معاون ابتدایی وزارت آموزش وپرورش از همکاری رسانه ملی برای ادامه آموزش دانش آموزان در زمان شیوع کرونا قدردانی کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، خانم رضوان حکیم زاده در نشست خبری امروز گفت: بیش از ۱۱ هزار ساعت برنامه آموزشی با همکاری شبکه آموزش تهیه و پخش شده است.
وی اضافه کرد: سال آینده نیز در صورت ادامه شیوع کرونا از روشهای تلفیقی و استفاده از شبکه آموزش برای ارائه آموزش و فضای مجازی به منظور تعامل و پاسخگویی به سئوالات بهره خواهیم برد.
حکیم زاده افزود: درصورت پایان شیوع کرونا نیز از روشهای ترکیبی و استفاده از فضای مجازی برای ارتقای کیفیت آموزشهای حضوری استفاده میکنیم.
معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: در مقطع ابتدایی، ۹۸ درصد از مدیران مدارس و ۹۱ درصد از معلمان در سامانه «شاد» عضو بوده اند، اما برای جبران و تکمیل پوشش ۱۰۰ درصدی دانش آموزان، بازگشایی اختیاری مدارس درنظر گرفته شد تا دانش آموزانی که به هر دلیل از فضای مجازی یا شبکه آموزش برخوردار نبودند به صورت حضور از ادامه آموزش استفاده کنند و به سوالاتشان پاسخ داده شود.
خانم حکیم زاده افزود: اگر دانش آموزشی با نظر معلم و نظارت شورای مدرسه و مدیر مدرسه آموزش سال تحصیلی خود را تکمیل نکرده باشد و نیازمند آموزش حضوری باشد مدارس تا ۲۷ خرداد فعال خواهند بود و درغیر اینصورت دانش آموزان، اختیاری میتوانند تحصیلاتشان را با استفاده از فضای مجازی تکمیل کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: ثبت نام پایههای بالاتر پس از ارزشیابی توصیفی و ارائه کارنامه به دانش آموزان امکانپذیرخواهد بود و از این طریق از تکمیل آموزشی آنان اطمینان حاصل میشود.
رعایت زمانبندی دقیق ثبت نام دانش آموزان
رئیس ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش گفت: زمان بندی دقیق ثبت نام دانش آموزان رعایت میشود.
خانم رضوان حکیم زاده در نشست خبری امروز افزود: با وجود شرایط خاص حاکم بر کشور، تمام رویههای موضوع ثبت نام در موعد مقرر انجام شد تا تاخیری در برنامهها ایجاد نشود لذا جلسات ستاد ثبت نام برگزار و ۲۹ اردیبهشت دستورالعمل ثبتنام دانش آموزان به مدارس سراسر کشور از سوی وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه امسال معاونت ابتدایی به عنوان مسئول ستاد ثبت نام تعیین شده است و با توجه به شرایط موجود سعی کردیم در دستورالعمل شرایط کرونا لحاظ شود، گفت: دستورالعمل امسال با توجه به شرایط بحران کرونا تنظیم شده است. در این دستورالعمل تاکید داریم که ثبتنام صرفا فرایندی اداری نیست بلکه رویدادی تربیتی است به ویژه برای دانش آموزانی که برای اولین بار وارد مدرسه میشوند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: اول خرداد شروع فرایند ثبت نام بود که ستاد ثبتنام در استانها تشکیل شد و امسال پیش بینی کردیم با توجه به ادامه شرایط فعلی در مهر ترتیبی اتخاذ شود که با استفاده از بستر فناوری و تکمیل ثبتنام کلاسها در فضای شاد نیز تشکیل شود. در حقیقت امسال دو نوع ثبتنام در فضای حقیقی و کلاس و بخشی در فضای شاد داریم.
حکیم زاده گفت: با توجه به پیش بینی ثبت نامها، این موضوع برای کلاس اولیها در دو مرحله است لذا ضرورت دارد تمام این دانش آموزان در طرح سنجش اولیه شرکت کنند. با توجه به اعلام سازمان آموزش و پرورش استثنایی فرایند سنجش از اول تیر شروع میشود لذا از اول تیر نوبت دهی سنجش سلامت کلاس اولیها و نوآموزان پیش دبستانی آغاز خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه براساس ماده ۱۸ آیین نامه، ثبتنام دوره اول و دوم متوسطه از نیمه تیر تا پایان مرداد خواهد بود گفت: در دستورالعمل ثبتنام بر نکات تربیتی و رعایت اصل تکریم خانوادهها در ستادهای ثبتنام و مدارس تاکید شده همچنین ضرورت هماهنگی با ستادهای استانی مدیریت کرونا نیز در این دستورالعمل مورد توجه است.
به گفته مسئول ستاد ثبتنام وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید، هرگونه ارتباط مالی مدارس برای برگزاری آزمون ورودی و کتب کمک آموزشی ممنوع است.
حکیمزاده تاکید کرد که هرگونه مصاحبه برای ورود به پایه اول و هفتم ممنوع است و هیچ مدرسهای حق برگزاری مصاحبه ندارد چراکه نباید هیچ خاطره تلخی از ورود به مدرسه در ذهن کودکان ثبت شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: به جز هزینه فوق برنامه، هیچ گونه شهریهای نباید در مدارس هیات امنایی از خانوادهها دریافت شود.
حکیمزاده اضافه کرد: پیش بینی میکنیم حدود یک میلیون و ۵۷۲ هزار و ۲۰۸ دانشآموز پایه اول داشته باشیم. در این صورت یک رشد ۴.۲ درصدی نسبت به سال جاری را شاهد خواهیم بود. هدف گذاری افزایش ۶۰ درصدی سنجش سلامت کودکان پیش دبستانی را نیز داریم.
وی همچنین افزود: معاونتهای آموزش ابتدایی، مرکز ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات پاسخگوی شکایات احتمالی والدین هستند.
مسئول ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برخی از اولیا از ثبتنام نشدن فرزندانشان در محدوده منزل مسکونی خود شکایاتی دارند که مدارس برای ثبت نام، پرشدن ظرفیت را بیان میکنند گفت: دانشآموزان باید محدوده جغرافیایی ثبتنام را رعایت کنند، اما اگر مواردی هست و خانواده به علت پر شدن ظرفیت امکان ثبت نام ندارند، میتوانند به ستادهای ثبتنام مراجعه و فرزندان خود را در مدارس مجاور نامنویسی کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه امسال فعالیت معلمان با توجه به اینکه در فضای مجازی بوده، چطور ارزیابی میشود گفت: فعالیت در فضای مجازی مزایای بیشتری دارد و امکان نظارت بر فعالیتها بیشتر خواهد بود.
وی ادامه داد: در پژوهشهای میدانی به صورت کیفی یکی از مواردی که معلمان اشاره کردند، این بود که به دلیل بیشتر در معرض بودن دید، مجاب به مطالعه بیشتر برای ارائه دروس شدند.
حکیمزاده درباره کیفیت آموزش در سال تحصیلی جاری افزود: تاکید کردیم مدیران مدارس بر یادگیری مهارتهای خواندن، نوشتن و حساب کردن نظارت کنند. آموزشهای تلویزیونی ادامه دارد و تدابیری نیز برای تقویت این یادگیریها اندیشیده شده است.
مسئول ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید درباره حادثه قتل رومینا گفت: طرح خشونت زدایی را در دستور کار داشتیم که با تغییرات مدیریتی، وزیر آموزش و پرورش خواستار ارائه بستههای تحولی برای هرکدام از معاونتها شد. ما طرح خشونت زدایی را به بستر طرح خوانا که بسته تحولی معاونت ابتدایی است وارد کردیم.
حکیمزاده با تاکید براینکه اگر از کودکی احترام به خود و تعامل مبتنی بر حفظ کرامت را نهادینه کنیم، شاهد چنین اتفاقات ناگواری نخواهیم بود و نقش آموزش و پرورش میتواند پیشگیرانه باشد اظهار امیدواری کرد اجرای این برنامهها با تاکیدی که بر مهارتها و آداب زندگی دارند به بالندگی و رشد بیشتر دانشآموزان کمک کند.
وی درباره اینکه فرایند آموزش ابتدایی کامل شده است یا خیر گفت: ما به معلمان تاکید کردیم، همه محتوا آموزش داده شود و همه دانشآموزان تحت پوشش قرار بگیرند. یکی از دلایل بازگشایی مدارس هم همین بود تا ضعفهای درسی دانش آموزان جبران شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره زمان صدور کارنامه دانش آموزان نیز افزود: این امر به شورای مدرسه محول شده است. هر زمانی معلم مدرسه با تایید شورای مدرسه به این نتیجه برسد که فرایند آموزش کامل شده است، نتایج کیفی توصیفی دانشآموز میتواند ثبت و به خانوادهها اطلاع داده شود.
به گفته حکیمزاده سناریوی آموزش همراه با کرونا را برای سال تحصیلی آینده آماده کردهایم، اما آموزشهای مجازی و تلویزیونی تعطیل نمیشوند و با رویکرد تلفیقی آموزش پیش خواهند رفت درهرصورت به دوران قبل از کرونا برنمیگردیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: قصد داریم برنامه آموزشی تلویزیونی استاندارد هماهنگ را برای مربیان پیش دبستانی ارائه کنیم. اگر به دلیل شرایط کرونا ناچار باشیم باید از بستر فناوری برای ارائه خدمات به کودکان پیش دبستانی استفاده کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اتخاذ تدابیر برای بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل افزود: به دنبال این هستیم که فعالیتها را همانند گذشته ادامه دهیم. تاکید کردهایم مدیران مدارس در ارزیابیها توجه داشته باشند وضعیت دانش آموزی را که سال قبل در مدرسهشان بوده است و مهر امسال حضور ندارد پیگیری کنند.
مسئول ستاد ثبتنام وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید در پاسخ به سوالی درباره اینکه یکی از مدارس به هنگام ثبتنام به خانوادهها اعلام کرده است که سال آینده فعالیت یک روز در میان دارد گفت: این مساله تخلف است، زیرا هیچ دستورالعملی در این باره ارسال نشده است.
آغاز ثبت نام مدارس از دوشنبه
رئیس ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت نام مدارس از روز دوشنبه (۱۲ خرداد) خبر داد.
خانم رضوان حکیمزاده در نشست خبری افزود: دانش آموزان میان پایه برای ثبت نام نیاز به حضور در مدارس ندارند، اما ثبت نام دانش آموزان ورودی به مقاطع بالاتر و کلاس اولیها به صورت حضوری و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی انجام خواهد شد.
وی افزود: اعمال هرگونه شرط معدل و انضباط برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس دولتی غیرقانونی و تنها بر اساس محدوده جغرافیایی است و دبیرستانهای غیردولتی دوره اول هم مجاز به آزمون ورودی برای ثبت نام نیستند.
رئیس ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش گفت: ثبت نام مدارس هر هفته، روزهای دوشنبه و چهارشنبه تا پایان مرداد ادامه خواهد داشت.
خانم حکیم زاده افزود: ثبت نام دانش آموزانی که در برخی دروس نمره حدنصاب را کسب نکرده اند شهریور ماه انجام میشود و مدیران مدارس سهمیه ثبت نامی آنها را لحاظ خواهند کرد.