به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو در آمریکا اعلام کردند درمان سرطان، ممکن است به کوچک شدن تومور سرطانی و احساس بهتر بیمار بیانجامد ولی تصاویر سی تی اسکن و ام آر آی نشان می دهد برخی سلول های سرطانی، تغییرات خاصی می یابند که نگران کننده است.
این سلول ها با قرار گرفتن در برابر داروهای ضد سرطان، به قدری بزرگ می شوند که شمار کروموزوم های موجود در آنها دو تا چهار برابر مقدار طبیعی می شود.
حتی در برخی از این سلول ها ممکن است شمار کروموزوم ها به هشت، 16 یا حتی 32 برابر مقدار طبیعی برسد و در این صورت، به سرعت به سلول های مهاجم و مقاوم در برابر داروها تبدیل می شوند به نحوی که حتی ممکن است به عود دوباره سرطان کمک کنند.
دکتر داروکا ماهادوان و همکارانش در بخش سرطان شناسی دانشگاه تکزاس می گویند این روند را به مدت 20 سال در بیماران مطالعه کرده اند.
محققان می گویند وقتی درمان سرطان را آغاز می کنید برخی سلول ها نمی میرند زیرا کروموزوم های نرمالی به دست می آورند که با تغییرات ژنتیکی همراه اند؛ بسیاری از انواع شیمی درمانی ها قادر نخواهند بود بر روی این سلول های سرطانی، موثر باشند.
محققان می گویند این تغییرات سلولی، نگرانی ها درباره تاثیری گذاری درمان سرطان را تشدید می کند و برای جلوگیری از این پدیده، باید داروهایی بسازیم که بتوانند این سلول های مهاجم و مقاوم در برابر درمان را مهار کنند.