رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خوزستان از آغاز عملیات ایمن سازی دام های سبک علیه بیماری آبله در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،دکتر محمد آنتیک چی گفت: طی عملیات ایمن سازی در دو ماه ابتدای سالجاری بیش از
رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خوزستان افزود: ایمن سازی دام ها از بهترین و راحت ترین راه های پیشگیری از بیماری است و انواع دام های سنگین و سبک را می توان از ابتلا به بیماری های مختلف حفظ کرد ضمن اینکه نقش موثری در رشد و تولید بیشتر ایفا می کند.
آنتیک چی با اشاره به واکسیناسیون 600 هزار و 947 رأس گوسفند در استان طی دو ماهه گذشته توضیح داد: آبله گوسفندی از بیماری های واگیر است و نشانه آن به وجود آمدن تاول و ضایعاتی در روی پوست بدن حیوان به ویژه در نواحی فاقد پشم است.
وی گفت: تب مالت يا بروسلوز از جمله بيماري هاي خطرناك مشترك بين انسان و دام است كه براثر مصرف فرآورده هاي دامي غيرپاستوريزه و يا تماس با ترشحات دامي به انسان منتقل مي شود.
از جمله علايم بروز اين بيماري در انسان تب، درد مفاصل، تعريق شديد ، خستگي ، سردرد و لرز و در دام نيز معمولا با تب و سقط جنين همراه است و خون گيري و آزمايش از دام آلوده از راه هاي تشخيص اين بيماري محسوب مي شود.
دکتر آنتیک چی بيان كرد: آبله يك بيماري ويروسي به شدت مسري حاد يا تحت حاد (مزمن) است كه بيشتر در جمعيت دامي گوسفند و بز مشاهده مي شود و مايه كوبي از مهم ترين راه هاي پيشگيري و كنترل اين بيماري است.