مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: هم اکنون ذخایر خونی کشور نسبت به زمان مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به افزایش نیاز به فرآورده های خونی یادآور شد: تعداد بیماران در ایام کرونا کم نشده، اتاق های عمل فعال هستند و به دلیل اینکه مدتی بیمارستان ها فعالیت نمی کردند، نیاز به فراورده های خونی افزایش یافته است.
وی افزود: از لحاظ شرایط بهداشتی و رعایت استانداردهای لازم در رابطه با پیشگیری از کرونا، تمامی اقدامات و پروتکل های بهداشتی رعایت می شود و مراکز اهدای خون امن ترین جاست، بنابراین مردم بدون ترس در این مراکز حضور یابند و بخشی از خون خود را اهدا کنند.
عشقی همچنین از بهبود یافتگان کرونا که یک ماه از بهبودیشان گذشته و سالم هستند، درخواست کرد برای اهدای پلاسما در مراکز اهدا خون حضور پیدا کنند زیرا این پادتن در بدن نمی ماند و سطح پادتن خون پایین می آید.
وی تاکید کرد: بهبودیافتگان کرونا برای اهدای پلاسما باید در ۳ یا ۴ ماه اول بعد از بهبودی مراجعه کنند و ماهی یکبار می توانند پلاسما اهدا کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران خاطرنشان کرد: از بهبودیافتگان فقط زرد آبه خون برای نجات جان بیماران کرونایی که در تختهای بیمارستان بستری هستند، گرفته می شود.
وی افزود: به دنبال بحران جهانی کرونا یکی از معضلاتی که همه دنیا درگیر آن بوده، معضل کمبود خون است که به خاطر نگرانی اهدا کنندگان از اینکه از منزل بیرون نیایند و در مراکز تجمع پیدا نکنند، همه مراکز دچار مشکل شدند.
وی ادامه داد: خوشبختانه ایران در این برهه دچار بحران نشد و در حالی که برخی از کشورها استاندارد های اهدای خون خود را پایین آوردند ما با استانداردهای قبلی و سختگیرانه اهدای خون را ادامه دادیم.