استخوان شیرهای آفریقایی ممکن است عامل بیماری جدید جهانی باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ایندیپندنت، جهان هنوز از بحران کرونا کمر راست نکرده است و حالا کارشناسان هشدار دادهاند که تجارت «استخوان شیر» نیز برای استفاده در صنایع دارویی، شراب و جواهرات ممکن است باعث همهگیریهای جدید شود.
۳۳۳ مزرعه پرورش شیر در آفریقای جنوبی وجود دارد که در آنها سالیانه هزاران شیر به منظور تجارت استخوانشان کشته میشوند.
«لرد اشکرافت» معاون پیشین حزب محافظهکار انگلیس در کتاب خودش جنبه های تاریک این تجارت سیاه را فاش کرده است.
این کتاب نشان میدهد چگونه تجارت پر رونق استخوان شیر به تقاضای داروهای سنتی در آسیای جنوب شرقی، شرابسازی و جواهرسازی پاسخ میدهد و گردش مالی میلیون دلاری آن چگونه شکل گرفته است.
ناگوارترین ابعاد ماجرا آنجا است که روشن میشود این شیرها میتوانند ناقل بیماریهای مهلک به انسان باشند. بیماریهایی مانند انواع جدید سل یا ویروسهایی که مسمومیتهای حاد غذایی ایجاد میکنند. به بیان دیگر این تجارت میتواند سبب بروز یک بیماری همهگیر در ابعاد جهانی شود.
تحقیقات روزنامه دیلی میل درباره این تجارت نیز فاش کرده است که چگونه تاجران روس با شکار غیرقانونی شیرهای وحشی در کشور کوچک آفریقایی بوتسوانا و انتقال آنها به کشور آفریقای جنوبی حتی ابعاد فاجعهآمیزتری از این تجارت را شکل دادهاند.
شکارچیهای روس جهت سالم ماندن استخوان این شیرهای وحشی به شکم آنها شلیک میکنند و سپس شیرها را به صورت قاچاقی به آفریقای جنوبی میفرستند تا استخوان آنها نیز به عنوان استخوان شیرهای پرورشی به فروش برسد.
این تجارت غیرقانونی در یک بازار عمومی در ژوهانسبورگ صورت میگیرد، جایی که اسکلت و پوست شیرها در کنار پوست گونه در معرض انقراض پانگولین به فروش میرسد.
دکتر پیتر کالدول، مدیر کلینیک دامپزشکی حیات وحش در پورتوریای آفریقای جنوبی هشدار میدهد که مسمومیت غذایی، یک عفونت کشنده است که به سیستم عصبی حمله میکند. او میگوید ویروسهای عامل این نوع از مسمومیت در استخوان و پوست شیر وجود دارند و میتواند بهراحتی به انسان منتقل شوند.
دکتر کالدول میگوید تجارت رو به رشد شیر در آسیا میتواند یک بحران ویرانگر جهانی دیگر را در دهه آینده ایجاد کند و اگر این بیماری سل نباشد، تب مالت یا یکی از آن بیماریهایی است که بهراحتی از حیوانات به انسان منتقل میشوند.