استاندار تهران: از اردیبهشت تاکنون چهار هزار و ۸۵۶ معتاد متجاهر جمع آوری شدند که تست ۳۴ نفر مثبت به کرونا اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای انوشیروان محسنی بندپی در جلسه کمیسیون مبارزه با مواد مخدر استان تهران به طرح جمع آوری معتادان متجاهر اشاره کرد و افزود: از ۹ اردیبهشت که بحث جمع آوری معتادان متجاهر مطرح شد تاکنون چهار هزار و ۸۵۶ معتاد متجاهر جمع اوری و پس از غربالگری سه هزار و ۶۲۷ نفر در مراکز ماده ۱۶ پذیرش شدند و هزار و ۲۰۰ نفر کسانی بودند که معتاد نبودند.
وی ادامه داد: در واقع این افراد یا کارتن خواب یا بیمار و سالمند بودند و جایی برای خواب نداشتند که به هر حال این افراد (هزار و ۲۰۰ نفر) معتاد متجاهر نبودند.
استاندار تهران گفت: برای این سه هزار و ۶۲۷ نفر نیز برغم اینکه شیوههای نامههای بهداشتی پیش از این مشخص شده بود، اما در بحث نگهداری آنها مشکل داشتیم که نسبت به پذیرش آنها اقداماتی صورت گرفت و قرار شد بیمارستانهای منتخب برای پذیرش و درمان آنها اقدام کنند.
آقای محسنی بندپی افزود: از بین این چهار هزار و ۸۵۶ نفر نیز طبق تست کرونایی که انجام شد حدود ۳۴ نفر تست کرونای آنها مثبت شد که دو نفر وضعیت شان حاد بود و بستری شدند و بقیه در قرنطینه و جدا نگهداری میشوند که بعد از طی دوران نسبت به نگهداری آنها متناسب با پروتکلها اقدام شود.
وی گفت: در واقع تست ۱/۱ دهم از آنها مثبت بود که تمام آیین نامهها و موازین در باره آنها رعایت شد.
استاندار تهران افزود: تاکنون هفت هزار و ۴۹۱ معتاد در داخل مراکز ماده ۱۶ نگهداری میشوند و هفت هزار و ۶۳۹ نفر نیز ظرفیت خالی داریم که در واقع پذیریش معتادان متجاهر در این مراکز هنوز به اتمام نرسیده است.
وجود ۲۵۰ نفر ظرفیت برای نگهداری زنان معتاد در سازمان بهزیستی
استاندار تهران از وجود ۲۵۰ نفر ظرفیت برای نگهداری زنان معتاد در سازمان بهزیستی خبر داد.
انوشیروان محسنی بندپی در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران به طرح جمع آوری معتادان متجاهر و تستهای PCR معتادان اشاره کرد و افزود: بعد از جمع آوری معتادان متجاهر و تفکیک آنها، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی اعلام کردند که از میان این افراد فقط سالمندانی که بیمار و یا معتاد نیستند پذیرش میکنند که در این خصوص مشکلاتی پیش آمد؛ لذا برای پذیرش و درمان افرادی که دچار بیماری بودند، قرار شد دانشگاههای علوم پزشکی، بیمارستانهای منتخبی اختصاص دهد که امیدواریم دانشگاههای علوم پزشکی بیمارستانهای منتخب را بزودی اعلام کنند.
وی در ادامه به ظرفیت خالی مراکز نگهداری (معتادان متجاهر) اشاره کرد و گفت: ۷۶۳۹ نفر ظرفیت خالی در مراکز نگهداری وجود دارد، پذیرش ما به اتمام نرسیده است و ادامه دارد.
استاندار تهران خطاب به شهرداری تهران افزود: شهرداری بر اساس قولی که داده بود باید ظرفیت برای ۲۰۰۰ نفر را فراهم میکرد که درخواست میکنیم هر تصمیمی غیر از این تصمیم را در نظر دارند حداکثر تا یک هفته به استانداری تهران اعلام کنند.
وی گفت: در بحث معتادان اطفال نیز با توجه به اینکه زیر ۱۸ سال هستند، باید روان درمانی، گفتار درمانی یا ویزیت در منزل صورت بگیرد و بر اساس دستورهای اعلام شده مشخص شود که آنها در نهایت به کجا باید ارجاع داده شوند و برای این افراد درمان بیمارستانی اعمال شود.
محسنی بندپی افزود: همچنین درباره زنان معتاد نیز سازمان بهزیستی ۲۵۰ نفر ظرفیت در قرچک دارد و در صورت نیاز بیشتر میتوانیم ظرفیت جدیدی ایجاد کنیم.
وی گفت: زنان معتاد آسیب پذیرتر و خطرپذیرتر هستند و کودکان نیز آسیب پذیری بیشتری دارند، ضمن اینکه درمان آنها نیز سادهتر است و باید مورد توجه قرار گیرند.
مصطفی هادی زاده
تست مثبت کرونا در ۳۴ معتاد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران از تست مثبت کرونا در ۳۴ معتاد خبر داد.
مصطفی هادی زاده در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران از طرح جمع آوری معتادان متجاهر گزارشی ارائه کرد و گفت: ماموران پلیس از نهم اردیبهشت تا دهم خرداد، روزانه ۲۵۵ معتاد را جمعآوری کردند که از این میان ۱۹۰ نفر در مراکز اقامتی پذیرش شدند.
وی افزود: از این تعداد به صورت میانگین ۱۰ نفر از اتباع خارجی بودند و ۴۹ نفر نیز ترخیص یا به سامان سراهای شهرداری ارجاع شدند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران گفت: از مددجویان پذیرفته شده در مراکز دو هزار ۸۲۷ نفر یعنی معادل ۷۸ درصد در مرکز فشافویه و ۸۰۰ نفر یعنی معادل ۲۲ درصد در مرکز شفق پذیرفته شده اند.
وی افزود: از ۳ هزار ۶۲۷ نفر مددجویانی که پذیرفته شده اند تست PCR انجام شد که برای ۳۴ نفر مثبت بود، این تعداد معادل یک درصد از کل پذیرفته شدگان است.
وی افزود: همچنین ۵۱ نفر معادل پنج درصد دارای معلولیت جسمی، ۴۶۰ نفر معادل ۴۶ درصد تست اعتیادشان منفی شد که البته این افراد کارتن خواب بودند، ۱۰۳ نفر معادل ۱۰ درصد کهولت سن و دو نفر صغر سن داشتند و ۴۵ نفر معادل پنج درصد دارای کارت متادون و ۲۶۳ نفر معادل ۲۶ درصد نیز دارای بیماری بودند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران گفت: هم اکنون در مراکز ماده ۱۶ و تبصره ۲ در سطح استان تهران ۷ هزار ۴۹۱ نفر نگهداری میشود و ۷ هزار و ۶۳۹ نفر نیز ظرفیت خالی وجود دارد.