به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آقای صالح زمانی افزود: بخش بین الملل سازمان در حال رایزنی با برجستهترین متخصصان حوزه علوم اطلاعات است تا با استفاده از تجربههای پژوهشی و حرفهای آنها، نشستهای تخصصی برخط برگزار کند.
زمانی با تشریح فعالیت های بخش بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سال گذشته گفت: تلاش کردیم تا حضورمان در مجامع بین المللی کم رنگ نشود و با وجود برخی مشکلات مالی برای تامین هزینههای عضویت، سازمان مشارکت فعال و سازندهای در مجامع داشت.
وی افزود: برگزاری دومین نشست منطقهای دو روزه میراث مستند و بررسی پلتفرمهای دیجیتال سازی با مشارکت دفتر منطقهای یونسکو در تهران از جمله این اقدامات بود که باعث گفتگوهای دوجانبه در زمینه پژوهشهای ایران شناسی و اسلامی شناسی شد تلاشهایی که همچنان ادامه دارد.
مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در امور بین الملل با اشاره به انتشار دو ماهنامه «آی بولتن» به زبان انگلیسی گفت: از دو سال پیش با همکاری انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران اقدام به انتشار نشریهای به زبان انگلیسی در این سازمان کرده ایم که ابتکار ویژه و خلاقانهای محسوب میشود، زیرا چنین تجربهای تا به حال صورت نگرفته بود.
زمانی گفت: سال گذشته ۶ شماره دیگر را با سرمقالههای برخی متخصصان صاحب نام حوزه علم اطلاعات و کتابداری منتشر کردیم و امسال هم قصد داریم تا همان مسیر را ادامه دهیم. خوشبختانه امروز این نشریه به یکی از منابع مهم غیر فارسی در زمینه انعکاس اخبار و پژوهشهای کتابداری ایران تبدیل و در مجامع بین المللی کاملا شناخته شده است.
وی درباره اولویتهای امسال بخش بین الملل گفت: شرایط شیوع ویروس کرونا به گونهای است که همه مردم جهان را به یک زیست حرفهای و اجتماعی مشترک نزدیک کرده است. راهبرد ما در بخش بین الملل این است که شیوع این ویروس را به مثابه یک فرصت تلقی و برنامه هایمان را فراتر از تاثیرات کرونا طراحی کنیم.
مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: این راهکاری است که بسیاری از کتابخانههای ملی در دنیا از آن بهره برده اند که در راس آن تدوین سیاست گذاریهای حوزه دیجیتال و اولویت بندی پیرامون این مساله است. در این زمینه با کتابخانههای مهم دنیا در ارتباط هستیم و تجربههای آنها را در نوع و روش برخورد با این بحران مستند سازی میکنیم.
آقای زمانی افزود: در سال جاری برای تبادل تجربیات مدیریتی نشستهای هم فکری و گفتگو میان ریاست سازمان و مدیران کتابخانههای ملی دنیا نظیر کره جنوبی، مالزی، سنگاپور، لبنان، بلغارستان، بریتانیا، هلند و اندونزی و برخی چهرههای کلیدی نظیر رییس فدراسیون جهانی آرشیو را در دستور قرار دادیم. تلاش میکنیم این برنامهها را در سطوح کارشناسی نیز ادامه دهیم.
وی گفت: در این باره در پی برگزاری سلسله نشستهایی در حوزه کمیتههای تخصصی «ایفلا» هستیم تا از این طریق خلاء برگزار نشدن این مجمع مهم بین المللی را تا حد توان برای علاقهمندان حوزه اطلاع رسانی و کتابداری در ایران کاهش دهیم و بتوانیم مینیاتوری از «ایفلا» را در زمان سالانه این مجمع در تهران برگزار کنیم