رهبر معظم انقلاب: این همه تحول را امام بزرگوار به وجود آورد که به معنای واقعی کلمه امامِ تحول بود، اما همه اینها را از خودش نمیدانست و از خدا میدانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی زندهی تلویزیونی به مناسبت سی و یکمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله) با ملت ایران سخن گفتند.
این برنامه از وبسایت و حسابهای رسمی پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی و شبکههای صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.
امروز مراسم بزرگداشت امام بزرگوارمان به شکلی متفاوت از شکل معمول آن اجرا میشود؛ چگونگی برگزاری مراسم مهم نیست، اصل قضیه گفتگو از امام بزرگوار است که ما در امروز و فردای کشورمان به این احتیاج داریم.
امام هم روحاً یک انسان تحول خواه و هم تحول آفرین بود. در مورد ایجاد تحول، نقش او صرفا نقش یک معلم، استاد و مدرس نبود؛ نقش یک فرمانده داخل در عملیات و نقش یک رهبر به معنای واقعی بود.
رهبر انقلاب با اشاره به روحیه تحول خواهی امام خمینی (ره) فرمودند: ایشان تحول آفرینی کردند و میدانی وارد مسئله تحول شدند، نه فقط گفتاری و دستوری؛ از تحول آفرینی روحی در یک مجموعهای از طلاب جوان در قم تا تحول آفرینی وسیع در عموم ملت ایران.
رهبرمعظم انقلاب فرمودند: ایشان (امام بزرگوار) به معنای واقعی کلمه در ملت ایران تحول ایجاد کردند. توجه کنید که مخاطب ایشان در این تحول آفرینی عبارت بود از ملت ایران؛ ملت مثل یک اقیانوس است، به طوفان درآوردن یک اقیانوس کار هر کسی نیست.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: تحول دیگر امام راحل، تحول در نگاه مردم به خودشان و جامعه بود. امام (ره)، نگاه حقارت پندارانه مردم به خودشان را به احساس عزت تبدیل کرد.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: تحول دیگر امام راحل، تحول در مطالبات اساسی مردم بود، مطالبات کوچک به مطالبه عظیم مانند مطالبه استقلال و آزادی تبدیل شد.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: تحول دیگر امام راحل، تحول در نگاه به دین بود. مردم دین را فقط وسیلهای برای مسائل شخصی و عبادی میدانستند؛ امام (ره) برای دین، رسالت نظام سازی و تمدن سازی تعریف کرد.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: این همه تحول را امام بزرگوار به وجود آورد که به معنای واقعی کلمه امام تحول بود، اما همه اینها را از خودش نمیدانست و از خدا میدانست. ایشان به حرکت جوانان و تحول جوانان خیلی اهتمام میورزید.
رهبرمعظم انقلاب فرمودند: ملت ایران، ملتی بود که با مسائل اساسی سرنوشت خود هیچ سر و کاری نداشت، مردم تسلیم و خمود بودند. امام همین ملت خمود و تسلیم را به یک ملت مطالبهگر تبدیل کردند؛ نمونه آن پانزده خرداد است. پانزده خرداد با آن کشتار عظیم نتوانست این ملت را متوقف کند.
مقام معظم رهبری فرمودند: تحول دیگر بنیانگذار جمهوری اسلامی، تحول در نگاه به آینده بود. در گذشته، در نگاه مردم، آیندهای دیده نمیشد امام راحل این را به داشتن افقی برای تشکیل تمدن نوین اسلامی تبدیل کردند.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: از دیگر تحول آفرینیهای امام راحل، وارد کردن فقه به عرصه نظام سازی بود. مساله ولایت فقیه هزاران سال میان فقها مطرح بود، اما، چون امیدی به تحقق آن وجود نداشت هرگز به جزییات آن پرداخته نمیشد امام (ره) این موضوع را وارد مسائل اصلی فقه کردند.
مقام معظم رهبری فرمودند: امام راحل، مساله مصلحت نظام را در فقه وارد کردند. ایشان مساله معروف اصولی و اهم و مهم که در مسال شخصی و کوچک به کار میرفت وارد عرصه اداره امور کشور کردند.
مقام معظم رهبری فرمودند: هر جامعه زنده و پویایی احتیاج به تحول دارد ما امروز در بخشهای مختلف احتیاج به تحول داریم. البته بعد از رحلت امام، انقلاب و کشور از رویکرد تحولی فاصله نگرفته است یعنی رویکرد تحولی امام را ملت ایران توانسته دنبال کند و پیش برود.
رهبرمعظم انقلاب فرمودند: تحول را نباید با استحاله فکری اشتباه گرفت؛ در دوران حکومت پهلوی چیزی به نام تجدد وارد کشور شد که آن را به عنوان تحولی در زندگی مردم ایران به حساب میآوردند. این تحول نبود، این استحاله ملت ایران و هویت ملت ایران را از او سلب کردن بود. ملت ایران هویت دینی، ملی و تاریخی عمیق خود را در این تجدد از دست داد. این استحاله است نه تحول؛ تحول باید رو به جلو باشد.
مقام معظم رهبری فرمودند: یکی دیگر از تحول آفرینیهای امام خمینی (ره) تحول در نگاه به مسائل دینی بود. امام (ره) در عین نوگرایی در فقه به شدت به تعبد پایبند بود.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: یکی دیگر از تحولاتی که امام عظیم الشان ایجاد کردند تحول در نگاه به نسل جوان بود. ایشان به فکر و عمل جوانان اعتماد کردند و این به معنی واقعی کلمه، تحول بود.
مقام معظم رهبری فرمودند: آنچه امروز در آمریکا مشاهده میشود بروز یک واقعیاتی است که همیشه پنهان نگه داشته شده است و اینها چیز جدیدی نیست.
مقام معظم رهبری فرمودند: تحول خواهی لزوما به معنای اعتراض نیست بلکه به معنای این است که گرایش مستمر به بهتر شدن داشته باشیم یعنی به داشتههای موجود اکتفا نکنیم.
مقام معظم رهبری فرمودند: حضور نیروهای جوان به معنای نفی حضور ذخیرههای غیرجوان نیست بلکه به معنای استفاده از تفکر، روحیه، جسارت، اقدام و حرکت جوان است.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: تحول لزوما یک حادثه دفعی نیست بلکه ممکن است به تدریج به وجود بیاید. گاهی تحول تدریجاً انجام میگیرد؛ نباید بی صبری کرد. اگر چنانچه هدف گیری و نشانه گیری درست انجام گرفته باشد و حرکت به معنای واقعی اتفاق بیافتد، اگر به هدف تحول هم دیر برسیم، ایرادی ندارد. این حرکتهای تحولی را باید دستهای مطمئن و قابل اعتماد هدایت کنند.
رهبرمعظم انقلاب فرمودند: نباید تحول را با یک سلسله کارهای سطحی و دم دستی اشتباه گرفت، اینها تحول نیست؛ تحول کار عمقی و اساسی است. البته سرعت مهم است لکن سرعت با شتابزدگی فرق دارد.
سخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلابسخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلابسخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلاب
مراسم سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که هرسال با سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای در حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار میشد، با توجه به دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر عدم برگزاری تجمعات، امسال در حرم مطهر برگزار نمیشود.
به گفته قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی؛ مراسم ویژه سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در شهرهای دارای وضعیت سفید با رعایت شیوه نامههای بهداشتی برگزار میشود، اما امسال با توجه به دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا مراسم متمرکزی در حرم مطهر برگزار نمیشود.