جنگ اقتصادی چین و آمریکا
تلاشهای بزرگترین تراشه ساز چینی برای در دست گرفتن بازار
این روزها با بالا گرفتن جنگ تجاری چین و آمریکا و تحریمهای اعمال شده بر شرکتهای بزرگی مثل هواوی، آنها مجبورند برای تامین قطعات نیمه هادی خود فروشنده های دیگری پیدا کنند
به گزارش خبرنگار
حوزه فناوری گروه فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از سی ان بی سی، شرکت SMIC که بزرگترین تراشه ساز چین به شمار میرود، به دنبال جمع آوری سرمایه ۲.۸ میلیارد دلاری است. این شرکت میخواهد با جذب سرمایه با تحریمهای آمریکا مقابله کرده و با شرکتهای بین المللی رقابت کند.
کمپانی SMIC از مدتها قبل به دنبال جذب سرمایه بوده و دولت چین ماه گذشته میلادی ۲.۲ میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری کرد. تقویت این شرکت یکی از اقدامات دولت چین برای استقلال در زمینه تولید محصولات نیمه رسانا است.
چین سال هاست در زمینه محصولات نیمه رسانا پشت سر آمریکا حرکت کرده و جنگ فناوری واشنگتن با پکن سبب شده تا دومین اقتصاد بزرگ جهان با عزم بیشتری به دنبال استقلال در زمینه محصولات نیمه رسانا باشد.
هواوی یکی از شرکتهای فناوری بزرگ چین است که هدف تحریمهای گسترده آمریکا قرار گرفته است. این شرکت سال گذشته در لیست سیاه تحریمهای آمریکا قرار گرفت و دسترسی آن به فناوریهای آمریکایی محدود شد.
اواخر اردیبهشت ماه امسال نیز دولت آمریکا قانون جدیدی را تصویب کرد که به موجب آن شرکتهای خارجی که از تجهیزات آمریکایی استفاده میکنند، باید پیش از فروش چیپ به هواوی از این کشور مجوز بگیرند. این قانون بر فعالیتهای بزرگ ترین تولید کننده مستقل و تخصصی محصولات نیمه رسانا در دنیا یعنی شرکت تایوانی TSMC نیز اثر خواهد گذاشت که بیشتر چیپهای موبایل هواوی را میسازد.
اگر هواوی نتواند از TSMC تراشه جدید بخرد، باید به فکر گزینههای دیگر باشد که شرکت SMIC یکی از آنهاست. البته متخصصان میگویند فناوریهای این شرکت چینی «سالها عقبتر» از تراشه ساز تایوانی و دیگر رقبای بین المللی است.
تزریق سرمایه هنگفت به SMIC میتواند تواناییهای آن را در مدت زمان کوتاه افزایش دهد. این شرکت از جنگ تجاری چین و آمریکا و جدیدترین تحریمهای این کشور در زمینه محصولات نیمه رسانا به عنوان «بادهای مخالف» یاد کرده است.