عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا با تاکید بر اهمیت رعایت شیوه نامههای بهداشتی گفت:مردم از حضور غیر ضروری در اماکن عمومی پرهیز و حتما در این اماکن از ماسک استفاده کنند.
وی در خصوص افزایش ابتلای جوانان به کرونا هم افزود: تعداد ابتلای جوانان به کووید ۱۹ بیشتر شده است، زیرا در کوچه و خیابان و اماکن عمومی تعداد کمی از جوانان را میبینیم که ماسک بزنند یا پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
خانم دکتر محرز ادامه داد: حتی گاهی میبینیم که با باز شدن رستوران ها، جوانان در کنار هم و بدون رعایت فاصله اجتماعی غذا میخورند و قلیان استفاده میکنند و ساعتها با هم به گپ و گفت میپردازند. در حالیکه این رفتارها بدترین عامل انتقال کرونا در جامعه است.
تعداد ابتلای جوانان به کووید ۱۹ بیشتر شده است، زیرا در کوچه و خیابان و اماکن عمومی تعداد کمی از جوانان را میبینیم که ماسک بزنند.
رستورانها و باشگاههای ورزشی بدترین جا برای انتقال کرونا
همچنین این متخصص بیماریهای عفونی گفت: هر کس که از خانه بیرون میآید باید ماسک بزند به خصوص در مترو و اتوبوس و وسایل نقلیه عمومی، زیرا در این اماکن فاصله اجتماعی کمتر رعایت میشود و ویروس از طریق حرف زدن نیز حتی منتقل میشود. حتی مسؤولان مترو و ناوگان اتوبوسرانی باید از ورود افراد بدون ماسک جدا جلوگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: من با باز شدن هیچ کدام از اماکن و مشاغل پر تردد موافق نیستم، زیرا باعث اشاعهی بیشتر بیماری میشود مثلا در رستورانها میبینیم افراد بدون ماسک و حداقل دو ساعت و با فاصله کم در کنار هم نشسته و غذا میخورند. هیچ چیزی بهتر از این اتفاق برای انتقال ویروس کرونا نیست!
وی در این باره اضافه کرد: در باشگاههای ورزشی هم نمیتوان با ماسک ورزش کرد، بنابراین اگر کسی میخواهد ورزش کند، میتواند صبح زود به پارک برود و با رعایت فاصله فیزیکی پیاده روی کند، بدود و هوای آزاد تنفس کند، اما در این شرایط رفتن به باشگاهها اصلا توصیه نمیشود.
استخرها در چه صورت میتوانند از انتقال بیماری جلوگیری کنند؟
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا به بهداشت نیوز گفت: اگر قرار است استخرهای عمومی فعالیت داشته باشند، باید ظرفیت پذیرش خود را پایین بیاورند و تعداد زیادی را در هر سانس نپذیرند. درست است که در آب استخر، کلر هست، اما چون نمیتوان فاصله یک متر و نیمی را رعایت کرد، بنابراین افراد از طریق تنفس بیماری را به راحتی به هم انتقال میدهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در کل در هنگام ورزش کردن تنفس عمیق زیاد میشود و ویروس راحتتر وارد حلق شده و سرعت و شدت انتقال بالا میرود.
خانم دکتر محرز با بیان اینکه باز شدن اماکن عمومی دلیل بر مراجعه زیاد و مکرر به این امکان نیست، عنوان کرد: مردم بهتر است حتی الامکان به این مکانها نروند، زیرا آنچه من خودم روزانه در سطح جامعه میبینم و نگران میشوم، استفاده نکردن جوانان از ماسک و عادی شدن بیماری بین مردم است، طوریکه مردم فکر میکنند همه چیز تمام شده است.
در باشگاههای ورزشی هم نمیتوان با ماسک ورزش کرد، بنابراین اگر کسی میخواهد ورزش کند، میتواند صبح زود به پارک برود.
در آغاز موج دوم کرونا هستیم/ از مراجعه به مراکز درمانی نهراسید!
وی گفت: به هیچ وجه بیماری کرونا در جامعه فروکش نکرده و موج دوم کرونا شروع شده و در صورت عدم رعایت مسائل بهداشتی، تعداد زیادی مبتلا و مرگ و میر خواهیم داشت و هر فرد موظف است مسائل بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کند.
همچنین خانم دکتر مینو محرز گفت: متأسفانه معضل بدتر از کرونا در جامعه این است که عدهای از ترس کرونا دیگر پیگیر درمان و مراقبتهای لازم بیماریهای زمینهای و قبلی خود نیستند. به طور مثال افراد دیابتی، فشار خونیها یا حتی افراد نیازمند به جراحیهای ضروری و حیاتی.
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در آخر به بهداشت نیوز گفت:حتی در این روزها میبینیم که بیماران اینقدر دیر به اورژانس مراجعه میکنند که همان جا بدحال میشوند. مردم باید بدانند که هیچ نگرانیای در مراکز درمانی از بابت کرونا وجود ندارد و دستورالعملهای بهداشتی به بیمارستانها داده شده و کافی است افراد در صورت مراجعه ماسک بزنند تا سریع تر بتوان مشکلشان را تشخیص داد و درمان کرد.