به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، اسماعیل هنیه گفت: «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَیٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا»، (در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند، بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.)
فلسطین و امت اسلامی در این روز با فرماندهی مجاهد از فرماندهان ملت فلسطین خداحافظی کرد. او پرچم مقاومت برافراشت و جنبشی بزرگ از جنبشهای مقاومت و جهاد را رهبری کرد. ما امروز با برادر مجاهد دبیر کل جنبش جهاد اسلامی دکتر رمضان عبدالله شلح خداحافظی میکنیم. روح او پس از عمری مجاهدت و فداکاری و مقاومت به خاطر فلسطین، قدس و اقصی به سوی پروردگار خویش پر کشید. او برای بازگشت ملت فلسطین به سرزمین خویش تلاشها کرد. دکتر رمضان شلح از رحم درد و رنج زاده شد. او از رحم مقاومت و قیامها و انقلابها در سرزمین فلسطین زاده شد. او در داخل خاک فلسطین و خارج از آن همیشه پرچم مقاومت در دست داشت. او پس از شهادت فتحی شقاقی دبیر کلی جنبش جهاد اسلامی را در دست داشت. او ارزشهای بزرگی را در مسیر فداکاری برای فلسطین تثبیت کرد.
او ویژگیهای بارز بسیاری داشت. اخلاق، تواضع، محبت، والامنشی و ارزش مداری او زبانزد بود. او با چشمانی جستجوگر به حوادث و آنچه در پشت حوادث خوابیده بود مینگریست. اما در میان همه این صفات نیکی که او داشت و نمیتوان همه آنها را بر شمرد من به دو ویژگی خاص و زیبای او اشاره میکنم. ویژگی نخست او پایمردی و ثباتش در خط جهاد و مقاومت است. با وجود تمامی فداکاریها و شکنجهها و با وجود ترورهایی که علیه مسئولان جنبش جهاد اسلامی و دیگر جنبشهای فلسطینی صورت گرفت او همچنان ثابت قدم باقی ماند و بر فراز قله مقاومت قرار داشت، او سربلند و شجاع در برابر اشغالگران باقی ماند و ملت فلسطین را نیز به مقاومت تشویق میکرد تا آرمان فلسطین و اندیشه فلسطین زنده بماند.
ویژگی دوم او این بود که فردی اتحادگرا بود. دکتر رمضان بسیار کوشید تا ملت فلسطین در سنگر اصول ثابت و مقاومت یکپارچه باقی بمانند. او، چون به وحدت تمامی ملت فلسطین اعتقاد داشت بر یکپارچگی گروههای مقاومت به ویژه وحدت جنبش حماس و جهاد اسلامی نیز تأکید داشت. او ارزشها و شیوه بزرگی را در زمینه تکامل، همکاری و رایزنی میان سران جنبشهای حماس و جهاد اسلامی تثبیت کرد.
امروز ما فقدان این رهبر دوست داشتنی را به ملت فلسطین و امت اسلامی تسلیت میگوییم. یاد و خاطره او در ذهن نسلها باقی خواهد ماند. من به سران جنبش جهاد اسلامی و در رأس آنها به زیاد النخاله دبیر کل جنبش جهاد اسلامی و تمامی اعضای این جنبش و هوداران آن تسلیت میگویم.
همچنین به خانواده دکتر رمضان عبدالله و خودمان در جنبش حماس صمیمانه تسلیت میگویم و از خداوند متعال میخواهم که وی را غریق دریای رحمت واسعه خویش بگرداند و او را در بهشت برین و در کنار پیامبران و صادقان و شهدا و صالحان جای دهد.
به برادران مان در جنبش جهاد اسلامی میگویم جنبش حماس با تمامی امکانات و گستره خود همچنان عمق راهبردی شما و ملت فلسطین و تمامی ملتهای مقاومت باقی خواهد ماند. ما با تمامی اندک امکانات خود با هم به پیش خواهیم رفت تا آنکه اهدافی را که به خاطر آن شهید رمضان عبدالله جان خود را بر سر تحقق آنها گذاشت محقق کنیم.
رمضان عبدالله شلح دبیرکل سابق جنبش جهاد اسلامی فلسطین بعد یک دوره بیماری طولانی دار فانی را وداع گفت. بعد از ترور شهید فتحی شقاقی در اکتبر سال ۱۹۹۵، مجلس شورای جنبش جهاد اسلامی رمضان عبدالله شلح را به عنوان دبیرکل این جنبش انتخاب کرد.در پی بیماری رمضان عبدالله "زیاد نخاله" به عنوان دبیرکل جدید جنبش جهاد اسلامی فلسطین انتخاب شد و در حال حاضر دبیرکلی این جنبش را بر عهده دارد.رمضان عبد الله در سال ۱۹۵۸ میلادی در منطقه «شجاعیه» نوار غزه چشم به جهان گشود. وی از بنیانگذاران «جنبش جهاد اسلامی فلسطین» به شمار میآید.
رمضان عبد الله شلح فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته اقتصاد از دانشگاه الزقازیق مصر در سال ۱۹۸۱ میلادی و دکترای اقتصاد از دانشگاه دارام انگلیس در سال ۱۹۹۰ میلادی و استاد اقتصاد دانشگاه اسلامی غزه بود. وی در سال ۱۹۷۷ میلادی وارد دانشگاه مصر شد و در آنجا با شهید «فتحی شقاقی» آشنا و به عضویت «جماعت اخوان المسلمین» درآمد. شقاقی با تقدیم کتابهای سید قطب، مولودی و حسن البنا و دیگر چهرههای اسلامی، وی را با اسلام سیاسی آشنا نمود. ثمره این آشنایی شکل گیری جنبش جهاد اسلامی در هفت سال بعد بود. رمضان عبد الله شلح بعد از ترور فتحی شقاقی از طرف اعضای شورای جنبش جهاد به سمت دبیرکلی جنبش انتخاب شد و از آن زمان تاکنون بر مواضع اصولی این جنبش پافشاری کرده است.
رمضان عبد الله در ۲۷ نوامبر ۱۹۹۵ میلادی در لیست سیاه آمریکا قرار گرفت و در ۲۴ فوریه ۲۰۰۶ میلادی از وی به عنوان یکی از خطرناکترین افراد تحت تعقیب یاد شد. رمضان عبد الله در مراکز اسلامی لندن به انجام فعالیتهای پژوهشی پرداخت و از آنجا راهی کویت شد. در آنجا ازدواج کرد و دوباره به لندن بازگشت. وی این شهر را به مقصد شهر تامبا در ایالت فلوریدا آمریکا ترک گفت و در آنجا مدیر مرکز پژوهشی «اسلام و جهان» و سردبیر نشریه «نگاه اسلامی» شد. وی با اینکه سالهای بسیاری را در غرب گذارند، اما همچنان به شهید فتحی شقاقی و راه وی وفادار ماند و از همین رو رژیم صهیونیستی همواره سعی داشت، وی را ترور کند.
سوابق دکتر رمضان عبدالله شلحبه گزارش شبکه تلویزیونی العالم، رمضان عبدالله شلح پس از مدتی درگیری با بیماری و انجام اقدامات سیاسی طی سالهای گذشته در ۶۲ سالگی درگذشت. جنبش جهاد اسلامی درگذشت وی را تسلیت گفت و سوابق و جهاد او از زمان تاسیس این جنبش و نگرش وی را که بر مقاومت و وحدت برای آزاد سازی فلسطین مبتنی بود، یاد آور شد.
عبیده عبدالفتاح گزارشگر این شبکه گفت: رمضان عبدالله شلح شجاعانه سخن میگفت و مواضع شجاعانهای نیز داشت. او مرد مقاومت و دبیرکل سابق جنبش جهاد اسلامی بود و بیش از ۲۰ سال مسئولیت جنبش جهاد اسلامی را بر عهده داشت. عبدالله شلح در طول این ۲۰ سال هرگز به آرمان فلسطین خیانت نکرد و همچنان بر سر عهد جهاد، مقاومت، فلسطین، قدس و اسلام ماند.
وی سال ۱۹۵۷ در محله الشجاعیه در نوار غزه به دنیا آمد. او استاد اقتصاد دانشگاه الاسلامیه در غزه بود. او در آن دوران به سبب سخنرانیهای جهادی خود مشهور شد، این موضوع خشم رژیم اشغالگر اسرائیل را برانگیخت، بنابراین او را در حصر خانگی قرار داد و مانع ادامه فعالیت او در دانشگاه شدند.
گزارشگر افزود: شلح در سال ۱۹۸۶ به منظور ادامه تحصیل در مقاطع عالی فلسطین را به مقصد لندن ترک کرد و در سال ۱۹۹۰ مدرک دکترای خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه انگلیس گرفت. وی پس از آن به عنوان استاد پژوهشهای خاورمیانه در دانشگاه «جنوب فلوریدا» آمریکا مشغول به کار شد.
شلح در سال ۱۹۹۵ به جای شهید فتحی الشقاقی به عنوان دبیر کل جنبش جهاد اسلامی منصوب شد. الشقاقی در همان سال به دست موساد به شهادت رسید.
رژیم اشغالگر اسرائیل در دوره انتفاضه دوم فلسطین شلح را به مسئولیت مستقیم شماری بسیاری از عملیات جهاد اسلامی علیه اهداف اسرائیلی متهم کرد. در سال ۲۰۱۷ هم سازمان اف بی آی وی و ۲۶ نفر دیگر را در لیست افراد تحت تعقیب قرار داد.
گزارشگر در پایان گفت: شلح درگذشت و نگرش خود را برای آزاد سازی فلسطین و همه مقدسات از طریق گزینه مقاومت و وحدت گروههای فلسطینی بر جای گذاشت.