اندرو کومو: تبعیض و بی عدالتی در دستگاه قضائی آمریکا مسئلهای جدی و منزجر کننده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، اندرو کومو فرماندار دموکرات ایالت نیویورک در نشست خبری در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت: اتفاق اخیر رخ داده در مینه سوتا (قتل مرد سیاهپوست به دست پلیس سفیدپوست) از جهات مختلف قابل تامل است.
وی افزود: باید به بافت کلی این مسئله توجه داشت. ما برای مدت نود روز فقط درگیر بحران ناشی از کووید-۱۹ بوده ایم. اما در روز نود و یکم درگیر بحران ناشی از کووید-۱۹ و وضعیت بوجود آمده در مینیاپولیس به علت ناآرامیهای نژادی ناشی از مرگ جرج فلوید شدیم. این دو وضعیت با هم بی ارتباط نیستند. وقتی به مسئله وضعیت شبکه بهداشتی و درمانی کشور و شیوع بیماری کووید-۱۹ نگاه میکنیم متوجه میشویم که نابرابری در سطحی عمیقتر درجامعه ما وجود دارد و در ادامه وقتی به مسئله جرج فلوید مینگریم متوجه میشویم که در نظام قضائی و عدالت کشور، تبعیض و نابرابری وجود دارد. این دو مسئله به هم مرتبط هستند.
وی در ادامه تاکید کرد: مرگ جرج فلوید فقط درباره مرگ یک نفر به نام جرج فلوید نیست. ما برای خانواده او آرامش آرزو داریم و برای آنها دعا میکنیم. اما نباید به این مسئله به چشم یک رویداد منفرد نگریست. این مسئله، اتفاقی منفرد نیست، زیرا وقتی یک رویداد یا دو رویداد باشد میتوان آنها را رویدادهایی منفرد دانست، اما وقتی ده یا پانزده رویداد را میبینیم، اگر هریک از آنها را یک وضعیت منحصر به فرد تلقی کنیم، واقعیتها را انکار میکنیم یا خودمان را به ندیدن میزنیم. بی عدالتی در دستگاه قضائی و عدالت کشور به گونهای منزجرکننده وجود دارد. این یک واقعیت است. بیان این سخن، حس خوبی به من نمیدهد، زیرا بنده خودم در گذشته دادستان بوده ام. اما واقعیت این است که در دستگاه قضائی و عدالت کشور، بی عدالتی وجود دارد. این درحالی است که دستگاه قضائی باید تامین کننده عدالت درجامعه باشد.
وی در ادامه گفت: این مسئله فقط خاص جرج فلوید نیست. اگر به تاریخ زندگی خودم نگاه کنم میبینم که این اتفاقات در گذشته نیز بوده است. این جریان با رادنی کینگ شروع شد. این اتفاق سی سال پیش بود. ما افراد دیگری را نیز در این شهر داشته ایم که همین سرنوشت را داشته اند. ما چند بار این وضعیت را شاهد بوده ایم؟ بله، درست است که اسامی تغییر میکند، اما رنگ (این قربانیان) تغییر نمیکند. این واقعیتی دردناک در این کشور است. مسئله فقط به سی سال بازنمی گردد بلکه تاریخ این کشور، مملو از تبعیض و نژادپرستی است که سابقه چندین صدساله دارد. این مسئله، واقعیتی صادقانه است. علت (اصلی) این خشم و استیصال (که الان شاهد آن هستیم) همین مسئله است.