به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی باقری کنی در برنامه زنده شبکه سوم سیما که به مناسبت سی و یکمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با عنوان «مردی که جهان را تغییر داد» پخش شد افزود: یکی از معجزات امام این بود که انقلاب را در بستر دین تعریف کرد که در واحدهای کوچک تر، که واحدهای ملی است مدیریت پیدا کرد بدون آن که با مبانی دین تعارض پیدا کند.
وی گفت: وقتی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت با پدیدهای به نام جنگ مواجه شدیم و انگیزه دینی برخاسته از انقلاب اسلامی که امام احیا کرد باعث شد جوانان برای دفاع از کشور بروند و نتیجه این دفاع، صیانت از تمامیت ارضی ایران شد.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه افزود: در واقع انقلاب امام دو مؤلفه مهم داشت یکی ماهیت دینی و یکی اتکای آن به مردم.
آقای باقری کنی با اشاره به این که مردم در انقلاب اسلامی نقش محوری داشتند و دارند گفت: وقتی تشعشع انقلاب اسلامی خارج از مرزهای ایران میرود باز همین وضع در آن کشورها ایجاد میشود یعنی در کشورهایی از جمله فلسطین، لبنان، سوریه، یمن و عراق که میرود با وجود این که همه آنها با ما هم مذهب نیستند، اما میبینیم که بستر دین موجب حرکت و خروش میشود، اما حرکتی که در این کشورها انجام شده منافع ملی آنها را تأمین کرده است یعنی مثلا تشعشع انقلاب ما وقتی به لبنان میرود تمامیت ارضی لبنان را صیانت میکند و در همین راستا فقط شیعیان، طرفدار حزب الله نیستند بلکه مسیحیان و اهل تسنن هم از حزب الله طرفداری میکنند.
وی پدیده انقلاب اسلامی را پدیدهای جهانی خواند و گفت: این پدیده وقتی در قالبهای ملی قرار میگیرد قوام پیدا میکند بنابراین هیچ کسی نمیتواند در طول ۴۲ سال گذشته انقلاب، پدیده یا فرآیندی را مطرح کند که براساس آن انقلاب اسلامی شکل گرفته باشد، اما با منافع ملی ما معارض باشد.
آقای باقری کنی افزود: اکنون جوانان ما برای صیانت از حرم اهل بیت به سوریه میروند، اما عملا از امنیت ملی کشور ما پاسداری میشود و در واقع در عالم سیاست این همان بازی برد- برد است که برای سوریه هم همین وضع ایجاد شده است.
وی گفت: هستهها و نهادهایی مقابل داعش ایستاد که براساس تفکر انقلاب اسلامی شکل گرفته بود که نمونه آن حشد الشعبی در عراق، جیش الشعبی در سوریه، انصارالله در یمن، حزب الله در لبنان و حماس و جهاد در فلسطین محسوب میشوند و اینها در واقع جلوههای انقلاب اسلامی بودند که در این واحدهای جغرافیایی رشد کردند و تنومند شدند و در عین حال این جلوهها از تمامیت ارضی کشورهایشان هم صیانت کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سؤال مجری برنامه آیا فقط دینی بودن امام موجب صدور انقلاب شد؟ افزود: علاوه بر دینی بودن نقش محوری مردم هم در این موضوع اثرگذار بود و این گونه نبود که بگوییم یک تفکر دینی از بالا میخواهد سیطره پیدا کند بدون این که به مردمش توجه داشته باشد و نگاه امام مانند نگاهی که شوروی سابق در کشورهای اروپایی اعمال میکرد نبود.
وی گفت: این افق و امتداد نگاه انقلاب اسلامی فقط منحصر به کشورهای اطراف ما هم نمیشود و در کشورهای امریکای لاتین هم این امتداد وجود دارد و این به این دلیل است که مبنای نگاه دینی مبتنی بر سرشت انسان هاست و وقتی آنها مبانی روشن دینی را از انقلاب ما دریافت میکنند میپذیرند.
آقای باقری کنی گفت: یکی از دلایلی که امریکاییها در تقابل با انقلاب اسلامی دچار چالش و ناکامی میشوند همین موضوع است؛ اینها با انقلاب اسلامی در لبنان چگونه میخواهند مبارزه کنند؟ اگر یک گروه بود میتوانستند آنها را محاصره و تحریم کنند، اما با مردم که نمیشود مبارزه کرد؛ مگر حشدالشعبی برخاسته از مردم نیست؟
وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر این که اصطلاح صدور انقلاب را چگونه تفسیر میکنید؟ افزود: وقتی خورشید تلألؤ میکند نورش امتداد مییابد؛ انقلاب اسلامی که انفجار نور بود نورش امتداد پیدا میکند و مرزهای جغرافیایی ایران را در مینوردد به همین سبب عدهای مطرح میکنند که ما چرا میخواهیم انقلاب را صادر کنیم؟ پاسخ این است که ما نمیخواهیم انقلاب را صادر کنیم، اما انقلاب اسلامی پدیدهای است که وقتی نورش امتداد پیدا میکند مردم میبینند که حرف دلشان را میزند بنابراین صدور انقلاب یک پدیده فیزیکی نیست بلکه تشعشع نور انقلاب اسلامی است.