سازمان دهندگان معترضان در لندن از تظاهرکنندگان خواسته اند، متحدانه در برابر تبعیض، بی عدالتی و نژادپرستی بایستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم، همگام با مخالفان نژادپرستی در دیگر شهرهای جهان، در محکومیت نژادپرستی در آمریکا و انگلیس و نیز در حمایت از جورج فلوید که هفته گذشته زیر زانوی پلیس آمریکا به قتل رسید، در هاید پارک لندن پایتخت انگلیس تظاهرات کردند.
مصاحبهها: شهروندان انگلیسی
سازمان دهندگان معترضان در لندن از تظاهرکنندگان خواسته اند، متحدانه در برابر تبعیض، بی عدالتی و نژادپرستی بایستند. اقدام پلیسهای سفیدپوست آمریکایی در کشتن جورج فلوید سیاهپوست، خشم مخالفان نژادپرستی در انگلیس را نیز موجب شد و امروز حضور گسترده قشرهای گوناگون حامیان کرامت انسانی در تظاهرات لندن، به ویژه سیاهپوستان، مسلمانان و آسیایی تبارها با حضور پر شمار نیروهای پلیس و گارد اسب سوار کاملا آشکار است.
سازمان دهندگان این تظاهرات و سازمانهای هوادار حقوق بشر در انگلیس، پیشاپیش، اطلاعات لازم را درباره حقوق حاضران در این تظاهرات ارائه کردند. چگونگی رفتار با اقدامات پلیس لندن، ثبت و ضبط روشهای پلیس لندن در برابر تظاهر کنندگان، شیوه شکایت از رفتار پلیس در جریان تظاهرات و موارد مشابه، به صورت دقیق به شرکت کنندگان در تظاهرات ضد نژادپرستی امروز لندن، آموزش داده شده است.
جورج فلوید، سیاهپوست ۴۶ ساله آمریکایی بود که در ۲۵ ماه می، ۵ خرداد ماه، پس از آن که یکی از افسران پلیس شهر مینیاپولیس از ایالت مینهسوتا در آمریکا، زانوی خود را حدود ۷ دقیقه بر روی گردن وی گذاشت، جان باخت. رهگذرانی که در حال عبور بودند این اقدام پلیس را با دوربین تلفن همراه ضبط و در شبکههای اجتماعی به صورت گسترده منتشر کردند معترضان میگویند چنانچه این تصاویر ضبط نمیشد، مانند هزاران مورد مشابه در کشورهای غربی پنهام میماند.
از آن زمان، تظاهرات گسترده ای در شهرهای جهان، علیه نژادپرستی نهادینه شده در کشورهای غربی، به ویژه آمریکا آغاز شده است. در تظاهرات امروز لندن، شمار فراوانی از جوانان، پلاکاردهایی در دست دارند که به منظور یاداوری جورج فلوید، بر روی آنها نوشته شده است: "نمیتوانم نفس بکشم"، "عدالت برای جورج فلوید"، "جان غیرسفیدپوستان نیز اهمیت دارد"، "به نژادپرستی پایان دهید"، "صلح بدون عدالت ممکن نیست"، "ترامپ نژادپرست است. "
شماری از تظاهرکنندگان امروز در لندن در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفتند نژادپرستی نهادینه شده در نظامهای غربی، محدود به آمریکا نیست و در انگلیس هم نژادپرستی کاملا رایج است. به گفته تظاهرکنندگان، سکوت دولت انگلیس در این فاجعه، همراهی با نژادپرستان آمریکایی است و لندن باید آشکارا قتل غیرسفیدپوستان را در آمریکا محکوم کند.
شماری از تظاهرکنندگان نیز شعار میدادند "عدالت برای جورج فلوید، عالت برای مارک دوگان." مارک دوگان، سیاهپوست ۲۹ ساله انگلیسی، در جریان عملیات پلیس لندن در ۱۳ مرداد سال ۱۳۹۰، در تاتنهام لندن کشته شد. وی پدر چهار کودک بود و قتلش، موجب شورشهای ۲۰۱۱ در انگلیس شد و با توجه به نزدیک بودن سالروز کشته شدن وی به دست پلیس، به گفته صاحب نظران اکنون نگرانیهایی در میان مقامات و مسئولان امنیتی این کشور از آغاز ناآرامیهای اجتماعی در انگلیس وجود دارد.
تعدادی از سیاستمداران و چهرههای مشهور همچون هنرمندان، ورزشکاران و نویسندگان در لندن نیز در اعتراض به بی عدالتیها و نژاد پرستیها به میدان امدند. امیلی ثورنبری، نماینده حزب کارگر در مجلس انگلیس از دولت انگلیس خواسته است فروش وسایل پیشگیری از تظاهرات مردمی، همچون گاز اشک آور را به آمریکا، متوقف کند. وی از دولت انگلیس خواست تا درباره استفاده از تفنگها و گازهای اشک آور در مهار تظاهرات مردم آمریکا، بررسی کند.
وی افزود: اگر وسایلی که انگلیس به پلیس و گارد ملی آمریکا میفروشد علیه مردم تظاهر کننده در آن کشور استفاده شود، "شرم آور" است.
روزنامه دیلی میرور، سه شنبه این هفته نوشت انگلیس در اقدامی تکان دهنده، ابزارهای کشتاری همچون بمب، تیربار و بمب افکن را به رژیمهایی همچون عربستان سعودی، قطر و مصر میفروشد که در زمره سرکوبگرترین رژیمهای جهانند. این روزنامه نوشت از میان ۴۸ دولتی که در فهرست کشورهای "غیر آزاد" دیدبان حقوق بشر "خانه آزادی"، دولت انگلیس به ۳۵ کشور وسایل کشتار میفروشد و انگلیس از سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون، ۱۰ میلیارد پوند جنگ افزار به رژیمهای سرکوبگر جهان، همچون رژیم عربستان سعودی فروخته است.
خشم مردم انگلیس از قتل سیاهپوستان به دست سفیدپوستان آمریکایی، در ۸ روز گذشته به اشکال گوناگون بروز کرده است. تاکنون تظاهرات گوناگونی در شهرهای انگلیس، از جمله در لندن و در برابر سفارت آمریکا در این شهر، کاردیف، بیرمنگهام، منچستر و لیورپول برگزار شده است؛ جنبش " نژادپرستی را با اُردنگی بیرون بینداز" در انگلیس از همه فوتبالیستهای این کشور خواست تا با زانو زدن در میدانهای ورزشی و یاداوری چگونگی قتل جورج فلوید در آمریکا، نژادپرستی در نظام آمریکا را محکوم کنند.
در پی این فراخوان، تصاویر فوتبالیستهای باشگاه لیورپول در رسانههای انگلیس منتشر شد که در جریان تمرین در ورزشگاه آنفیلد، در مرکز زمین تمرین، زانو زده اند. از ساعت ۱۸ امروز نیز از همه مردم انگلیس خواسته شده است به علت محدودیتهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا، در برابر در ورودی منازلشان، زانو بزنند تا با این روش، نژادپرستی را محکوم کنند.
در بعضی از محلات شهرهای انگلیس نیز شبها تصویر جورج فلوید، با رنگ بنفش، به عنوان نماد قربانی نژادپرستی در کشورهای غربی، بر روی ساختمانهای مشهور بازتابانده میشود. تظاهرات دیگری در شهرهای انگلیس، در روزهای آینده طراحی شده است تا همچون موارد مشابه، قتل جورج فلوید نیز در غوغای تبلیغاتی دولتهای غربی فراموش نشود و مبارزه با نژادپرستی، ادامه یابد.
در تعریف نژاد سفید در غرب، فقط مردم کشورهای غربی، عمدتا اروپایی و شماری در آمریکای شمالی، "سفید" محسوب میشوند و بقیه مردم جهان، از جمله آسیایی ها، "سفید" نامیده نمیشوند. نژادپرستان غربی، فقط اروپاییان و آمریکاییها را "سفید" و نژاد برتر میدانند و معتقدند فقط "سفیدها" میتوانند و حق دارند جهان را اداره کنند.