مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی : مجموع در آمدهای کشور از صنعت پتروشیمی در سال ۹۸ بیش از ۱۵ میلیارد دلار بوده است.
وی با بیان اینکه میزان تولید صنعت پتروشیمی درسال گذشته ۶۶ میلیون تن بوده است گفت: هم اکنون ۳۳۳ نوع محصول پلیمری و ۴۲ نوع مواد شیمیایی در کشور تولید میشود.
محمدی با تاکید بر اینکه این شرکت بهطور مستمر، اجرای طرحهای اولویتدار صنعت پتروشیمی را پایش و ارزیابی میکند، افزود: طرحهای جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی با نظارت و حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال اجرا هستند.
وی اضافه کرد: هماکنون طرحهای تعریفشده در چارچوب جهش دوم (طرحهایی که تا ۱۴۰۰به بهرهبرداری میرسند) و طرحهای جهش سوم (که تا ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسند) در حال اجرا هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه با بهرهبرداری از طرحهای جهش دوم و جهش سوم صنعت پتروشیمی، تحولی عظیمی در این صنعت رخ خواهد داد، گفت: ۵۳ طرح منتخب در نقشه راه صنعت پتروشیمی در حال اجراست که این طرحها بهطور منظم در حال پایش و ارزیابی است، از این تعداد ۲۶ طرح در برنامه تحقق جهش دوم در حال ساخت است و در مرحله بعدی و برای تحقق جهش سوم ۲۷ طرح را تعریف و برنامهریزی کردهایم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: با اجرای طرحهای جهش دوم، ظرفیت تولید صنایع پتروشیمی ایران از ۶۶ میلیون تن کنونی به ۱۰۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ میرسد و با تحقق جهش سوم ظرفیت تولید به ۱۳۳ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ خواهد رسید و این روند از اهمیت صنعت پتروشیمی در توسعه متوازن کشور حکایت دارد.
وی ادامه داد: با تولیدی شدن طرحهای یادشده، ارزش تولید محصولات پتروشیمی از ۱۵ میلیارد دلار به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین گفت: صنعت پتروشیمی رتبه نخست تأمین ارز کشور را دارد.
محمدی افزود: باید به سمت استفاده از یک خوراک و تولید چند محصول گام برداریم و توسعه هوشمندانه مهمترین راهکار توسعه صنعت پتروشیمی است.
وی اضافه کرد: صادرات محصولات پتروشیمی با همه مشکلات در حال انجام است و با تولید پایدار محصولات پتروشیمی، شاهد رشد ۱۱ درصدی معاملات این محصولات در بورس در اردیبهشتماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال بودهایم.
تشکیل صندوق پروژه برای جذب نقدینگی مردم در صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تشکیل صندوق پروژه برای جذب نقدینگی مردم در صنعت پتروشیمی خبر داد.
آقای بهزاد محمدی در نشست خبری گفت: از سال گذشته پیگیر تشکیل صندوق پروژه در صنعت پتروشیمی هستیم تا بتوانیم سرمایههای خرد مردمی را به توسعه صنعت پتروشیمی وارد کنیم که امیدواریم این برنامه در ماههای آتی به تصویب برسد.
وی افزود: برنامه ریزی کرده بودیم که در سال ۹۹، ۱۶ طرح پتروشیمی را به بهره برداری برسانیم؛ اما با شیوع ویروس کرونا، سرعت اجرای پروژهها تحت تأثیر قرار گرفت و بهره برداری از برخی از این طرحها به سال ۱۴۰۰ موکول میشود.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: از این تعداد، در سال جاری ۱۲ طرح پتروشیمی به بهره برداری خواهد رسید و در پایان سال جاری و شروع سال ۱۴۰۰، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی از ۶۶ میلیون تن در سال به ۹۰ میلیون تن در سال میرسد و ۴ طرح نیز در سال ۱۴۰۰ بهره برداری میشود.
محمدی با اشاره به بهرهبرداری از ۲۷ طرح باقیمانده جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ گفت: ظرفیت صنعت تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید که براساس تعهد برنامه ششم توسعه کشور باید به این رقم میرسید و درآمد صنعت پتروشیمی از ۱۵ میلیارد دلار کنونی به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ میرسد.
وی ادامه داد: همچنین ۲۷ طرح دیگر در جهش سوم پتروشیمی اجرایی میشوند و ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ به ۱۳۰ میلیون تن و درآمد این صنعت به بیش از ۳۴ میلیارد دلار افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه هماکنون ۹۸۰ هزار تن پروپیلن در کشور تولید میشود که ۱۵۰ هزار تن آن در بخش پالایشگاهی و ۸۳۵ هزار تن در بخش پتروشیمی است، گفت: در حال حاضر ۲۰۰ هزار تن در سال کمبود پروپیلن در کشور داریم که این کمبود در سالهای آتی به ۷۰۰ هزار تن میرسد.
وی افزود: برنامه ریزی کرده ایم که با اجرای پروژههای متعدد ظرفیت تولید پروپیلن کشور را به ۳ میلیون تن در سال برسانیم که در این خصوص از دو روش تولید پروپیلن از متانول و گاز طبیعی استفاده خواهیم کرد؛ دانش فنی بومی شده اینکار وجود دارد و با توجه به ظرفیت ۲۳ میلیون تنی تولید متانول کشور در سال ۱۴۰۴، ظرفیت اجرای این طرحها وجود دارد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه طرحهای تولید پروپیلن از متانول در سواحل جنوبی و طرحهای تولید پروپیلن از گاز طبیعی در سواحل شمالی کشور اجرا میشوند، گفت: به منظور افزایش توجیه پذیری اقتصادی این طرحها، در نظر داریم بالاترین میزان تخفیف گاز طبیعی را به این طرحها اختصاص دهیم، همچنین با ارائه دانش فنی و برداشت هزینهها به صورت اقساطی و در زمان بهره برداری از طرحهای تشویقی مالیاتی، در نظر داریم توجیه پذیری اقتصادی این طرحها را بیشتر و جذابتر کنیم.
وی ادامه داد: تیرماه سال جاری، طرحهای پایین دستی با مشخصات کامل آماده ارائه به سرمایه گذاران خواهد شد.
محمدی درخصوص اینکه آیا افزایش قیمت لوازم خانگی و محصولات نهایی، از افزایش قیمت محصولات پتروشیمی نشأت میگیرد؟، گفت: قیمت محصولات پتروشیمی نسبت به سال قبل کاهشی ۲۷ درصدی در بازارهای جهانی داشته و اثرات این کاهش قیمت در بازار داخلی نیز مشاهده میشود و در سال جاری علی رغم افزایش ۱۱ درصدی معامله در بورس، ۸ درصد کاهش درآمد داشته ایم که ناشی از همین کاهش قیمتها بوده و به هیچ وجه افزایش قیمت محصولاتی، چون لوازم خانگی، ناشی از قیمت محصولات پتروشیمی نیست.