباختن ۱۷ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد قربانیان کرونا ۴۸۴۳ نفر افزایش یافت.
تاکنون ۱۵۳۳۷۹ بیمار کرونایی هم بهبود یافته اند
افزایش شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در فرانسه به ۲۹۵۷۴ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد، شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در فرانسه به ۲۹۵۷۴ نفر افزایش یافت.
شرکت داروسازی آسترازنکا قیمت واکسن ضد ویروس کرونا را حدود دو یورو پیش بینی کرد
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک، سازنده واکسن ضد "ویروس کرونا" قیمت آن را اعلام کرد. این گزارش میافزاید "پاسکال سوریوت" (Pascal Soriot)، مدیر عامل شرکت "آسترازنکا" (AstraZeneca)، جزئیات واکسن ضد "ویروس کرونا"، که گروه دارویی وی آن را به سفارش فرانسه ساخته است، اعلام کرد. به گفته وی، تحویل این واکسن میتواند از اوایل ماه اکتبر آغاز شود و از نظر قیمتی نیز باید حدود دو یورو باشد. در تاریخ ۱۳ ژوئن، گروه دارویی"آسترازنکا" اعلام کرد که با کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند توافق نامهای را برای تضمین تأمین ۴۰۰ میلیون دوز واکسن علیه "ویروس کرونا" با اتحادیه اروپا امضا کرده است.
به گفته "پاسکال سوریوت"، مدیر عامل این شرکت، دو واکسن هم اکنون در دست تهیه هستند، یعنی یکی در بوستون و دیگری در اروپا. وی گفت: این آزمایشات از قبل آغاز شده است. ما مطالعه فاز ۱ را در انگلستان انجام دادیم که ۱۰۰۰ بیمار را شامل میشد و اخیراً به پایان رسیده است. ما مرحله ۱۰ را بر روی ۱۰ هزار بیمار در انگلیس شروع کردیم. اگر همه چیز خوب پیش برود، نتایج آزمایشات بالینی را در ماه اوت - سپتامبر خواهیم داشت. ما تولید را به صورت موازی انجام میدهیم. اگر همه چیز خوب پیش برود، ما از ماه اکتبر برای تحویل واکسن آماده خواهیم شد.
پیش از این، "الیویه نطف"، رئیس شرکت "آسترازنکا" فرانسه، در "فرانس انفو" در مورد مهلت و قیمت آن تصریح کرده بود که این واکسن به قیمت هزینه تولید، توزیع میشود. وی با بیان اینکه قیمت آن "در حدود دو یورو" خواهد بود، گفت: ما یک هدف داریم و هدف ما دسترسی هر چه بیشتر افراد با کمترین قیمت و هزینه به واکسن است. مدیر عامل شرکت "آسترازنکا" در مصاحبه با شبکه "بِل-آر تی اِل"، تصریح کرد که "این مسابقهای برای ثروتمند شدن نیست.»
وی گفت: «ما به جامعه اروپا، آمریکا و انگلیس تعهد داده ایم که در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی این واکسن را تحویل بدهیم، و این کار از ماه اکتبر آغاز میشود. این یک مسابقه برای مقابله با "ویروس کرونا" است. ما متعهد هستیم که در این عملیات هیچ سودی کسب نکنیم. در طول همه گیری ویروس، ما واکسن ضد کرونا را به قیمت هزینه تولید ارائه خواهیم کرد. این یک مسابقه برای ثروتمند شدن نیست بلکه برای حل کردن این بیماری همه گیر وحشتناک است.»
"پاسکال سوریوت" همچنین در مورد اثربخشی واکسن آتی و مدت زمان حمایت گفت: «ما فکر میکنیم حدود یک سال محافظت خواهد کرد». سوریوت در خصوص تحویل نیز اظهار داشت: «به محض کشف واکسن برای کشورهای فرانسه، ایتالیا، آلمان، هلند و همچنین سایر کشورهای متقاضی، این واکسن تهیه میشود.» وی ادامه داد: «در تحویل این واکسن اول و آخرین نخواهیم داشت. همه کسانی که مایل به تحویل هستند، به آنها تحویل خواهد شد. اگر یک کشور تصمیم بگیرد که علاقهای به تحویل گرفتن نداشته باشد، البته تحویل داده نمیشود.» وی افزود: «همه کشورهای اروپایی که میخواهند به این توافق نامه بپیوندند، میتوانند هم اکنون این کار را انجام دهند.»
استفاده دولت انگلیس از داروی دکسامتازون برای درمان بیماران کرونایی
نخست وزیر انگلیس با اشاره به موفقیت آمیز بودن نتیجه آزمایش داروی دکسامتازون (Dexamethasone) در درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا گفت: از این پس بیمارستانها در انگلیس از این دارو برای درمان بیماران کرونایی استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، نخست وزیر انگلیس در نشست خبری روزانه در دفتر نخست وزیری درباره همه گیری کووید ۱۹ افزود: به گفته مشاوران دولت، این داروی قدیمی، مانع مرگ شماری از بیماران بدحال ویروس کرونا میشود.
بوریس جانسون، نخست وزیرانگلیس که متهم است در جهان، بدترین عملکرد را پس از دولت آمریکا در مهار همه گیری ویروس کرونا داشته است اعلام کرد: با جان باختن دستکم ۲۳۳ نفر دیگر طی شبانه روز گذشته در کشورش، شمار قربانیان ویروس کرونا درانگلیس به ۴۱ هزار و ۹۶۹ نفر رسید. گزارشی که به گفته کارشناسان مغایر با امار اعلامی مرکز ملی آمار این کشور است.
مرکز ملی آمار انگلیس اعلام کرده شمار واقعی جان باختگان از کرونا در این کشور حدود ۱۱ هزار نفر بیشتر از آمار اعلامی دولت است که بر این اساس شمار واقعی جان باختگان از کرونا در انگلیس حدود ۵۳ هزار نفر بیشتر است.
به گفته بوریس جانسون، از دیروز تا صبح امروز همچنین هزار و ۲۷۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و مجموع شمار افراد مبتلا به این ویروس به ۲۹۸ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است.
وی افزود: با احتساب ۱۱۳ هزار و ۱۰۷ آزمایشی که در ۲۴ ساعت گذشته در انگلیس انجام شد، تاکنون ۶ میلیون و ۹۸۱ هزار و ۴۹۳ مورد آزمایش ویروس کرونا انجام شده است.
در نشست امروز دولت انگلیس درباره همه گیری کووید ۱۹، پروفسور پاتریک والانس (Patrick Vallance)، مشاور ارشد علمی دولت انگلیس و نیز پروفسور پیتر هوربی (Peter Horby)، متخصص بیماریهای عفونی و بهداشت جهانی در دانشگاه آکسفورد حضور داشتند توضیحاتی ارائه کردند و به پرسشهای برخی خبرنگاران که در فضای مجازی مطرح میشد، پاسخ دادند.
بوریس جانسون در این نشست با بر شمردن کاهش تدریجی محدودیتها در فروشگاه ها، مدارس و شرکتها و کارخانهها گفت: دولت با دقت اوضاع را زیر نظر دارد تا در همه این مراحل، جان مردم حفظ شود.
وی افزود: اکنون بیش از ۵ هزار نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در بیمارستانهای انگلیس بستری اند و ۳۸۵ نفر نیز حالشان وخیم است و از دستگاههای کمک تنفسی استفاده میکنند.
۱۴۷۳ لبنانی با کرونا دست و پنجه نرم میکند
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۱۴۷۳ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از بیروت، وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد، تست کرونا ۹ نفر در شبانه روز گذشته مثبت بود و با این حساب تاکنون ۱۴۷۳ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است ۸۸۹ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۳۲ نفر هم جان باخته اند.
جان باختن ۲۳۳ نفر دیگر بر اثر کرونا در انگلیس
با جان باختن دست کم ۲۳۳ نفر دیگر طی شبانه روز گذشته در انگلیس، شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور حتی براساس آمار دولتی که کمترین میزان گزارش شده در این کشور است به ۴۲ هزار نفر نزدیک شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از لندن، وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس در اطلاعیهای اعلام کرد با در نظر گرفتن شمار جان باختگان از دیروز تا صبح امروز، شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ به ۴۱ هزار و ۹۶۹ نفر رسید.
مرکز ملی آمار انگلیس امروز صبح اعلام کرد: شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، دستکم یازده هزار نفر بیشتر از آمار دولتی این کشور و در نتیجه، بیش از ۵۳ هزار نفر است.
دیروز دوشنبه دولت انگلیس اعلام کرده بود ۳۸ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان باختند که کمترین میزان در هفتهای اخیر بود.
به گزارش وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس، از دیروز تا صبح امروز همچنین هزار و ۲۷۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و مجموع شمار افراد مبتلا به این ویروس به ۲۹۸ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است. براساس اطلاعیه این وزارتخانه همچنین با احتساب ۱۱۳ هزار و ۱۰۷ آزمایشی که در ۲۴ ساعت گذشته انجام شد، تاکنون ۶ میلیون و ۹۸۱ هزار و ۴۹۳ مورد آزمایش ویروس کرونا انجام شده است.
انگلیس پس از آمریکا همچنان دومین قربانگاه بیماران کرونایی در جهان است و عملکرد دولت انگلیس بدترین عملکرد در مهار همه گیری ویروس کرونا در اروپا ارزیابی شده است.
افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جمهوری آذربایجان
شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جمهوری آذربایجان به ۱۰۶۶۲ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از ستاد ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۳۸بیمار قطعی آلوده به ویروس کرونا شناسایی شدند که به این ترتیب تعداد مبتلایان به ۱۰۶۶۲ نفر افزایش یافت. بر اساس این گزارش با مرگ ۴ نفر دیگر بر اثر کرونا تعداد جان باختگان هم به ۱۲۶ نفر افزایش یافت. با پیوستن ۲۰۹ بیمار دیگر به جمع بهبود یافتگان مجموع بهبود یافتهها ۵۹۴۵ نفر شد.
هم اکنون۴۵۸۸ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری هستند. در جمهوری آذربایجان تاکنون ۳۹۱ هزار و ۶۹۹ مورد تست کرونا انجام گرفته است.
مسابقات تنیس آزاد آمریکا بدون حضور تماشاگر برگزار میشود
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد مسابقات تنیس آزاد آمریکا از سی و یکم اوت تا سیزدهم سپتامبر و بدون حضور تماشاگر برگزار خواهد شد.
بهداشت دانمارک: آزمایش کرونای یکی از شرکت کنندگان در اعتراضات مثبت شده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر بهداشت دانمارک اعلام کرد، آزمایش ویروس کرونا برای یک شخص که در اعتراضات ضد نژادپرستی در کپنهاگ در تاریخ هفتم ژوئن شرکت کرده بود، مثبت اعلام شده است.
شستن دستها با صابون را ترک نکنید
به گزارش پایگاه خبری کلینیک مایو در اینترنت، در حالی که همه گیری بیماری کووید ۱۹ در جهان، شرایط را برای حفظ بهداشت عمومی، مهیاتر کرده است محققان کلینیک معتبر مایو در آمریکا میگویند نباید این عادت موثر، ترک شود.
در شرایطی که بسیاری از کشورها، محدودیتهای مرتبط با کرونا را برداشته اند و پروتکلهای مربوط به همه گیری بیماری کرونا، در حال تغییر است دانشمندان میگویند نباید این نکته فراموش شود که شستن دستها باید به عادتی همیشگی، و موثر تبدیل شود.
دانشمندان میگویند شستن دستها با صابون، یکی از مهمترین روشهای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا است و صابون قادر است ویروس را از بین ببرد.
چگونه صابون، ویروس کرونا را از بین میبرد؟
در ابتدا، مولکولهای صابون، مسیر خود را به لایه بیرونی ویروس پیدا میکنند.
در گام بعدی، مولکولهای صابون، دیواره خارجی ویروس را تخریب میکنند و در آن رخنه میکنند و کل موجودیت ویروس را به خطر میاندازند.
از سوی دیگر، مولکولهای صابون، بخشهای تکه تکه شده ویروس را احاطه میکنند و خوشههای محافظ ایجاد میکنند.
در این بین، به هم مالیدن دست ها، به تکه تکه شدن بخشهای جدا شده ویروس منجر میشود و آنها را از ویروس جدا میکند؛ و در این مرحله است که قطعات ویروس، و بخشهایی که توسط مولکولهای صابون محاصره شده اند، از دست کنده میشوند.
در این مرحله، میتوان گفت که دست ما پاکیزه شده و از میکروب عاری شده است.
افزایش شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در ایتالیا به 34405 نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ایتالیایی اعلام کرد، با افزایش 34 موردی، شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در ایتالیا به 34405 نفر رسید. شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا به ۲۳۷۵۰۰ نفر رسید. همچنین تعداد کل بهبود یافتگان به 178 هزار و 526 نفر رسیده است.
درخواست چین از ساکنان پکن برای ترک نکردن این شهر
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پکن از ساکنان این شهر خواست پس از شیوع موج جدید ویروس کرونا این شهر را ترک نکنند.
وزیر بهداشت فرانسه: آماده نشدن برای موج دوم ویروس کرونا یک اشتباه بزرگ است
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرد، آماده نشدن برای موج دوم ویروس کرونا در فرانسه یک اشتباه بزرگ خواهد بود.
مقام سازمان جهانی بهداشت: شاهد کاهش روند ابتلا به کرونا در برزیل نیستیم
به گزارش خبرگزاری رویترز، مدیر سازمان جهانی بهداشت در منطقه قاره آمریکا اعلام کرد، در این منطقه برزیل ۲۳ درصد مجموع مبتلایان و ۲۱ درصد مجموع مرگ و میر را ثبت کرده است و «ما شاهد کاهش روند ابتلا نیستیم.»
دستور پکن برای تعطیلی مجدد مدارس این شهر به دلیل موج جدید کرونا
به گزارش خبرگزاری فرانسه، به دلیل شیوع موج جدید ویروس کرونا، پکن دستور داد مدارس این شهر مجددا تعطیل شوند.
افزایش شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در انگلیس به ۴۱۹۶۹ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در انگلیس به ۴۱۹۶۹ نفر افزایش یافت.
تنش بین نیروهای امنیتی فرانسه و معترضان کادر درمانی در پاریس
کادر درمانی فرانسه که از آغاز بحران بهداشتی ناشی از کرونا در تجمعهای بسیاری شرکت میکنند روز سه شنبه بار دیگر در چندین شهر فرانسه تظاهرات کردند و در حاشیه این تجمع ها، درگیریهایی بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان اتفاق افتاد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، پلیس پاریس در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: یک دستگاه خودرو واژگون شد و معترضان از آن به عنوان سپر محافظتی استفاده کردند.
پلیس در کنار موزه جنگ و مقبره ناپلئون از گاز اشک آور استفاده کرد و در مناطقی نیز سطلهای آشغال آتش زده شد.
قرنطینه ۳۶۹ خانوار در برلین
شیوع گسترده کرونا در مجتمعی مسکونی در پایتخت آلمان ۳۶۹ خانوار ساکن آن را مجبور به قرنطینه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، تصمیم به قرنطینه کردن این خانوارها بعد از آن صورت گرفت که تست کرونای ۵۷ نفر در یک مجتمع مسکونی در جنوب پایتخت آلمان مثبت شد.
ابتلای یک نماینده دیگر مجلس عراق به کرونا
یکی دیگر از نمایندگان مجلس عراق به ویروس کرونا مبتلا شد و بدین ترتیب تعداد مبتلایان به کرونا در مجلس این کشور به دو نفر رسید.
به گزارش روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز میشود، خانم وحده الجمیلی در توئیتی ابتلایش را به کرونا اعلام کرد.
خانم محاسن الدلی نیز از نمایندگان مجلس عراق روز یکشنبه از ابتلایش به کرونا خبر داده بود. هر دو نماینده نیز از اهل تسنن هستند.
شمار مبتلایان به کرونا در عراق تا دیشب به ۲۱ هزار و ۳۱۵ نفر رسیده است که ۶۵۲ نفر آنان جان باخته اند و نه هزار و ۲۷۱ نفر نیز بهبود یافته اند.