وزیر امور خارجه پاکستان : اقدامات هند امنیت منطقه و جهان را به هم می زند
"شاه محمود قریشی" وزیر امور خارجه پاکستان در گفتگوی تلویزیونی با شبکه "جیو تی وی" ضمن اشاره به درگیریهای اخیر نیروهای هند و چین در کرانه شمالی دریاچه پانگونگ در اراضی مورد مناقشه "لداخ" گفت: هند باید از ساز و کار گفتگو و رایزنی برای حل مناقشات استفاده کند.
وی با اشاره به تنشها در کشمیر تحت کنترل هند گفت: پاکستان شیوه خصمانه هند را چندین بار در سازمان ملل مطرح کرده و پیوسته از سازمان ملل و دیگر نهادها بین المللی خواسته است تا نسبت به رویکرد فاشیستی دولت هند علیه اقلیتهای مذهبی این کشور به عنوان تهدیدی جدی برای امنیت و ثبات منطقه، موضع گیری کرده و در راستای توقف آن قدم بردارند.
-حمله نخست وزیر پاکستان به دهلی نو
«عمران خان» نخست وزیر پاکستان نیز در توییتر اعلام کرد: اقدامات غیرقانونی دولت هند علیه مسلمانان نه تنها ثبات منطقه بلکه امنیت جهانی را نیز به خطر میاندازد.
وی ضمن متهم کردن هند به تلاش برای به راه انداختن عملیات مرزی ساختگی علیه پاکستان، رویکرد غیرقانونی دهلی نو برای تغییر بافت جمعیتی مسلمانان در کشمیر را محکوم کرد.
-سابقه درگیری دو قدرت اتمی شبه قاره هند
اختلاف و درگیریهای مرزی در اغلب نقاط دنیا وجود دارد و از این منظر شاید مسئله مهمی نباشد، اما ماجرا وقتی جدی میشود که دو کشور اتمی باشند و پیش از این نیز سه بار وارد جنگ شده باشند. هند ۷۰ کلاهک هستهای و پاکستان ۱۱۰ کلاهک دارد.
پیشینه این دریگری به سال ۱۹۴۷ بازمی گردد. وقتی که استعمار و تسلط انگلیس بر شبه قاره هند پایان یافت. با استقلال هند از انگلیس و به دنبال آن جدایی پاکستان از این کشور و نوعی تقسیم مذهبی میان هندوها و مسلمانان، کشمیر که تا آن زمان توسط حاکمی محلی اداره میشد بلاتکلیف ماند. اولین جنگ همان سال میان دو کشور بر سر آن درگرفت. یک سوم آن را پاکستان و دو سوم آن را هند تصرف کرد. بخشی محدود از کشمیر نیز تحت حاکیمت پکن است که «اقصای چین» نام دارد. کشمیر یکی از زیباترین و خاصترین نقاط دنیاست که قله مشهور K۲ در آن واقع است و مناظر طبیعی آن در چهار فصل سال بی نظیر است، اما سایه ناامنی همیشگی که بر سر آن بوده، مانع از توسعه آن شده است.