سخنگوی قوه قضاییه: دادگاه رسیدگی به اتهامات طبری نشان داد که نظام جمهوری اسلامی و دستگاه قضا هیچ فسادی را بر نمیتابند.
وی ادامه داد:از آنجایی که قوه قضاییه و به ویژه در دوره مدیریت جدید اهتمام جدی برای مبارزه با فساد در همه انواع و اقسام آن، چه در درون قوه و چه در بیرون از قوه را مأموریت اصلی خودش میدانست، به بخشهای ذیربط ماموریت داده شد که در مورد این شایعات بررسیهای دقیق و کارشناسانهای را انجام بدهند.
اسماعیلی افزود: تیمهای مختلفی وارد بررسی شدند که مشخص شد اتفاقات و سوء جریاناتی رخ داده است و منتهی به وضعی شد که الان پرونده به دادگاه ارسال شده و دادگاه مشغول رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است در آینده باز شاهد اینگونه پروندهها باشیم، اظهار کرد: این به معنای یک جریان نیست، روز گذشته هم اعلام کردم که فساد و تخلف یک حادثه و یک استثناست و نظام به صورت کلی و دستگاه قضا به صورت بخشی از ارکان نظام، به هیچ عنوان فساد را برنمیتابد و به جریان فساد اجازه فعالیت نمیدهد.
اسماعیلی بیان داشت: مصادیق و مواردی که از فساد اتفاق بیفتد حتما با برخورد قانونی مواجه خواهد شد و رسیدگیهای قضایی و اعمال مجازات برای افراد مرتکب نیز این پیام را به دیگران منتقل میکند که باید درس بگیرند و عبرت بیاموزند؛ برخورد قضایی ما هم برخورد عبرت آموزی خواهد بود تا همان حوادث و استثناءها نیز از بین برود یا به حداقل برسد.
وی در مورد برگزاری دادگاه طبری و رسیدگی به این پرونده و پیام این دادگاه گفت: دادگاه طبری نشان داد نظام و دستگاه قضا جریان فساد را بر نمیتابد.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه در ارتباط با سوالی در مورد اجرای با تاخیر حکم تخریب ویلای شبنم نعمت زاده گفت: عزم قوه قضاییه برای برخورد با تخلف و فسا در هر سطحی جزم است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: این حکم که به موعد اجرا درآمد مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداریها بود و تاخیر در اجرای آن را باید آنها پاسخگو باشند.
اسماعیلی تصریح کرد: از ناحیه قوه قضاییه در این حوزه تعللی نبوده است؛ اینکه چرا با تاخیر انجام شده است کمیسیون ماده ۱۰۰ در شهرداری باید توضیح دهد.
وی اضافه کرد: مردم باید مطمئن باشند که ما یک بخش ماموریت خودمان است و علاوه بر ماموریت اصلی و ذاتی، به عنوان مدعی العموم و دفاع از حقوق شهروندان از بقیه دستگاههای اجرایی همیشه مطالبه کردهایم که برخورد با عناصر متخلف به ویژه دانه درشتها و فسادهایی که موجب یاس و ناامیدی مردم میشود در اولویت قرار گیرد تا با اجرای قانون در مورد این دست از متخلفان، بتوانیم جامعه رو به رشد و آرامی را شاهد باشیم.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با تخریب آلونک زن کرمانشاهی، پاسخ داد: این موضوع نیز در ارتباط به حکم قضایی نبود بلکه مربوط به شهرداریها بود.
وی ادامه داد: در رابطه با این حادثه دادستانی ورود کرده است و موضوع فوت این خانم و عواملی که باعث فوت شده، در دادسرای کرمانشاه در حال رسیدگی است. افرادی هم به عنوان کسانی که اقدامات آنها احتمال داده میشود که در فوت این فرد موثر بوده، شناسایی شدند. در این رابطه دو نفر دستگیر و بازداشت هستند و تحقیقات در حال انجام است.
اسماعیلی بیان داشت: هنوز نظر نهایی پزشکی قانونی در مورد علت فوت اعلام نشده است و متناسب با جمع آوری ادله و نظریه پزشکی قانونی، مرجع قضایی در مورد کسانی که در این حادثه منجر به فوت، نقش آفرینی داشتند رسیدگیهای قضایی را انجام میدهد.
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با اینکه مردم چگونه میتوانند با مسئولان عالی قضایی ملاقات داشته باشند، نیز تصریح کرد: مسئولان قوه قضاییه در استانهای مختلف در هفته یک روز وقت ملاقات دارند و مسئولان عالی نیز در دفاتر خود برنامه ملاقات دارند. همچنین برای کسانی که پیام و مطلب قابل انعکاسی دارند دفتر ارتباطات مردمی قوه قضاییه و تلفن ۱۲۹ انعکاس دهنده پیامهای آنها به مسئولان عالی قوه قضاییه است. در اثنای این پیامها درخواستهایی مبنی بر ملاقات با افراد مختلف هم واصل میشود که پیگیریهای لازم انجام میگردد.