فرمانده هوا فضای سپاه از عوامل ساخت مجموعه تلویزیونی بچه مهندس۳ قدردانی کرد.
فرمانده هوا - فضای سپاه مهمترین علت این قدردانی را غنای محتوایی مجموعه تلویزیونی از بعد اجتماعی و علمی و توجه به بومیسازی صنعت نظامی دانست. وی با اشاره به ارائه تصویری زیبا از همدلی جوانان و به تصویر کشیدن رابطه درست شاگرد و استادی در «بچه مهندس ۳» گفت: من کم و بیش این مجموعه تلویزیونی را همراه خانواده دنبال کردم و شاهد استقبال اطرافیان از این سریال بودم. دلیل این استقبال، توجه به مسائل اجتماعی و علمی و موضوعات ارزشی بود.
وی تصریح کرد: مسأله بومیسازی و نگاه به داخل، از دیگر ویژگیهای این اثر بود. فرمانده نیروی هوا - فضای سپاه ادامه داد: به دلیل ضریب نفوذ بالای مجموعه، خیلیها بهواسطه این مجموعه دیدگاهشان به دستاوردهای کشور تغییر کرد.
لزوم مقابله با جنگ رسانه ای و فرهنگی
سردار حاجیزاده خاطرنشان کرد: ما مقابل تهاجم ترکیبی - از جنگ اقتصادی تا جنگ رسانهای و فرهنگی- قرار داریم که دو خاکریز آسیبپذیر ما هستند و سربازان و مسئولان فرهنگی ما باید در این جبههها تلاش کنند. وی تصریح کرد: زمانی جنگ نظامی در اولویت بود، ولی الان شکل جنگ فرق کرده و دشمنان ما در فضای فرهنگیاند و باید با کارهای فرهنگی با آنها مقابله کنیم.
وی افزود: در جبهه فرهنگی باید بر توسعه علم تأکید کرد و شما به این موضوع پرداختید و بسیاری از جوانان را به این موضوع علاقهمند کردید. این نگاه سبب شد که این مجموعه تلویزیونی مخاطبان زیادی پیدا کند.
سردار حاجیزاده با اشاره به نگاه غربیها به قهرمان و قهرمانسازی گفت: غربیها قهرمان میسازند و تاریخ را میتراشند، ولی ما قهرمانانی واقعی داریم. نه تنها در این زمینه، بلکه در زمینههای دیگر، افراد برجسته در فضای توسعه علم در کشور بیشمار است و ما باید به این ذخایر واقعی کشور توجه کنیم.
قهرمان های واقعی ؛ سوژه بکر برای هنرمندان
وی افزود: هر جامعهای به قهرمان نیاز دارد. غربیها به فکر قهرمانپروری از شخصیتهای خیالیشان هستند، ولی ما به برکت انقلاب اسلامی و پایداری ملت ایران، با وجود دادن حدود ۳۰۰ هزار شهید، بهای سنگینی برای عزت خود پرداختهایم و قهرمانان واقعی بیشماری داریم. شهیدان گرانقدر همت، بابایی، باکری و تهرانی مقدم، از جمله قهرمانانی هستند که ما میشناسیم، ولی هزاران شهید ناشناخته داریم که باید قهرمانیهایشان به تصویر کشیده شود. فرمانده نیروی هوا - فضای سپاه با اشاره به شهید حججی و قهرمانی او در نبرد با داعش اضافه کرد: در کنار شهید حججی، ما بیشمار شهید حججیها و حسن تهرانیمقدمها داریم که خوب است در قالبهای هنری به آنها پرداخته شود.
وی با اشاره به جذابیتهای بصری مجموعههای تلویزیونی گفت: سرگرمسازی و پر کردن اوقات فراغت، تنها یکی از اهداف مجموعه سازی است و نباید هدف اصلی باشد. درحالیکه دشمن با جنگ رسانهای به دنبال ناامید کردن جوانان ماست، ما باید جوانان را امیدوار کنیم و این کار ارزشمندی خواهد بود. فرمانده نیروی هوا - فضای سپاه با تأکید بر رسالت مهم اهالی فرهنگ و هنر گفت: امروز اهالی فرهنگ و هنر نقشی شبیه شهیدان باکری، خرازی و ... در جنگ دارند؛ همانطور که در اقتصاد هم همینطور است.
وی در پایان با تأکید بر حمایت خود از توجه اهالی فرهنگ و هنر به تولید محتوا در خصوص معرفی قهرمانان واقعی و به تصویر کشیدن توان داخلی گفت: امیدوارم این سریال ادامه پیدا کند و وارد حوزههای پهبادی شود که فضای گستردهای برای مخاطبان دارد.
مخاطب را دستکم نگرفتهایم
در ادامه آقای جعفری جلوه، مدیر شبکه دو سیما با اشاره به اهمیت همراهی رسانه با کارهای فرهنگی گفت: اگر فعالیتهای کشور پیوست رسانهای نداشته باشد، ماندگار نخواهد بود؛ اما اگر مسؤولیت رسانهای در آن دیده شود، مورد توجه مخاطب قرار میگیرد و مردم شخصیتها و قصه را باور میکنند.
وی ادامه داد: تا اینجا توانستیم سه فصل از بچه مهندس را پیش ببریم و در جوانان انگیزه و علاقه ایجاد کنیم. این علاقهمندی را از بازخوردهای مخاطبان میتوان فهمید. وی گفت: گروه سازنده این اثر، جزو بهترینهای مجموعه سازی هستند. رکن تعیینکننده کار هم فیلمنامه بود. اگر این اثر، فیلمنامه محکمی نداشت، این میزان توفیق را به دست نمیآورد.
آقای سعید سعدی، تهیهکننده این مجموعه هم با تأکید بر این نکته که بدون همکاری نیروی هوا - فضای سپاه ساخت این مجموعه امکان نداشت، گفت: باید اذعان کنم اگر دستور سردار حاجیزاده و کمکهای معاونت هوا - فضای سپاه نبود، این مسیر طی نمیشد. خدا را شاکرم که توانستیم ذرهای از انتظار نظام و رهبری را برآورده کنیم. آقای علی غفاری، کارگردان این مجموعه تلویزیونی هم گفت: ما مطالبههایی از مسؤولان داریم که حمایتهای شما دلگرممان میکند.
وی ادامه داد: برعکس همه دنیا که تواناییهای دفاعی و علم خود را به رخ میکشند، ما در عرصه فرهنگ آنطور که باید و شاید به این مسائل نپرداختهایم و آرزوی من این است که تواناییهای دفاعی و علمیکشور را به رخ همگان بکشیم.
آقای رمضاننژاد ادامه داد: الان نیروی هوا - فضای سپاه، قدرت راهبردی ما در منطقه است و با قدرت موشکی میتوانیم مؤلفههای منطقه را تغییر دهیم و به واسطه آن است که میتوانیم با اقتدار عمل کنیم.
رئیس مرکز سیما فیلم افزود: من از شما میخواهم کمک کنید تورهایی راه بیفتد تا هنرمندان، نوجوانان، دانشآموزان و ... با تواناییهای ما در هوا - فضا آشنا شوند.
وی با اشاره به اینکه شاید «بچه مهندس ۴» هم ساخته میشود، گفت: ما پیگیر ساخت «بچه مهندس ۴» هستیم و در جلسات گوناگون دیدگاههایی هم مطرح شد و امیدوارم فصل چهارم آن قویتر از فصل قبل ساخته شود.
حسن وارسته، نویسنده این مجموعه تلویزیونی هم گفت: ما بالغ بر ۸ یا ۹ بار این فیلمنامه را بازنویسی کردیم و برای نوشتن قسمت آخر، ۶۰ تا ۷۰ دقیقه با فرهاد قائمیان صحبت کردیم. من انسان میهنپرستی هستم و برای خاکم هر کاری میکنم.
آقای فرهاد قائمیان ایفاگر نقش دکتر توفیقی در مجموعه «بچه مهندس ۳» گفت: من در سفر بودم و با احترام به همه عزیزان، تنها به دلیل دیدن سردار حاجیزاده به اینجا آمدم. «بچه مهندس ۳» دومین همکاری من و آقای غفاری بود که با هدایت و مدیریت خوب ایشان به توفیق رسید. روزبه حصاری، بازیگر نقش جواد جوادی هم گفت: زمانی که این نقش به من سپرده شد، رفتهرفته با وجوه نقش آشنا شدم. البته من به دلیل تحصیل در مدارس تیزهوشان با موضوع نخبگان و فرار مغزها آشنا بودم و امروز شاهدیم که نخبگان عزم بیشتری برای ماندن و خدمت در کشور دارند.
در پایان این نشست، سردار حاجیزاده از عوامل ساخت مجموعه تلویزیونی «بچه مهندس ۳» قدردانی کرد.