استان قزوین برای تأمین فضاهای آموزشی با چالشهای زیادی روبه رو است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، جمالی پور، استاندار در نشست شورای آموزش و پرورش با بیان اینکه قزوین در فضاهای آموزشی با چالشهای زیادی مواجه است، گفت: هنوز برخی مدارس با بخاری گرم میشوند.
استاندار، راه عبور از مشکلات را اعتماد بخشی به مردم دانست و افزود: مدرسه منزل دوم فرزندان است و اگر به مردم اعتماد بخشی کنیم، خانوادهها برای اعتلای منزل دوم همکاری میکنند.
وی افزود: در صحنههای مختلف شاهد حضور مردم را بوده ایم و این ظرفیت بی شماری برای کشور محسوب میشود.
جمالی پور خاطرنشان کرد: اگر مردم ماهی ۲۰ هزار تومان پس انداز و برای مدرسه سازی هزینه کنند رقم قابل توجهی میشود.
استاندار گفت: باید جهاد اجتماعی راه بیندازیم تا حداقل دبستانها با بخاری گرم نشوند.
جمالی پور با تأکید بر اینکه امنیت و آموزش مقدمه توسعه پایدار است، تصریح کرد: سرمایه انسانی مهمترین رکن هر جامعه است و نظام آموزش و پروش تولید ثروت میکند و رایگان در اختیار جامعه قرار میدهد.
وی افزود: همه افراد باید ظرفیت شان را در اختیار آموزش و پرورش قرار بدهند تا نفعش به همه برسد.
جمالی پور با بیان اینکه ساختن کشور بدون هم افزایی امکان پذیر نیست، گفت: به زودی مجمع نخبگان استان تشکیل میشود.
وی افزود: فرزندان قزوین در نهادهای مختلف کشور مشغول فعالیت هستند و باید در کنار نمایندگان استان قرار بگیرند.
استاندار همچنین بر اجرایی و کاربردی شدن مصوبات این جلسه تأکید کرد.
دانشگاه فرهنگیان، منشأ تحول در آموزش و پرورش
اصغری مدیر کل آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان، منشأ تحول در آموزش و پرورش است، گفت: باید دانشگاه فرهنگیان در استان تقویت شود تا تمام نیازهای استان را از این طریق تأمین کنیم.
وی با اشاره به اینکه ساختمان دانشگاه فرهنگیان فرسوده است و محدودیت فضای آموزشی داریم خاطرنشان کرد: ساختمان دانشکده فنی که از آن استفاده نمیشود متعلق به آموزش و پرورش است و امیدواریم با تدبیر، فضای بهتری در اختیار دانشگاه قرار بگیرد.
قزوین، رتبه اول جذب کمکهای مردمی
بیدار پور، معاون مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور هم با بیان اینکه استان قزوین از نظر تعهد و تحقق جذب کمکهای مردمی در کشور رتبه اول را دارد، گفت: در سال ۹۸ هزار و پانصد میلیارد تعهد داده شده و هزار میلیارد تحقق پیدا کرد و ۹۵ درصد تخصیص و ۸۵ درصد نقدی دریافت شد.
وی افزود: اعتبارات سیستم گرمایشی در سال ۹۸ دوازده میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده که تخصیص خوبی نیز در این زمینه داشتیم.
به گفته بیدار پور، مدارس خیرساز از پرداخت حق انشعابات معاف هستند.
آموزش و پرورش، قربانی عملکرد جناحی
محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس هم با بیان اینکه به دلییل عملکرد جناحی، آموزش و پرورش مصادره شده و باید آجر به آجر و از نو شروع کنیم گفت: معلمهای خوب و ارزشمند کنار گذاشته شدند و حالا علاوه بر ساخت فضای آموزشی، باید آجر به آجر نیروی انسانی دانشگاه فرهنگیان را از نو بسازیم.
وی افزود: نیازمند تحصیل بیشتر نیروهای بومی در دانشگاه فرهنگیان استان و جذب آنها در آموزش و پرورش هستیم.
محمدبیگی بر پیگیری افزایش نیروی انسانی در آموزش و پرورش و توسعه فضای آموزشی در استان تأکید کرد و گفت: ۴۰۰ گروه جهادی در قزوین فعالیت میکنند و برای رفع چالشهای پیش رو پیشنهاد میکنم از گروههای جهادی استفاده کنید.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک گفت: در حالی که هنوز گاز به روستاهای استان نرسیده است، چطور میتوانیم از سیستم گرمایشی در مدارس دم بزنیم.
محمدبیگی با اشاره به اینکه متأسفانه عفاف و حجاب، آموزشهای عبادی و سیاسی در مدارس جایی ندارند، تصریح کرد: اگر فرهنگ دینی را در مدارس جاری نکنیم باید هزینههایی مثل اعتیاد وآسیبهای اجتماعی را بپردازیم.
در تربیت مشکل داریم!
سیاهکلی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز هم با بیان اینکه شاید در آموزش مشکلی نداشته باشیم، اما در تربیت مشکل داریم گفت: در حوزه مهارت، متأسفانه بسیاری از دانش آموزان مهارت ندارند و باید آموزش مهارتهای شغلی و زندگی را در دستور کار قرار دهید.
سیاهکلی با انتقاد از اینکه به شأن معلمان توجهی نمیشود، خاطرنشان کرد: بخش زیادی از بدنه آموزش و پرورش اجتماعی است، اما متأسفانه معلمان جایگاه اجتماعی خوبی ندارند.
وی افزود: صداوسیما باید بیشتر تلاش کند تا خیران بیشتری جذب آموزش و پرورش شوند.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز با انتقاد از اینکه آموزش و پرورش در کشور سیاسی شده است، گفت: ما باید آموزش سیاست باید بدهیم نه سیاست بازی، چرا که اینجا محل تربیت است و نباید دچار سیاست زدگی شود.
تمرکز بیشتر بر روی معلمان
رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در دوران جنگ و انقلاب امام خمینی (ره) به آموزش و پرورش توجه ویژه داشتند، گفت: موضوع فرهنگ چیز کوچکی نیست و همه چیز روی معلم متمرکز است.
وی افزود: مجلس در دورههای گذشته قدمهای بزرگی برای بهبود وضعیت آموزش و پرورش و معلمان برداشته است و حقوق معلمان نیز افزایش پیدا کرده است.
نماینده مردم تاکستان با بیان اینکه باید با کاهش هزینههای جاری کشور بیشترین میزان بودجه را به آموزش و پرورش اختصاص دهیم گفت: باید همه ما به پایبندی به اصول انقلاب اسلامی، مسائل مختلف آموزش و پرورش را پیگیری کنیم.
تحقق مطالبات فرهنگیان
عباسپور، نماینده مردم بوئین زهرا نیز، رتبه بندی فرهنگیان، همسان سازی بازنشستگان و بلاتکلیفی حق التدریسها را مهمترین دغدغههای فعلی آموزش و پرورش دانست و گفت: مجلس توجه ویژهای به آموزش و پرورش دارد و به دنبال تحقق مطالبات به حق فرهنگیان هستیم.
وی افزود: باید مدارس غیرانتفاعی تقویت شوند تا بار خانوادههای متمکن از روی دوش آموزش و پرورش برداشته شود.