افزایش قیمتی که در بازار مسکن اتفاق افتاده متاثر از تقاضاهای غیر مصرفی و بحث تبدیل پول به سرمایه است.
وی با اعلام اینکه کنترل، کاهش قیمت مسکن و اجاره بهاء در دستور کار ستاد اقتصادی قرار گرفته است اضافه کرد: دولت سه سیاست را برای بحث مسکن و اجاره بهاء در دستور کار دارد که یکی از آنها، سیاستهای انبساطی در بحث تولید و عرضه مسکن هست.
آقای اسلامی گفت: رئیس جمهور دستور داده اند شهرداریها در صدور تراکم و مجوز ساخت، شرایط را تسهیل و تسریع کنند و در جاهایی که امکان ساخت و ساز است سخت گیریها رفع شود تا کسانی که میخواهند پروانه ساخت بگیرند؛ سریعتر بتوانند اقدام کنند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین اعطای وام به سازندگان را از دیگر سیاستهای حوزه مسکن خواند و افزود: اعطای تسهیلات بانکی قرار شد به میزانی باشد که سازندگان سریع بتوانند دریافت و ساخت و سازهای خود را رونق دهند.
اسلامی همچنین با فراخوان افرادی که زمین، واحد خالی و یا طرح نیمه تمام در محدوده شهری دارند؛ گفت: این افراد میتواند با عرضه واحدهای خود، در مقابل، زمین در نقاط مرغوب شهر دریافت کنند و مجدد، مشغول به ساخت، مطابق با الگوی مسکن شوند تا روند ساخت ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه ۷ دهک پایین جامعه، هدف طرح دولت هستند افزود: دهکهای یک و دو از طریق سازمانهای حمایتی و ۵ دهک بعدی از طریق طرح اقدام ملی مسکن پوشش داده خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: موضوع دیگر، زمینهای دستگاههای دولتی در حریم شهری است که باید هرچه سریعتر تحویل وزرات راه و شهرسازی شود. همچنن به وزارت جهاد کشاورزی تاکید شد تا اراضی در حریم محدوده شهری به وزرات راه و شهرسازی برای ذخیره سازی و تولید زمین برای عرضه مسکن واگذار شود؛ بنابراین یک رویش سنگینی در جهت تسهیل در ساخت و ساز اتفاق میافتد.
اسلامی واگذاری زمین ارزان قیمت به سازندگان را نیز از دیگر اقدامات دولت خواند و گفت: در طرح ثبت نام اقدام ملی مسکن، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند که ۸۰۰ هزار نفر از واجد شرایط بودند که در تابستان به پروژه متصل خواهند شد و زمین در اختیارشان قرار میگیرد.
وی اتمام طرح مسکن مهر را یکی دیگر از راه عوامل کنترل بازار برشمرد و افزود: تا پایان آبان امسال همه طرحهای مسکن مهر تکمیل و تحویل متقاضیان خواهد شد. ضمن اینکه موضوع بحث قیمت مصالخ نیز مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با کمک وزارت صمت قیمت مصالح ساختمانی ساماندهی شود تا اثر افزایشی از بعد قیمت و روانی بر بازار نداشته باشد.
وزیر راه شهرسازی همچنین از تشکیل کمیتهای چهار جانبه برای اعطای تسهیلات به مستاجران نیازمند نیز خبر داد.
آقای اسلامی با اعلام اینکه ۳۰ درصد از جامعه در سطح کشور و ۴۳ درصد در شهر تهران مستاجر هستند؛ گفت: افزایش اجاره بها بویژه برای افرادیکه حقوق ثابت دارند؛ مشکلات فراوانی ایجاد کرده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا هم باعث شده خیلی از مشاغل درامد پیش بینی شده خود را نداشته باشند؛ افزود: مقرر شد کمیتهای چند جانبه از بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و وزارت راه و شهرسازی تشکیل شود تا در این شرایط کرونایی تسهیلاتی برای کمک به مستاجران در نظر گرفته شود.