اعضای سازمان همکاری اسلامی با صدور بیانیهای هشدار دادند که در صورت الحاق هربخشی از فلسطین به سرزمینهای اشغالی، رژیم صهیونیستی مسئول پیامدهای این اقدام استعماری است.
بر اساس این طرح که اواخر ماه ژانویه در واشنگتن اعلام شد، رژیم صهیونیستی قصد دارد شهرکهای خود و نیز دره رود اردن در کرانه باختری را به سرزمینهای اشغالی الحاق نماید.
کرانه باختری از بیش از ۵۰ سال پیش در اشغال رژیم صهیونیستی است. در طرح مذکور همچنین تأسیس کشور فلسطینی در سرزمینی جدا افتاده پیش بینی شده است.
سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیهای همچنین اعلام کرد تهدید به الحاق به معنی اعلام رسمی لغو همه توافقات امضا شده با رژیم صهیونیستی میباشد.
در این بیانیه که در پایان نشست مجازی وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی منتشر شد، همچنین آمده است: «این طرح به معنای پایان فرآیند گفتگوهاست و موجب افزایش شدید تنشها خواهد شد».
تشکیلات خودگردان فلسطین نیز روز سه شنبه از کشورهای اروپایی خواست به رژیم اسرائیل فشار بیاورند و مانع از الحاق بخشهایی از کرانه باختری بشوند.
همچنین "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد طرحهای اسرائیل موجب نگرانیهای عمیق آلمان و شرکای اروپایی این کشور شده اند.
رژیم صهیونیستی قصد دارد از ماه آینده میلادی بخشهایی از کرانه باختری رود اردن را که در جنگ ۱۹۶۷ به اشغال خود درآورده به قلمرو خاکی خود ضمیمه کند.
برخی کشورهای اروپایی تهدید کردهاند که در صورت اجرای تصمیم رژیم اسرائیل برای الحاق کرانه باختری، اساس روابط خود با تل آویو را تغییر خواهند داد.
بدنبال این اقدام "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ۳۱ اردیبهشت امسال قطع همکاریهای امنیتی با این رژیم و خروج از توافقنامهها و تعهدات امضا شده با رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا را اعلام کرد.
طرح "دونالد ترامپ" که به "معامله قرن" معرفی شده، چند ماه پیش منتشر و موجب خشم فلسطینیان و رد آن از سوی جامعه بینالمللی شد.
در این طرح، رژیم صهیونیستی مجاز میشود تا شهرکهای کرانه باختری و منطقه راهبردی دره اردن را به سرزمینهای اشغالی الحاق کند.