بهگزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری، آقای رضا جواهری در مراسم صدور و اهدای نخستین گواهیهای مشترک در حوزه امنیتی - پدافندی محصولات افتا با اعلام این خبر گفت: این مرکز با کمک بخش خصوصی آسیبپذیریهای جدی را در برخی زیرساختهای حیاتی پیدا کرده و با کمک همین شرکتهای خصوصی، این آسیبپذیریها مرتفع شده است.
رییس مرکز مدیریت افتای ریاست جمهوری افزود: دستگاههای اجرایی کشور با همکاری بخش خصوصی فعال در حوزه تولید محصولات فتایی و خدمات افتایی، میتوانند مأموریتهای خود را بهتر و دقیقتر انجام دهند.
جواهری با اشاره به سیاستهای حمایتی مرکز مدیریت راهبردی افتا اشاره گفت: برای اینکه بخش خصوصی بتواند از مجوزهای خود راحتتر استفاده کند با سازمان حراست کل کشور توافقی انجام شده است تا شرکتهایی که گواهی افتا را دارند نیازی به استعلام مجدد حراست دستگاههای زیرساختی نداشته باشند و این بخشنامه را سازمان حراست کل در اسفند ۹۴ به تمام حراستهای دستگاههای اجرایی ابلاغ کرده است.
وی اضافه کرد: به درخواست صاحبان شرکتهای خصوصی اعتبار گواهیها و مجوزهای افتا از یکسال به دوسال افزایش یافته است و بهینه سازی و مکانیزه شدن ثبت نام و اعطای مجوز با حمایتها و تلاشهای سازمان فناوری اطلاعات به صورت الکترونیکی و مکانیزه درحال انجام است.
جواهری افزود: با توجه به بخشنامههای صادرشده مرکز ملی فضای مجازی، شرکتهای خصوصی فعال در حوزه تولید محصولات فتایی و خدمات افتایی، میتوانند از حمایتهای معنوی خوبی برخوردار شوند تا بتوانند کسب و کارهاشان را توسعه دهند.
جواهری گفت: هم اکنون نظام مقابله با حوادث فضای مجازی به رویدادهای مرتبط با حوادث این حوزه میپردازد و برای جرم انگاری در این بخش، مرکز ملی فضای مجازی در حال تدوین نظام مقابله با جرم در فضای مجازی است.
رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری افزود: مسئولیت افشای اطلاعات و حوادث مرتبط با امنیت فضای مجازی به عهده بالاترین مقام سازمانی قرار دارد که افشای اطلاعات در آن رخ داده است و آن سازمان باید پاسخگوی این حوادث باشد.
آقای جواهری گفت: با توجه به تقسیم کار صورت گرفته در نظام مقابله با حوادث فضای مجازی، یک گروه مشترک در حال بررسی جوانب نشت اطلاعات از پایگاه داده اپراتور رایتل است تا مشخص شود در این مورد چه نوع حادثه و یا جرمی اتفاق افتاده است.
رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری همچنین از عملکرد بخش خصوصی در مشارکت ارزیابی محصولات بومی نیز انتقاد کرد و گفت: مرکز افتای ریاست جمهوری در فراخوانی از بخش خصوصی خواست تا چنانچه محصولات بومی در حوزه امنیت دارند که معادل محصولات خارجی در این بخش است به افتا اعلام کند، اما متاسفانه همکاری خوبی صورت نگرفت و فقط ۳۰ محصول در این فراخوان شرکت کردند.
در ادامه این مراسم آقای امیر ناظمی معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران هم با اشاره به ضرورت مداخله دولت در صدور مجوزهای حوزه امنیت گفت: دخالت نکردن دولت و حاکمیت در مجوزهای امنیتی، حریم خصوصی و حقوق شهروندی را به مخاطره میاندازد، اما تعیین میزان مداخله بسیار مهم و تأثیرگذار است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: با هماهنگیهای صندوق نوآوری و شکوفایی مقررشده است که هزینههای صدور گواهینامههای امنیتی شرکتهای دانش بنیان در قالب بستههای حمایتی و تشویقی به آنان اعطا شود و صندوق، بخش عمدهای از این هزینهها را تقبل کرده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره نشت اطلاعات از اپراتور رایتل گفت: پیگیر نشت اطلاعات پایگاه داده اپراتور رایتل بر اساس مجوز فعالیت این اپراتور از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) هستیم.
سردار حسین باقری معاون ارتباطات، الکترونیک و فناوری اطلاعات سازمان پدافند غیرعامل هم در این مراسم گفت: اگر شبکه ملی اطلاعات به معنای کامل اتفاق بیفتد، آسیب پذیری فضای سایبری کشور حتما کمتر خواهد شد.
در این مراسم ۵۰ گواهی مشترک ارزیابی امنیتی- پدافندی محصولات فتا به شرکتهای خصوصی تولید کننده محصولات فتایی اهدا شد.