جنگ روانی از راههایی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی با کمک برخی طرفها در لبنان در تلاشند از آن برای رسیدن به مقاصد سیاسی شان بهره برداری کنند.
نسخه اینترنتی روزنامه البناء چاپ لبنان در مقالهای به قلم ناصر قندیل با عنوان «جنگ روانی؛ تحریمهایی حقیقی است» ضمن اشاره به توطئه جدید آمریکا علیه سوریه در قالب تحریمهای موسوم به قانون سزار (قیصر) که هدف آن قطع کامل ارتباط اقتصادی سوریه با خارج از جمله لبنان است و با اشاره به جو روانی به وجود آمده که باعث سقوط ارزش پولهای لبنان و سوریه در برابر دلار شده است نوشت: یکی از اهداف این اقدامات جنگ روانی است و از جنگ روانی نیز در سیاست بهره برداری میشود.
قندیل نوشت کسی از علل واقعگرایانه مالی کاهش ارزش لیر سوریه صحبت نمیکند بلکه صحبتها بر تحریمهای جدید آمریکا موسوم به قانون سزار متمرکز است که هنوز هم اجرا نشده است. همینکه سقوط ارزش لیر به قانون سزار ربط داده میشود نشان میدهد این یک جنگ روانی است.
وی با اشاره به جنگ روانی دشمنان سوریه و برخی دوستان که از مرحلهای سیاه برای سوریها سخن میگویند نوشت صحبت از جنگ قریب الوقوع آمریکا علیه سوریه و تفاهم بین ترکیه و آمریکا و روسیه بر سر تقسیم سوریه و ابراز تردید در رابطه دولت سوریه با هم پیمانانش و زیر سؤال بردن ثبات این رابطه؛ با هدف مقدمه سازی برای ایجاد ناآرامی به منظور سرپوش گذاشتن بر مسئله الحاق کرانه باختری به اسرائیل در قالب معامله قرن است.
البته اشاره به این موضوع مفید است که درباره معامله قرن نیز موافقت و مخالفتهای زیادی وجود دارد تا جاییکه احتمالا از اجرای معامله قرن منصرف شوند، زیرا میترسند اوضاع با توجه به بحرانها و ناتوانی رژیم اشغالگر صهیونیست و سرگرمی سیاستمداران آمریکایی به طرحهای خروج از منطقه، از کنترل خارج شود.
قندیل با اشاره به اهداف پشت پرده برخی طرفها در لبنان از جمله بانک مرکزی این کشور با ایجاد نوسان در بازار مالی و بازی با ارزش پول لبنان در برابر دلار آمریکا نوشت این موضوع آشکار است که موفقیت دولت لبنان در این پرونده انجمن بانکهای لبنان را در نبرد موجودیتی اش با دولت درباره آینده بدهیها و سودها به دردسر خواهد انداخت به همین سبب انجمن بانکهای لبنان در حال تأمین مالی بازار موازی است تا دلارها را بخرد و باعث کاهش ارزش پول لبنان در برابر دلار شود و از این کار برای تضعیف دولت بهره برداری سیاسی شود.
این طرفها همچنین میدانند که رمز موفقیت دولت در کنترل نرخ ارز است و سلب اعتماد از دولت نیز به بی ثباتی بازار ارز کمک خواهد کرد و شایعه تغییر دولت و سوق دادن به سمت تصمیماتی که به اعتبار دولت لطمه میزند در چارچوب جنگ روانی قرار دارد.
ضعف اعتماد، باعث افزایش تقاضای ارز میشود و افزایش نرخ دلار نیز باعث تضعیف هرچه بیشتر اعتماد مردم است و هر دوی اینها برای هجوم مردم برای خرید دلار کافی است و همین باعث میشود اعتماد بیش از پیش از بین برود و مردم بیشتر به دلار روی بیاورند و این یک بازی در چارچوب جنگ روانی است.
وی در پایان نوشت تحریمها وجود دارد و باعث اذیت و آزار است، اما جنگ روانی باعث تشدید آن میشود همچنین در جنگ روانی برخی از داخلیها خواسته یا ناخواسته با دشمن همراهی میکنند و همین باعث تأثیرگذاری هرچه بیشتر تحریمها میشود.