تقوی:
نمایندگان برای اعتراض به اعتبارنامه ۳ روز فرصت دارند
رئیس هیئت رئیسه سنی مجلس: نمایندگان برای اعتراض به اعتبارنامه ۳ روز فرصت دارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت،
سیدرضا تقوی در نشست علنی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد) مجلس شورای اسلامی گفت: هیئت رئیسه شعب فهرست اعتبارنامهها را باید تکثیر و به نمایندگان ارائه کنند، نمایندگان در صورت اعتراض میتوانند تا مدت ۳ روز نسبت به ارائه اعتراضنامه به صورت کتبی به شعب اقدام کنند.
وی ادامه داد: بررسی اعتبارنامههای نمایندگان در جلسه آتی مطرح شده و تصویب میشود.
مجلس یازدهم مجلس تراز اسلامی را به نمایش بگذارد
رئیس هیئت رئیسه سنی مجلس گفت: مجلس تراز اسلامی، ارزشگرا و انقلابی، زمانشناس و دشمنشناس بوده و به مسائل و مشکلات معیشتی و محرومیت زدایی توجه میکند.
سیدرضا تقوی در نشست علنی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود با تأکید بر مفاد سوگندنامهای که نمایندگان قرائت کردهاند، گفت: سوگندنامه باید تذکری برای نمایندگان باشد و هر روز آن را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند و به آن متعهد باشند و خود را با مفاهیم این متن قوی، عجین کنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه متن سوگندنامه بر اساس اصل ۶۷ قانون اساسی است، اظهار داشت: ما نمایندگان در مراسم افتتاحیه تعهد دادیم و کار سنگینی را بر عهده گرفتیم که همانا پاسداری از حریم اسلام و نگهداری از آرمانهای اسلامی است.
وی افزود: همچنین نگهبانی از مبانی جمهوری اسلامی، پاسداری از ودیعه ملت، رعایت امانت و تقسیم وظایف، دفاع از قانون اساسی، پایبندی به استقلال و اعتلای کشور، حفظ حقوق ملت، پایبندی به خدمت به مردم و مد نظر قرار دادن استقلال کشور و تأمین مصالح از جمله مواردی است که ما نمایندگان باید بر اساس سوگندنامه به آن توجه کنیم.
تقوی در ادامه با بیان اینکه ما به خداوند سوگند یاد کردیم تا به مفاد سوگندنامه وفادار باشیم، عنوان کرد: اگر به این موارد توجه کنیم ضعفهای کشور برطرف میشود، همچنین باید مجلس تراز اسلامی را به نمایش بگذاریم که شاخصههای آن ارزش گرایی و انقلابی بودن، زمانشناسی و دشمنشناسی و توجه به مشکلات معیشتی و محرومیت زدایی است.
رئیس هیئت رئیسه سنی مجلس یازدهم، انتخابات هیئت رئیسه مجلس را مسابقهای برای خدمت دانست و افزود: ما برای خدمت کردن باید از خودمان شروع کنیم و بدانیم افرادی که از طریق هیئت رئیسه خدمت میکنند وظیفه سنگینی بر عهده خواهند داشت.
رئیس سنی مجلس یازدهم بیان کرد: پست و مقامهای این دنیا موقت و امانت است که مردم این امانت را به ما دادند و امیدوارم امانت دار خوبی باشیم.
وی افزود: مجلس در تراز اسلامی اول از خودش شروع میکند بعد به دیگر مسئولان میپردازد در مجلس تراز اسلامی اخلاق حاکم است.
تقوی ادامه داد: نطقهای نمایندگان در جامعه فرهنگ ساز است و باید به آنها توجه داشته باشیم، مجلس مرکز سیاست گذاری است و فرآیند سیاست گذاری را باید اخلاقی کنیم و از دروغ، تخریب، تهمت و شایعه پراکنی بپرهیزیم و برای خارج کردن رقیب به هر وسیلهای متوسل نشویم.
رئیس سنی مجلس یازدهم گفت: مجلس به فرموده امام خمینی (ره) برآمده از الله اکبر مردم و عصاره ملت است برخی سخنان با فرمایش های رهبری و امام سازگار نیست و از ابتدای مجلس باید سعی کنیم اخلاق و حریم دیگران را حفظ کنیم.
وی افزود: هیئت رئیسه مجلس که امروز انتخاب میشوند گاه گاهی استادان اخلاق را دعوت کنند تا برای مان درس اخلاق بگویند و روح مان لطیف شود، گاهی نمازمان را آخر وقت میخوانیم که به گفته شهید رجایی باید به کار بگوییم وقت نماز است نه اینکه به نماز بگوییم وقت کار است.
تقوی اظهار داشت: پایه صندلیهایی که بر آن نشسته ایم بر خون شهیدان استوار است. افتخار میکنیم که حدود ۶۰ نماینده مجلس فعلی از مجموع ایثارگران و خانواده شهدا هستند.
رئیس سنی مجلس یازدهم بیان کرد: ۴ سال در ساختمان مجلس وظیفه نمایندگی مردم را برعهده داریم باید توجه داشته باشیم که مجلس و سازمان اداری آن ۱۲۰۰ کارمند دارد که همه آنها برای خدمات دهی به نمایندگان بسیج شده اند.
وی با بیان اینکه کارشناسان قدرتمندی در مجلس هستند، افزود: هیئت رئیسه مجلس از کارشناسان درون قوه مقننه استفاده کند و از بیرون لشکرکشی نشود، زیرا بعضی از این کارکنان ارزشمند در کشور بی نظیر هستند و باید به آنها بها داده شود و تخصص آنها استفاده شود.
تقوی با اشاره به معضل انباشت قانون ادامه داد: در طول ۱۱۴ سال اخیر ۱۲۰۰۰ قانون تصویب شده که ۶ هزار قانون مربوط به بعد از انقلاب است.
رئیس سنی مجلس گفت: به گفته آقای میرمحمد صادقی معاون قوانین مجلس ۶۰۰ قانون مصوب در مجلس داریم که در ریاست جمهوری منتظر تهیه آيین نامه اجرایی آنها هستیم امیدوارم هیئت رئیسه مجلس به نظارت بهای بیشتری بدهد و تنقیح قوانین را نیز مورد توجه قرار دهد.
تقوی:
امام راحل نماد اخلاق نبوی، شجاعت علوی و شور عاشورایی بود
رئیس سنی مجلس، امام خمینی (ره) را نماد اخلاق نبوی، شجاعت علوی و شور عاشورایی دانست.
سیدرضا تقوی در نشست علنی امروز (پنج شنبه ۸ خرداد) مجلس شورای اسلامی، با اشاره به فرا رسیدن ایام ۱۴ خرداد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی گفت: امام مصداق " قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاها" و اسوه زیبای " وَإِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیمٍ" بود. در صندوق سینه خویش، جواهر الحکم را ذخیره داشت، و دریای دلش بحار الانوار بود، قلمش کیمیای سعادت بود و دستورالعمل هایش جامع السعادات.
وی افزود: سخنانش کافی به مقصود بود و وافی به مراد، شخصیتی که هرگز نلرزید جز برای خدا، هرگز چیزی نخواست جز از خدا، هرگز گامی برنداشت جز در مسیر خدا، هرگز کلامی بر زبان نیاورد جز برای خدا. دنیا با تمام فریبکاری هایش نتوانست او را به زانو درآورد. مقام با تمام طنازی هایش نتوانست او را در دام خود گرفتار سازد. جهان با تمام وسعتش نتوانست ظرفی برای شخصیت ایشان باشد.
رئیس سنی مجلس یازدهم شورای اسلامی ادامه داد: فریاد رعدآسای امام بر اندام رعد رعشه میانداخت، آغوشش پناهگاه تمام بی پناهان بود، نگاهش نرمتر از نور میرقصید، کلامش عطر معنویت را در فضای زندگی پر میکرد. صلابت ابراهیم خلیل (ع) را داشت و رضایت اسماعیل (ع) ذبیح را. هیبتش را از موسی (ع) گرفته بود و اثر نفسش را از عیسی (ع)، اقتدارش نمادی از اقتدار سلیمان (ع) بود و آهنگ کلامش به نعمه داود (ع) میماند و حُسن جمالش به یوسف (ع).
وی اضافه کرد: اخلاق نبوی و شجاعت علوی و شور عاشورایی داشت، نه آن روز که در قم که طلبهای ساده بود و نه در دورانی که در کرسی تدریس با هیبت استادی بزرگ جلوه میکرد و نه هنگامی که به زندان و تبعیدش بردند و نه آن زمانی که رهبری مقتدر نهضت عظیمی را بر عهده گرفت در هیچ یک از این شرایط هیچ تغییر حالتی در ایشان ظاهر نشد. سخن روز اول امام و کلام لحظات آخر زندگی ایشان یکی بود.