نشست شورای عشایری
هم افزایی دستگاهها برای مولد ماندن عشایر
تنوع بخشی به تولیدات عشایر، کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمد، موجب ماندگاری آنان در منطقه به عنوان تولید کننده خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی، مدیرکل امور عشایری استان در نشست شورای عشایری در فاروج به تاخیر 45روزه
کوچ عشایر و مکانیزه شدن آن با توجه به کروناویروس، با همکاری منابع طبیعی خراسان شمالی و استان گلستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تاکنون در جامعه عشایری، ابتلای به کرونا گزارش نشده و برای جلوگیری از ترددهای اداری عشایر و اجرای بهتر طرح فاصله گذاری، خدمات به سامان عرفی عشایر منتقل شد.
محمدرضا قلی پور افزود: برای حمایت از عشایر و تحقق جهش تولید، امسال سه طرح تولید گوشت قرمز، صنایع دستی و داروی گیاهی اجرا می شود.
وی گفت: برای آموزش و توانمندسازی عشایر نیازمند کمک فرمانداری ها هستیم.
مدیر کل امور عشایری استان با بیان اینکه 85درصد درآمد عشایر از تولید گوشت قرمز است گفت: پارسال 27میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به عشایر پرداخت شد و امسال نیز تلاش شد به 35میلیارد تومان افزایش یابد.
قلی پور با اشاره به جهش صد در صدی در حوزه صنایع دستی عشایر گفت: تولیدات این قشر جامعه، از چهارهزار مترمربع به 9هزارمتر مربع افزایش یافته است.
- وی با بیان اینکه اداره کل عشایری به تنهایی پاسخگوی مطالبات عشایر نیست، از مدیران خواست توجه بیشتری به جامعه عشایری کنند تا از حالت مولّد، خاج نشوند.
مدیرکل امور عشایری به تفاهمنامه با مرکز تحقیقات جهادکشاورزی و جهاد دانشگاهی گفت: ضریب تبدیل خوراک دام عشایر را که به صورت سنتی 11کیلوگرم بود به 6کیلوگرم رساندیم و متوسط وزن روزانه دام را هم که 250گرم بود، به 350گرم تا 400گرم افزایش دادیم.
مدیرکل دامپزشکی استان هم در این نشست با اشاره به وجود 800نوع بیماری مشترک بین انسان و دام و ابتلای 27درصد نیروهای دامپزشکی به این بیماریها یا صدمه دیدن از دام ها، خواستار همکاری بیشتر دامداران وعشایر با این کارکنان و رعایت مسائل امنیتی و زیستی شد.
سید مهدی احمدی گفت: 120هزار راس دام سبک شهرستان فاروج، سالانه 720هزار نوبت مایه کوبی می شوند.
وی گفت: از 33هزار و 500راس دام عشایری شهرستان 27هزار راس در دسترس است که پارسال 89هزار و 158نوبت سر دام واکسینه شده اند.
- احمدی از توفیق در مبارزه با بیماری تب برفکی هم خبر داد و با توجه به تخصیص یک سوم اعتبارات این حوزه، از فرماندارفاروج خواست تا در شورای برنامه ریزی، به حوزه دامپزشکی، توجه ویژه شود.
فرماندار فاروج نیز با اشاره به استقرار عشایر ومشکلات آنان گفت: نیاز است کار جمعی و همکاری بین بخشی برای رفع مشکلات عشایر صورت گیرد.
مسعود صادق با اشاره به جمعیت دو هزارنفری عشایر شهرستان فاروج، از مدیرکل این حوزه خواست تا در بحث اعتبارات، بازنگری کند و شهرستان ها را در جذب اعتبارات یکسان ببیند.
وی افزود: مخزن 60مترمکعبی از محل سفر ریاست جمهوری در سامان شاه کاسه، احداث خواهد شد.
- رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری فاروج هم از 94سامان عرفی در شهرستان خبر داد و گفت: از این میزان 80سامان روستایی و 14سامان عرفی عشایری است که واگذاری آن به عشایر و دامداران، موجب تلاش آنان برای حفظ این اراضی می شود.
امیر بتوئی از تهیه کتابچه اطفای حریق شهرستان خبر داد و افزود در این کتابچه، نقاط پرخطر مشخص شده. همچنین 29جامعه محلی آموزش دیده، مجهز به وسایل اطفای حریق شده اند.
نشست شورای عشایری در فاروج
نشست شورای عشایری در فاروج
نشست شورای عشایری در فاروج
نشست شورای عشایری در فاروج