فرمانده ستاد فرماندهی عملیات و مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: در دوره اوج بیماری کرونا در تهران، هر چهار روز یک بار، میزان بستریها در تهران دو برابر میشد، اما هم اکنون با عبور از مرحله اوج گیری این بیماری، در بازههای ۲۷ روزه این میزان دو برابر میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران با اشاره به اینکه خوشبختانه و حتی در اوج فراگیری و شیوع کرونا، همه بیمارستانها آماده پذیرش همه بیماران بودند و هیچ بیمار نیازمند بستری، بدلیل نبود جا یا امکانات پزشکی از بستری شدن بازنماند افزود: در دوره اوج بیماری کرونا تقریبا به ازای هر ۴ روز یک بار، میزان بستریهای تهران دو برابر شد، اما در حال حاضر بعد از عبور از مرحله اوج این بیماری، این میزان در بازه ۲۷ روزه دو برابر میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان تلفات ناشی از این بیماری در روز ۲۶ اسفند در تهران رقم خورد و بعد از آن، در روزهای ۴، ۱۰ و ۲۴ فروردین آمار کشتههای این بیماری بالا رفت افزود: از اردیبهشت دامنه ابتلای مردم به این بیماری کاهش پیدا کرد و به میزان قبل نرسید.
زالی تصریح کرد: عدد مولد پایه که بالا بودن آن نشان از خطر سرایت پذیری بیشتر بیماری دارد در روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا، کسری از عدد ۳ بود، اما در ادامه و با کنترل و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، به زیر یک کاهش یافت.
وی افزود: در روز ۱۱ فروردین بالاترین میزان اثرگذاری طرح فاصله گذاری اجتماعی را در کشور شاهد بودیم و خوشبختانه در حال حاضر این عدد همواره کمتر از یک باقی مانده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران با اشاره به عوارض این بیماری و تاثیرات آن روی اقتصاد کشور در دوره شیوع بیماری و پسا کرونا افزود: آنچه مایه نگرانی محافل علمی جهان است تاثیرات آتی این بیماری روی اقتصاد کشورهای جهان است و باید از هم اکنون مسئولان اقتصادی کشور آماده مبارزه با ابعاد اقتصادی این بیماری شوند.
وی افزود: بر اساس برآوردهای محافل اقتصاد پزشکی جهان، بازگشت کامل به ثبات اقتصادی تا سه ماه سوم سال ۲۰۲۲ امکان پذیر نیست.
زالی شرایط تهران را در مقایسه با سایر شهرهای کشور خاص دانست و تاکید کرد: تهران با دارا بودن ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت در خود شهر و شهرهای حاشیهای و یک میلیون نفر جمعیت شناور و وجود بیشترین آسیب اجتماعی از جمله موضوع حاشیه نشینی و همچنین وضعیت پیچیده حمل و نقل عمومی آن از وضعیت خاصی برخوردار است و باید مراقبت کرد قطب تولید ۲۵ درصد ناخالص داخلی کشور و ۵۳ درصد مالیات کشور از شیوع این بیماری f یش از این آسیب نبیند.
وی همچنین از آمادگی همه بیمارستانها و کادر پزشکی و درمانی تهران برای مقابله با این بیماری تجلیل کرد و گفت: در شهری که در روزهای اولیه کرونا نیازمند ملزومات بهداشتی و دچار کمبود ماسک بودیم به شرایطی رسیدیم که هم اکنون ۴۳ مجموعه در استان، به تولید ماسک میپردازند و به همین دلیل ظرفیت ارسال این ماسکها به سایر استانها و حتی صادرات آن به دیگر کشورها وجود دارد.