استاندار آذربایجان شرقی گفت: احیای کامل دریاچه ارومیه، بدون همراهی و مشارکت مردم امکانپذیر نیست.
وی اضافه کرد: در کنار بارندگیهای مناسب سال گذشته، دولت نیز اقدامات ارزشمندی برای تثبیت وضعیت دریاچه انجام داده که انتظار میرود با تخصیص کامل اعتبارات و تسریع در تکمیل طرحهای در دست اجرا، شاهد احیای کامل این زیستبوم طبیعی باشیم.
پورمحمدی اظهار داشت: امسال بهرغم کاهش بارندگیها در مقایسه با سال آبی گذشته و همچنین افزایش دمای هوا، وضعیت دریاچه ارومیه مطلوب است که البته باید به این میزان بسنده نکرده و تلاشهای خود را برای احیای کامل نگین آذربایجان به کار گیریم.
وی همچنین با بیان اینکه در کنار توجه به اقدامات عمرانی و کالبدی، نباید از برنامههای عملیاتی در زمینه فرهنگی و اجتماعی غافل شد، افزود: بدون توجه به مشارکت مردم، اجرای بسیاری از تصمیمات با مشکل مواجه شده و در بعضی موارد نیز قابل اجرا نیست.
استاندار آذربایجان شرقی خواستار تخصیص کامل و بهموقع اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه شد و گفت: بهرغم مشکلاتی همچون شیوع بیماری کرونا و کمبود منابع دولتی، هیچ یک از طرحهای مربوط به احیای دریاچه ارومیه تعطیل نشده و از این پس نیز با قدرت ادامه مییابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه نادیده گرفتن خدمات دولت در احیای دریاچه ارومیه، بیانصافی است، افزود: وضعیت فعلی دریاچه، بیانگر نقش مهم عملکرد دستگاههای دولتی در کنار افزایش بارندگیهاست.
جواد رحمتی گفت: رهاسازی بیش از 270 میلیون مترمکعب آب از سدهای استان به سمت دریاچه ارومیه از جمله اقدامات مهمی است که در این دولت انجام شده و انتقال 650 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه از رودخانه زاب از جمله طرح های در دست اجراست که نقش بسیار مهمی در تثبیت و احیای دریاچه ارومیه دارد.
آخرین وضعیت اجرای طرحهای در دست اجرای احیای دریاچه ارومیه شامل مسیرگشایی رودخانهها، انتقال آب تصفیهخانههای فاضلاب، رهاسازی حقابه دریاچه از رودخانهها و سدها، اصلاح الگوی کشت در پیرامون دریاچه و روند پیشرفت فیزیکی مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.