به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما آخرین اخبار و تحولات در ارتباط با شیوع ویروس کرونا در جهان به شرح زیر است:
آخرین آمار مبتلایان، فوتی ها و بهبودیافتگان در جهان تا ساعت ۰۰:۰۳ بامداد دوشنبه
براساس آخرین آمار منتشر شده، تعداد مبتلایان کرونا در جهان به هفت میلیون و نهصدوچهل و پنج هزار و هشتصد نفر رسیده است. همچنین چهارصدوسی و سه هزار و نهصدونودونه نفر درگذشته اند. در ضمن چهار میلیون و هشتادوشش هزار و دویست و چهل و نه نفر نیز بهبود یافته اند.
عربستان/ بیش از ۴۰۰۰ ابتلای به کرونا در ۲۴ ساعت
وزارت بهداشت عربستان روز یکشنبه از ثبت ۴۰ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور در بیست و چهار ساعت گذشته خبر داد که بالاترین آمار روزانه قربانیان کرونا از زمان شیوع این ویروس در عربستان است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از ریاض، وزارت بهداشت عربستان تاکید کرد با ثبت ۴۰ مورد مرگ جدید ، مجموع قربانیان کرونا در این کشور به ۹۷۲ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت عربستان در بیانیه امروز خود همچنین از ثبت چهار هزار و ۲۳۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور در بیست و چهار ساعت گذشته خبر داد. با ثبت موارد جدید آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان به صد و بیست و هفت هزار و ۵۴۱ نفر رسید.
بر اساس بیانیه وزارت بهداشت عربستان در شبانه روز گذشته دو هزار و ۱۷۲ نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافتند و آمار کل بهبود یافتگان به هشتاد و چهار هزار و ۷۲۰ نفر رسید.
استرالیا/ کسری بودجه بی سابقه
خبرگزاری رویترز گزارش داد: نخست وزیر استرالیا گفت فعالیت اقتصادی به ارزش حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در اثر کرونا در این کشور در سال جاری میلادی از دست خواهد رفت.
وی گفت کشورش در سال جاری میلادی و سال آتی کسری بودجه بی سابقه ای خواهد داشت.
فرماندار نیویورک: اگر مقررات رعایت نشود بار دیگر شاهد تعطیلی خواهیم بود
اندرو کومو فرماندار نیویورک گفت: اگر مقررات مربوط به فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشوند بار دیگر شاهد تعطیلی اماکن و اعمال محدودیتها خواهیم بود.
کومو گفت: ما شاهد موارد افزایش ابتلا بوده ایم. ما شاهد ابتلای ۲۵ هزار نفر دیگر در تمامی ایالتها بوده ایم. بیشترین موارد ابتلا در منهتن و همپتنز بوده اند. اگر دولتهای محلی شاهد افزایش موارد نقض مقررات فاصله گذاری اجتماعی و سیاستهای تعیین شده باشند و سبب احتمال افزایش شیوع ویروس شود و دولتهای محلی این وضعیت را زیر نظر نگیرند و پلیس با این موارد برخورد نکند آنگاه این احتمال واقعی وجود دارد که ما بازگشایی اماکن را در آن مناطق متوقف کنیم. تنها گزینه پیش رو متوقف کردن کامل بازگشاییها خواهد بود.
همانطور که پزشکان میگویند هرگونه ویروس واگیرداری به رفتار افراد ربط دارد. این یک موضوع علمی پیچیده نیست. اگر شما شاهد تجمعات زیادی از مردم باشید که فاصله اجتماعی را رعایت نمیکنند و ماسک نمیزنند شاهد افزایش شیوع ویروس خواهید بود. این موضوع شاید به یکباره روی ندهد، اما اگر روی دهد بسیار دیر خواهد بود. حالا تلاش کنید که مقررات را رعایت کنید تا این ویروس را شکست دهید.
فرماندار نیویورک در ادامه گفت: پیش از آنکه به طرف تعطیلی کامل ایالت یا منطقه برویم لازم است که مقامات محلی اقدامات لازم را انجام دهند. اما اگر شما اجازه نقض مقررات را بدهید شما میدانید که چه روی میدهد.
او در پایان گفت: تقویت قانون در تجمعات بزرگی که دارید لازم است و هرگونه نقض قوانین فاصله گذاری و ماسک زدن میتواند به شیوع ویروس منجر شود؛ بنابراین از مقامات میخواهم که کار خود را انجام دهند و قانون را تقویت کنند. اگر شما به این موضوع خاتمه ندهید ما هیچ گزینهای پیش رو به جز اجرای اقدامات در سطح ایالت نداریم.
چین/ ابتلای بیش از ۵۰ نفر به کرونا در یک بازار محلی در پکن
شبکه تلویزیونی ان اچ کی گزارش داد: بیش از ۵۰ مورد ابتلا به بیماری کرونا در یک بازار محلی فروش مواد غذایی در پکن شناسایی شد.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، مقامات اعلام میکنند پایتخت چین هم اکنون با یک وضعیت اضطراری روبرو است. مقامات اعلام کردند تمامی افراد شناسایی شده یا در بازار کار میکرده اند یا اینکه از آنجا بازدید و خرید کرده اند. در این مرکز خرید غذاهای دریایی فروخته میشود. این بازار هم اکنون بسته شده است و بیم آن میرود که این محل به یکی از کانونهای شیوع کرونا بدل شود. مقامات بازار را تعطیل و ضد عفونی کرده و تلاش میکنند علت شیوع بیماری در آن را ردیابی کنند. آنها افرادی را که در ۲ هفته اخیر به آنجا رفته اند تحت آزمایش قرار داده اند.
زندگی در چین به نظر میرسید که پس از کنترل همه گیری در ووهان به حالت عادی درآمده باشد، اما موارد اخیر ابتلا میتواند سبب ابهاماتی درباره آینده شود.
ژاپن/ هشدار آبه شینزو درباره موج دوم شیوع کرونا در این کشور
به گزارش شبکه تلویزیونی ان اچی کی، نخست وزیر ژاپن درباره شیوع موج دوم کرونا در ژاپن و کشورهای دیگر هشدار داد. او اعلام کرد مردم نباید احساس کنند شیوع کرونا در ماههای گرم پیش رو کاهش مییابد. آبه این سخنان را در یک کنفرانس خبری آنلاین یکشنبه شب بیان داشت.
وی گفت: دولت باید به شدت آماده مقابله با موج دوم شیوع کرونا باشد و سیستم بهداشتی کشور را تقویت کند و شمار آزمایشهای کرونا را افزایش دهد. مردم نباید در فصل تابستان بی توجه و دچار سهل انگاری شوند، زیرا ویروس حتی در کشورهای گرمسیر از جمله قطر و دیگر کشورهای خاورمیانه (غرب آسیا) در حال گسترش است.
در ادامه مجری گفت: آبه همچنین اعلام کرد محدودیتهای مسافرتی به تدریج رفع خواهند شد و در این حال تدابیر لازم برای مقابله با ویروس ادامه خواهد یافت. وی همچنین اعلام کرد دولت ژاپن شیوع کرونا در تمامی کشورها را زیرنظر خواهد داشت. آبه همچنین به این موضوع اشاره کرد که تحقیقات برای ساخت واکسن کرونا در حال حاضر در ژاپن، آمریکا و انگلیس در جریان است. او همچنین گفتن مذاکراتی هم برای ساخت واکسن با شرکتهای تولید کننده واکسن در جهان در جریان است تا به محض ساخت واکسن دسترسی به آن هر چه زودتر فراهم شود.
مصر بالاترین تعداد فوتیهای کرونا در یک روز را تجربه کرد
۹۱ شهروند مصری طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باختند که از زمان همه گیری این ویروس بی سابقه بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قاهره، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۱۸ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد.
خالد مجاهد سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر گفت: تا روز یکشنبه تعداد قربانیان کووید-۱۹ به ۱۵۷۵ نفر و مجموع مبتلایان به ۴۴ هزار و ۵۹۸ نفر رسید. همچنین تاکنون ۱۱ هزار و ۹۳۱ نفر نیز بهبود یافتند.
حدود ۱۰ هزار نفر در جمهوری آذربایجان به کرونا مبتلا شده اند
شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جمهوری آذربایجان به ۹۹۵۷نفر رسید. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۸۷ بیمار قطعی آلوده به ویروس کرونا شناسایی شدند. با مرگ ۴ نفر دیگر بر اثر کرونا تعداد جان باختگان هم به ۱۱۹ نفر افزایش یافت.
با پیوستن ۲۷۴ بیمار دیگر به جمع بهبود یافتگان مجموع بهبود یافتهها نیز به ۵۵۸۳ نفر رسید. هم اکنون ۴۲۵۵ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری و دوره درمان را سپری میکنند.
در جمهوری آذربایجان تاکنون ۳۱۸ هزار و ۸۴۶ مورد تست کرونا انجام گرفته است.
فرانسه/ ثبت ۹ مورد جدید فوت و ۴۰۷ مورد جدید ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، اداره کل بهداشت و درمان فرانسه از ثبت ۹ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و ۴۰۷ مورد جدید ابتلا به این ویروس در فرانسه در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
مکرون: از دوشنبه سراسر فرانسه به عنوان منطقه سبز قلمداد خواهد شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت از روز دوشنبه سراسر فرانسه از نظر مخاطره کرونایی به عنوان منطقه سبز قلمداد خواهد شد.
رئیس جمهور فرانسه گفت رستوران ها در منطقه پاریس بازگشایی می شوند اما تجمعات به شدت کنترل خواهد شد.
وی گفت باید کماکان برای مخاطرات بازگشت احتمالی بیماری کرونا در آینده آماده بود.
مکرون گفت اولویت فرانسه در دو سال آینده و در دهه آینده بازیابی استقلال خویش است.
آمریکا/ افزایش شمار جان باختگان به ۱۱۵ هزار و ۵۷۸ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از دانشگاه جانز هاپکینز، با ثبت ۵۴۲ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا، شمار جان باختگان کرونا در این کشور به ۱۱۵ هزار و ۵۷۸ نفر رسید.
همچنین با ثبت ۲۰ هزار و ۲۹۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۲ میلیون و ۸۱ هزار و ۲۹۶ نفر افزایش یافت.
ترکیه/ ثبت ۱۵ مورد جدید فوت
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت ترکیه از ثبت ۱۵ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و ابتلای ۱۵۶۲ مورد جدید به این ویروس در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
یمن/ افزایش شمار جان باختگان به ۱۶۴ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، مسئولان بهداشتی یمن از ثبت چهار مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته و افزایش شمار جان باختگان در این کشور به ۱۶۴ نفر خبر دادند. همچنین شمار مبتلایان به کرونا در یمن با ثبت ۲۳ مورد جدید به ۵۶۴ نفر رسید.
چین/ ماهی آزاد از شهرها جمع آوری شد
به دنبال کشف آثار ویروس کووید - ۱۹ روی تخته ویژه خرد کردن ماهی آزاد در بازاری در جنوب پکن، تمامی ماهیهای آزاد توزیع شده در فروشگاهها و رستورانهای پکن و سایر شهرهای چین جمع آوری شده است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: در چین حدود ۶۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کوووید-۱۹ شناسایی شده است. حدود ۳۰ نفر از این مبتلایان در یک کانون جدید شیوع ویروس در پکن شناسایی شده اند. ۱۱ منطقه در پایتخت قرنطینه شدند. مقامات دولتی در چین از شکل گیری موج دوم اپیدمی بیمناک هستند.
مجری از گزارشگر این شبکه در پکن پرسید: آیا اکنون جلوگیری از شکل گیری موج دوم اپیدمی، اصلیترین دغدغه مقامات چینی است؟
گزارشگر پاسخ داد: بله. مقامات برای کنترل این کانون جدید شیوع اپیدمی و جلوگیری از گسترش ویروس کووید-۱۹ به سایر نقاط پایتخت هر کاری انجام میدهند. موانع محدود کننده رفت و آمد و عملیات اندازه گیری دمای بدن شهروندان مجددا در پایتخت مشاهده میشود. این در حالی است که در پکن در دو ماه پیش شاهد استقرار این موانع و تب سنجی نبوده ایم. در کل ۱۱ منطقه واقع در جنوب پکن قرنطینه شد. علاوه بر این، فعالیتهای ورزشی نیز ممنوع و مقررات قرنطینه مسافرانی که از پکن راهی سایر استانهای چین میشوند، لازم الاجرا اعلام شده است. کانون جدید اپیدمی در پکن، بازاری در جنوب این شهر بوده و مقامات چینی روی رهگیری و شناسایی کسانی که در بازار رفت و آمد داشته اند، متمرکز شده اند. تمامی این افراد که تعدادشان حدود ده هزار نفر تخمین زده میشود، میبایست از طریق انجام آزمایشات غربالگری شوند. البته شاید شمار کسانی که میبایست غربالگری شوند، بیشتر از این رقم باشد.
حقیقت این است که گسترش مجدد بیماری اصلیترین نگرانی مقامات چینی است. این در حالی است که دولت چین برای جلوگیری از شیوع دوباره ویروس کرونا و مهار اپیدمی اقدامات زیاد و جدی انجام داده است.
مجری گفت: شما گفتید که یک بازار مواد غذایی در پکن سرمنشاء شیوع مجدد ویروس کرونا بوده است. آیا دولت تمهیدات بهداشتی سختگیرانهای به اجرا گذاشته است؟
گزارشگر در پاسخ گفت: بله. این بازار در ناحیه فنگتای Fengtai در جنوب پکن واقع شده است. مالک بازار آن را بزرگترین بازار آسیا توصیف کرده است. این بازار ۸۰ تا ۹۰ درصد میوه مورد نیاز پایتخت را تامین میکند. مقادیر زیادی ماهی در این بازار عرضه میشود. آثار ویروس کووید-۱۹ در این بازار روی تخته ویژه خرد کردن ماهی وارداتی آزاد کشف شده است. البته این بدان معنا نیست که ماهی آزاد حامل ویروس کروناست. اما علی رغم این واقعیت، تمامی ماهیهای موجود در فروشگاهها و رستورانهای پایتخت و سایر شهرهای کشور جمع آوری شده اند. همانطور که میدانید، گفته میشود فروش حیوانات وحشی در بازار ووهان و مصرف آن دلیل و ریشه گسترش ویروس کرونا در چین و جهان بوده است. اما تا این لحظه هیچ مدرکی دال بر فروش جانواران وحشی در بازار مزبور در دست نیست. مصرف حیوانات وحشی در اولین جلسه پارلمان در ماه گذشته، ممنوع اعلام شد. تحقیقات در خصوص چرایی مبدل شدن بازار فنگتای به کانون جدید شیوع ویروس کووید-۱۹ در جریان است.
پاکستان/ تعداد موارد ابتلا به کرونا تا پایان ژوئیه احتمالا از یک میلیون فراتر میرود
اسد عمر، وزیر طرح و برنامه پاکستان روز یکشنبه پیش بینی کرد شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ممکن است تا پایان ژوئن دو برابر شود و یک ماه بعد از یک میلیون نفر فراتر برود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلام آباد، سخنان اسد عمر زنگ هشدار را برای شمار زیادی از مردم پاکستان که به نادیده گرفتن دستورالعملهای فاصله گذاری فیزیکی, بهداشت و سایر تدابیر اتخاذ شده برای مبارزه با همه گیری ادامه میدهند به صدا درآورد.
پاکستان در حال حاضر ابتلای نزدیک به ۱۴۰ هزار نفر را به کووید-۱۹ و مرگ نزدیک به دو هزار و ۷۰۰ نفر را بر اثر ابتلا به آن تایید کرده است.
اسد عمر که در نشستی برای هماهنگی پاسخ دولت به ویروس کرونا شرکت کرده است اعلام کرد ”کارشناسان معتقدند اگر ما به شوخی گرفتن مقررات اساسی رفتاری و کم اهمیت تلقی کردن مشکل ادامه دهیم شمار موارد تایید شده احتمالا تا پایان ماه ژوئن به ۳۰۰ هزار نفر برسد“.
وی در کنفرانسی مطبوعاتی در اسلام آباد اعلام کرد ”ما بیم داریم که شمار موارد تایید شده از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تا پایان ماه آینده فراتر برود“.
پاکستان و سایر کشورهای جنوب آسیا در حالی که سطح ابتلا آنها به کووید-۱۹ در مقایسه با کشورهای غربی پایین مانده بود با افزایش موارد ابتلا به بیماری مواجه شده اند.
از زمانی که ویروس کرونا در ماه مارس در پاکستان مشاهده شد عمران خان، نخست وزیر پاکستان با برقراری قرنطینه ملی مانند آنچه که در بسیاری از کشورها برقرار شد, مخالفت کرد و اطمینان داد که کشور فقیر وی نمیتواند به چنین تدابیری مجوز بدهد. چهار ایالت در پاکستان تدابیر مختلفی را برقرار کرده بودند، اما این تدابیر لغو شده اند.
اسد عمر گفت مناطق دارای آلودگی شدید مثل لاهور موضوع قرنطینه ”هوشمندانه“ قرار گرفته اند. در این ایالتها مقامات تلاش میکنند بیماران را شناسایی و تماس بقیه جمعیت را با آنها محدود کنند. وی تصریح کرد ”این تدابیر با ایالت پنجاب آغاز خواهد شد“.
شهرداری اسلام آباد پیش از این یک محله را بعد از تایید ۲۰۰ مورد ابتلا به کرونا در آن فقط در یک روز جمعه، قرنطینه کرد.
بیمارستانهای سراسر کشور اعلام میکنند تقریبا ظرفیت آنها تکمیل است و برخی از آنها از پذیرش بیماران کووید-۱۹ خودداری میکنند.
کرونا در آمریکای لاتین همچنان گسترش می یابد
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: اپیدمی ویروس کرونا در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب همچنان گسترش مییابد و بیش از ۷۰ هزار قربانی برجا گذاشته است. ناتوانی جائیر بولسونارو رئیس جمهور برزیل چندین هفته است از سوی تظاهرات کنندگان مورد انتقاد قرار دارد. برای روز یکشنبه نیز تظاهراتی در نظر گرفته شده است. تعداد قربانیان کوید - ۱۹ در برزیل از مرز ۴۰ هزار نفر فراتر رفته است. این در حالی است که مکزیک از نظر تعداد تلفات ویروس کرونا از مرز ۱۵ هزار عبور کرد.
در یک طرف برزیل قرار دارد که بیشتر از سایر کشورهای آمریکای لاتین، متحمل تلفات شده است، در سوی دیگر نیز کلمبیا قرار دارد که کمتر از هر کجای دیگر در این منطقه با ویروس کرونا درگیر شده است. در شهر مدلین Medellin با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فقط ۷۰۰ مورد ابتلا و ۴ قربانی ثبت شده است. مدلین از سیستم بهداشت و درمان مجهز و کاملی برخوردار است. این شهر در قیاس با بوگوتا پایتخت کلمبیا پذیرای خارجیهای کمتری است. اما در کنار عمل به توصیههای بهداشتی، شهرداری با هدف جلوگیری از رفت و آمد اقشار فقیر، برنامههایی را برای ارائه کمکهای غذایی به اجرا گذاشته است.
آمار جدید کرونا در ایتالیا
شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا در آستانه ۲۳۷ هزار نفر قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایتالیا، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۳۶ هزار ۹۸۹ نفر رسید.
شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۴ هزار و ۳۴۵ نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد کل بهبود یافتگان به ۱۷۶ هزار و ۳۷۰ نفر رسیده است.
شمار تلفات کرونا در انگلیس به ۴۱ هزار و ۶۹۸ نفر رسید
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار تلفات بیماری کرونا در انگلیس با ۳۶ مورد افزایش به ۴۱ هزار و ۶۹۸ نفر رسید.
عراق/ ثبت ۵۸ مورد جدید فوت در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت عراق از ثبت ۵۸ مورد جدید فوت بر اثر بیماری کووید-۱۹ و ۱۲۵۹ مورد جدید ابتلا به این بیماری در عراق در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
امارات/ افزایش شمار مبتلایان به ۴۲ هزار و ۲۹۴ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت امارات از ثبت یک مورد جدید فوت بر اثر بیماری کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته و ثبت ۳۰۴ مورد جدید ابتلا به این بیماری و افزایش شمار مبتلایان در امارات به ۴۲ هزار و ۲۹۴ نفر خبر داد.
مصر/ جان باختن شش پزشک در ۲۴ ساعت گذشته
شبکه تلویزیونی الجزیره از جان باختن شش پزشک مصری بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
سودان تعطیلی فرودگاههای خود را به مدت دو هفته دیگر تمدید کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: سودان فرودگاههای خود را به روی پروازهای تجاری خارجی و داخلی به مدت دو هفته دیگر تا روز ۲۸ ژوئن بسته نگاه میدارد.
سودان فرودگاههای خود را در ماه مارس و به عنوان بخشی از اقدامات برای کنترل گسترش ویروس کرونا تعطیل کرد. این کشور هر دو هفته یک بار درباره تعطیلی فرودگاهها تصمیم میگیرد.
عابدالحافظ عبدالرحیم سخنگوی هواپیمایی سودان گفت اکنون فرودگاههای سودان فقط به روی حمل و نقل بار، کمکهای بشردوستانه، کارکنان سازمانهای نفتی یا تخلیه اتباع خارجی باز است. سودان تا روز پنجشنبه ۷۰۰۷ مورد ابتلا به بیماری کرونا گزارش کرده بود که از این تعداد ۴۴۷ نفر فوت کرده بودند.