رونمایی اتصال بیش از هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات
اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات
وزیر ارتباطات: ۹۰ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند و تا پایان سال بقیه روستاها نیز متصل خواهند شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدجواد آذری جهرمی در مراسم رونمایی از اتصال بیش از هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات که با مشارکت اپراتور ایرانسل برگزار شد افزود: این تعداد روستا با سرمایه گذاری ۳۰۶ میلیارد تومانی به شبکه ملی اطلاعات وصل شدند که میزان عمدهای از این بودجه را دولت و بخشی دیگر را شرکت ایرانسل تامین کرده است.
وی از همه مدیران حوزه توسعه روستایی در وزارت ارتباطات و از مسئولان این اپراتور که مقدمات اتصال این تعداد روستا را که شبکه اطلاعات را برقرار کردند قددارنی کرد و گفت: اتصال شبکه ملی اطلاعات از ۱۰ روستا به ۵۰ روستا یا بیشتر در توسعه روستایی کار سختی نیست چرا که عمده روستاهای کشور نزدیک شهرها هستند، اما رساندن از ۹۰ روستا به ۱۰۰ روستا به اندازه ۱۰ روستا تا ۹۰ روستا زحمت دارد و بودجه زیادی میخواهد چرا که برای تک تک این سایتها باید جاده و برق کشیده شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: یکی از مصادیق تحقق عدالت اجتماعی، عدالت ارتباطی است و در ایام شیوع کرونا دیدیم که آموزش در بستر فضای مجازی در مدارس و دانشگاهها و همین طور اقتصاد دیجیتال چه جایگاهی پیدا کرد و حتی در بستر همین فضای مجازی بسیاری از اقدامات بسیج ملی مقابله با کرونا با پرچم داری مدافعان سلامت انجام شد و ما شاهد بودیم که بخش عمدهای از سرگرمی مردم در ایام خانه نشینی هم از طریق فضای مجازی بود.
آقای آذری جهرمی گفت: در این ایام ترافیک ما ۱۵۰ درصد رشد کرد و مجموعاَ ۲/۵ برابر شد.
وی افزود: اگر بستر شبکه ملی اطلاعات در روستاها فراهم نباشد یعنی عدالت وجود ندارد و تلاش مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه خدمات در روستاها، تلاش برای برقراری عدالت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شکوفایی اقتصاد دیجتیال را منوط به توسعه شبکه ملی اطلاعات خواند و گفت: با این اقدام ظرفیت اشتغال جوانان نیز فراهم میشود و زندگی مردم راحتر خواهد شد و به سبب ایجاد شفافیت فساد از جامعه رخت بر میبندد.
آقای آذری جهرمی شرکت ایرانسل را در حرکت به سمت تحول دیجیتال، پیشگام توصیف کرد و افزود: این اپراتور در ارائه خدمات دیجیتال به مردم در مقایسه با سایر اپراتورها نمره اول را دارد و رمز موفقیت ایرانسل باز کردن فضا برای جوانان و مقابله با انحصار گرایی بوده است.
وی گفت: ایرانسل با حمایت از جوانان و استارت آپها موفقیتهای خوبی داشته است و هم اکنون بخش بزرگی از رشد اقتصاد اقتصاد دیجیتال کشور در حوزه استارت آپها منوط به فعالیت شرکتهای زیر نظر ایرانسل است که باید ادامه پیدا کند و تقویت شود.
مدیرعامل ایرانسل ،بیژن عباسی آرند
راه اندازی ۴۱۰ سایت در هزارو ۵۰۰ روستا تا پایان سال
مدیرعامل شرکت ایرانسل گفت: تلاش میکنیم ۴۱۰ سایت تا پایان امسال برای هزارو ۲۰۰ تا هزارو ۵۰۰ روستا ایجاد کنیم تا به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
بیژن عباسی آرند در حاشیه مراسم رونمایی از اتصال بیش از هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران افزود: توسعه شبکه ایرانسل در روستاها به دو شکل است و در یک بخش ایرانسل در حدود ۱۸ هزار روستای بزرگ اطراف شهرها سرمایه گذاری کرده و در بخش دیگر این سرمایه گذاری در روستاهای دوردست انجام شده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در قالب طرح USO (خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات) از دو سال پیش مصوب کرد منابعی را اپراتورها از محل درآمدهای خودشان برای روستاها هزینه کنند و بر همین اساس امروز هزارو ۳۴ روستا با سرمایه گذاری ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات متصل شد.
مدیرعامل ایرانسل گفت: ۴۱۰ سایت دیگر نیز باید در روستاها ایجاد شود که هر سایتی به طور میانگین سه روستا را پوشش میدهد و پیش بینی میکنیم تا پایان امسال حداکثر هزارو ۵۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شود.
عباسی آرند افزود: در این روستاهایی که امروز به شبکه ملی اطلاعات ملحق شدد هم پوشش تلفن همراه برای ارسال پیامک و مکالمه و هم در بحث اینترنت است که معمولا نسل چهارم خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که سهم ایرانسل در توسعه روستایی بیشتر است یا همراه اول؟ گفت:، چون اپراتورهای دیگر بیش از ۱۲ سال زودتر از ایرانسل شکل گرفته اند طبیعتا از ابتدا و با استفاده از منابع دولتی این توسعه در روستاها از سوی آن اپراتورها انجام شده است.
عباسی آرند افزود: البته اکنون وزارت ارتباطات برنامه ریزی میکند که دیگر دو اپراتور همزمان در روستاها سرمایه گذاری نکنند به این ترتیب یک اپراتور که سرمایه گذاری میکند و اپراتور دیگر را میزبانی خواهد کرد که در این باره رومینگ اتفاق میافتد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به درخواست وزیر چه بسته رایگانی برای ساکنان این هزار و ۳۴ روستا در نظر گرفتید؟ گفت: به محض این که وزیر امروز دستور داد ما یک بسته دو گیگی را به مدت ۴۸ ساعت برای مشترکان این روستا فعال کردیم.
درخواست وزیر ارتباطات از شرکت ایرانسل برای حمایت از تولیدکنندگان محتوا
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اپراتور ایرانسل درخواست کرد تا یک ماه با همکاری سکوهای توزیع محتوای کاربر محور، شرایطی را فراهم کند تا بخشی از درآمد گردش محتوا در شبکه به تولیدکننده محتوا برسد.
آقای محمدجواد آذری جهرمی گفت: این اقدام در کشورهای تراز اول انجام میشود و توقع ما از ایرانسل هم انجام آن است.
وی گفت: البته میدانم که انتظار دارید نظام تعرفهای که مابین ترافیک داخلی و اینترنت است، باید اصلاح شود تا منابع حاصل از آن را به تولید کننده بتوان داد، اما در این فرایند هم باید کاربر نهایی و هم تولید کننده را حمایت کنیم و قطعاَ باید سازمان تنظیم مقررات هم در این اتفاق بزرگ شما را یاری کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در خواست دیگر من از اپراتور ایرانسل این است که برای حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی اپراتور حفاظت کننده از کودکان و نوجوانان باشد.
آقای جهرمی گفت: از ابتدای دولت دوازدهم اقدامات مهمی برای راه اندازی زیست بوم کودک و نوجوان انجام شد که گوشی تلفن همراه کودکان و تبلت مخصوص آنها و همچنین نرم افزارهای مدیریت والدین نمونهای این اقدامات است.
وی افزود: با وجود اینکه از ما به دادگاه شکایت کردند که چرا در حوزه محتوا وارد شده ایم، اما ما با برگزاری جشنواره کودک آنلاین تلاش کردیم محتوای کودک را تقویت کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: البته ما اقدامات گستردهای که در حوزه کودکان و نوجوانان انجام داده ایم به درستی اطلاع رسانی نکرده ایم.
آذری جهرمی همچنین خطاب به مدیر عامل ایرانسل گفت: حالا که زحمت کشیدید و فرایند مهم توسعه و دسترسی این هزار و ۳۴ روستا را به شبکه ملی اطلاعات فراهم کردید بستهای ویژه و عیدانه به صورت رایگان به مردم روستاها تقدیم کنید تا بتوانند به شکرانه این افتتاح از خدمات رایگان شما بهرهمند شوند.
وی افزود: قطعاَ با بهره گیری این هزار و ۳۴ روستا، دانش آموزان این مناطق از شبکه آموزش دانش آموزان (شاد) در فضای مجازی و همچنین دانشجویان از خدمات کلاسهای مجازی استفاده خواهند کرد و مردم روستاها دیگر برای دریافت خدمات بانکی لازم نیست به شهرها سفر کنند و همچنین میتوانند برخی دستاوردهایشان مانند بوم گردی، صنایع دستی و کشاورزی را از طریق شبکه ملی اطلاعات عرضه کنند.
امید، معاون توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری
سهم اشتغال روستاییان به حدود ۳۰ درصد رسیده است
آقای محمد امید در مراسم رونمایی از دسترسی هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات که با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم سهم روستاها در زمینه شبکه ملی اطلاعات از زیر سه درصد به بالای ۹۶ درصد رسیده است.
معاون توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: سهم اشتغال روستاییان از سبد اشتغال کشور از حدود ۵ درصد قبل از سال ۹۶ به حدود ۳۰ درصد در سال ۹۹ رسیده است.
وی برقراری شبکه ملی اطلاعات را یکی از مهمترین اقدامات برای ماندگاری روستاها و روستاییان خواند و گفت: این اقدام تاثیر زیادی در مهاجرت معکوس داشته است.
آقای امید افزود: هم اکنوه هفتهای ۱۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند و در عرصه راه روستایی نیز روزانه ۳۵ کیلومتر راه روستایی ایجاد میشود.
معاون توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: یکی از کارهای فاخر دولت دوازدهم در عرصه روستاها ایجاد اشتغال برای روستاییان است که اگر شبکه ملی اطلاعات را نداشتیم توفیقاتی ایجاد نمیشد.
وی افزود: از سال ۹۶ تاکنون ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت ۴ و ۶ درصد در اختیار قرار گرفته است.
آقای امید گفت: برخی اقدامات و زیرساختها در روستاها در سایه شبکه ملی اطلاعات انجام شده است که برای نمونه تعداد بوم گردی در روستاها در دولت یازدهم ۲۰۰ مورد بود که امروز ۱۰ برابر شده است.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور هم در این مراسم گفت: هم اکنون ۳۷ هزار و ۱۰۰ روستای بالای ۳۰ خانوار دهیاری دارند.
مهدی جمالی نژاد افزود: برای توسعه کشور نیازمند توسعه روستاها هستیم و قطعا باید روستاهای ما پیشرفته و هوشمند شوند و بسیاری از پیشرفتهایی که در این سالها در روستاها داشته ایم به سبب توسعه شبکه ملی اطلاعات بوده است.
عباسی آرند، مدیرعامل شرکت ایرانسل
سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریالی ایرانسل برای توسعه کسب و کارها
بیژن عباسی آرند در مراسم رونمایی از دسترسی هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات که با مشارکت شرکت ایرانسل انجام شد، گفت: از ابتدای تاسیس این شرکت تاکنون هشت میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: هم اکنون دو هزارو ۳۴۲ نفر به صورت مستقیم و ۶۸ هزار و ۸۹۰ نفر به صورت غیر مستقیم با این شرکت همکاری میکنند و سه هزار شرکت فناورانه نیز با ایرانسل همکاری دارند.
عباسی آرند با اشاره به اینکه سهم ایرانسل از اقتصاد دیجیتال در سال ۹۸، ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده است گفت: در دو سال اخیر قریب به ۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در توسعه کسب و کارها با رویکرد بومی سازی و توسعه شبکه از طریق پیمانکاران داخلی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ایرانسل، مدیریت پاسخگویی به بیش از ۱۳ میلیون گفتگوی برخط و تلاش برای انتقال تماسهای صوتی به گفتگوهای برخط را از دیگر اقدامات ایرانسل دانست.
وی افزود: ما در خصوص محصولات سازمانی، شبکه امن اختصاصی ایرانسل را راه اندازی کرده ایم که برای نمونه در برگزاری جلسات غیر حضوری مجلس شورای اسلامی، مشارکت در راه اندازی اپراتور هوشمند پلیس و تامین زیرساخت ارتباطی بیش از ۴۰ بانک و موسسات مالی نقش داشته است.
عباسی آرند ادامه داد: در زمینه اینترنت اشیا نیز زیرساخت اولیه اش در ۲۰ استان راه اندازی شده است و آزمایش موفقیت آمیزی در زمینه پارکینگ هوشمند با برخی شهرداریها داشته ایم.
مدیرعامل شرکت ایرانسل، راه اندازی مرکز نوآوری ایرانسل در دانشگاه شریف برای استفاده از توان تیمهای استارت آپی، راه اندازی واحد تحقیق و توسعه و مشارکت در شکل گیری صندوق نوآفرین را از دیگر اقدامات ایرانسل برشمرد.
وی گفت: این شرکت در ایام شیوع کرونا نیز برای همکارانش دور کاری حداکثری را اجرا کرد و به این ترتیب که ۹۰ درصد پرنسل ایرانسل دور کاری کردند و در این ایام با وجود افزایش شدید میزان دیتا، کیفیت و سرعت شبکه پایدار ماند و تداوم کسب و کار و ارائه خدمات به مشتریان نیز شاهد بودیم.
در حاشیه مراسم رونمایی از دسترسی هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات که با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد چندین محصول جدید ایرانسل هم رونمایی شد.
پلتفرم برخط آموزشی دانا، سرویس ذخیره سازی ابری، تبلیغات دیجیتال و سامانه حمایت از کسب و کارها و خانه هوشمند آی بان عناوین محصولات جدید ایرانسل است.
اتصال هزار و ۳۴ روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات
یکهزار و ۳۴ روستای دیگر با مشارکت اپراتور ایرانسل و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسمی به شبکه ملی اطلاعات و پهن باند تری جی و فور جی متصل شدند.
این اقدام برای تحقق شعار دسترسی همگانی انجام شد و بیشترین روستاها در این طرح مربوط به استانهای کردستان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و در ردههای بعدی استانهای فارس و هرمزگان است.
با این اقدام عدالت آموزش مجازی برای دانش آموزان و دانشجویان بیشتر فراهم میشود.
اپراتور ایرانسل در این اقدام ۸۹ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص داده اند که در مجموع ۳۰۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان برای احداث ۳۱۲ سایت و امکانات زیرساختی برای پیوستن این هزار و ۳۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات و دسترسی آسانتر به اینترنت پرسرعت هزینه شد.
تاکنون بیش از ۸۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات پیوسته اند و بقیه هم براساس وعده وزارت ارتباطات تا پایان امسال به این شبکه متصل خواهند شد.
در مراسم بهره مندی این هزار و ۳۴ روستا از شبکه ملی اطلاعات به صورت ویدئوکنفرانس با روستای شهنیز (به کسر شین) از استان کهگیلویه و بویراحمد و روستای گلانه (به ضم گ) از استان کردستان نیز ارتباط برقرار شد.
اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات
اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات
اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات