در پی اعتراض به قتل فلوید و خشونت پلیس آمریکا
تجمع عظیم معترضان آمریکایی در سانفرانسیسکو
شبکه راپتلی تصاویری از تظاهرات علیه خشونت و نژادپرستی پلیس آمریکا در شهر سانفرانسیسکو پخش کرد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تصویری راپتلی، جمعیت عظیمی از مردم در اعتراض به قتل جورج فلوید، مرد سیاهوست غیرمسلح به دست نیروهای پلیس سفیدپوست مینیاپولیس روز چهارشنبه در خیابانهای شهر سانفرانسیسکو در شمال ایالت کالیفرنیای آمریکا گردهم آمدند. معترضان سپس به سمت ساختمان شهرداری این شهر راهپیمایی کردند. این یکی از بزرگترین تجمعات اعتراض آمیز به مرگ جورج فلوید در شهر سانفرانسیسکو بوده که تاکنون برگزار شده است. سرانجام، تظاهرکنندگان به سوی مقر پلیس سانفرانسیسکو حرکت و در مقابل آن تجمع کردند.
معترضان که با صدای بلند شعار میدادند و پلاکاردهایی نیز در دست داشتند، خواستار پایان دادن به خشونتهای پلیس آمریکا علیه شهروندان بی دفاع این کشور شدند.
گزارشها حاکی از آن است که آن ۴ افسر پلیسی که در مرگ جورج فلوید دخیل بودند، نخست به مرخصی با حقوق و مزایای کامل فرستاده شدند. پس از بالا گرفتن اعتراضات، مقامات اداره پلیس مینیاپولیس آن ۴ نفر را از این اداره اخراج کردند، اما خانواده جورج فلوید و معترضان، خواهان بازداشت و محاکمه آن افسران پلیس شدند. سپس مقامات قضایی ایالت مینه سوتا، آن مأموری را که بیش از ۸ دقیقه، زانوی خود را روی گردن جورج فلوید گذاشته بود تا وی از حال رفت و متعاقباً در بازداشت پلیس مینیاپولیس جان باخت، بازداشت و اتهام قتل درجه ۳ به او وارد کردند. در همین حال، معترضان و خانواده جورج فلوید خواستار بازداشت هر ۴ افسر پلیس که در جریان بازداشت جورج فلوید دخیل بودند، شدند. تظاهرات بزرگ روز چهارشنبه در سانفرانسیسکو در حالی برگزار شد که مقامات ایالت مینه سوتا از ایراد اتهام به آن ۳ مأمور دیگر پلیس مینیاپولیس خبر دادند.
اکنون این سؤال مطرح میشود که اگر تصاویر ویدیویی از بازداشت خشونت آمیز جورج فلوید برداشته و منتشر نمیشد، یا اگر اعتراضات گسترده در سراسر آمریکا به کشته شدن او در بازداشت پلیس مینیاپولیس راه نمیافتاد، آیا هیچ یک از آن ۴ مأمور پلیس مینیاپولیس اخراج میشد یا تحت پیگرد قانونی قرار میگرفت؟
تظاهرکنندگان در سانفرانسیسکو دستان خود را بالا گرفته بودند و یکصدا فریاد میزدند: «(به ما) شلیک نکنید! شلیک نکنید!»
یکی از تظاهرکنندگان پلاکاردی را در دست داشت که نام رادنی کینگ، یک فرد سیاهپوستِ دیگر که نیروهای پلیس کالیفرنیا سالها قبل او را به شدت کتک زده بودند، بدون این که توجه داشته باشند که شخصی در حال تصویربردای از آنهاست، روی آن نوشته شده بود. انتشار تصاویر کتک خوردن رادنی کینگ از نیروهای پلیس کالیفرنیا در سال ۱۹۹۲ نیز باعث برگزاری اعتراضات مسالمت آمیز ضد نژادپرستی نیروهای پلیس کالیفرنیا در بخش لس آنجلس (که شامل شهر لس آنجلس نیز میشود)، در ایالت کالیفرنیا شد. این در حالی است که تظاهرات برای اعتراض به مرگ جورج فلوید، مختص یک یا دو شهر در آمریکا نیست بلکه دامنه آن به بسیاری از شهرهای بزرگ آمریکا و حتی سایر کشورهای جهان کشیده شده است.