وی اضافه کرد: اکنون در غیزانیه، شبکه آبرسانی وجود دارد، اما فرسوده است و هدر رفت آب در لوله ها, ۷۰ درصد و سه برابر میانگین کشور است.
آقای خامسی ادامه داد:چند سال پیش، کارشناسان پس از بررسیها به این نتیجه رسیدند که ساخت خط لوله جدید به صرفهتر از تعمیر خطوط لوله آبرسانی فعلی است.
آقای خامسی گفت: بنابراین ساخت خط جدید ۲۵ کیلومتری آغاز شد و آب آن از سه منبع رود کارون، کوت امیر و رامهرمز تامین میشود.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: همزمان با افتتاح طرح آبرسانی به ۸۵ روستای بخش غیزانیه در پایان خرداد، بخش دیگری هم که شامل ۸ روستاست با هزینه ۳۰ میلیارد تومان افتتاح میشود.
وی اضافه کرد: در سه هفته باقیمانده تا افتتاح خط لوله جدید، آب مورد نیاز مردم ساکن در این بخش از طریق ۲۵ تانکر مستقر در آنجا تامین میشود.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: در کشور حدود ۶۲ هزار روستا داریم که حدود ۲۰ میلیون نفر در آنها زندگی میکنند و از این تعداد ۲۳ هزار روستا کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند و طبیعتاً خدمات رسانی به روستاهای با این خانوار کم، بسیار غیر اقتصادی است.
وی اضافه کرد: از زمان استقرار دولت دهم در سال ۱۳۹۲، ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت روستاها تحت پوشش آب بهداشتی پایدار و بهداشتی بودند، اما اکنون این رقم به حدود ۸ میلیون نفر رسیده است.
آقای خامسی گفت: پراکندگی روستاها، کار را برای خدمات رسانی، سخت میکند.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو افزود: حدود ۱۰ میلیون نفر از جمعیت روستاها تا پایان دولت، تحت پوشش آب شرب پایدار و بهداشتی قرار خواهند گرفت.
وی افزود: اکنون بسیاری از روستاها با تانکر آبرسانی میشوند، زیرا رساندن آب لوله کشی و احداث خط لوله به آن مناطق، اقتصادی نیست بنابراین از چاههای همان منطقه برای آبرسانی استفاده میشود و بر روی چاههای شور، آب شیرین کن نصب میشود.
آقای خامسی اضافه کرد: باید به صورت تجمعی به این روستاها آبرسانی کنیم.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: در سالهای قبل به علت خشکسالی، کشت برنج در خوزستان ممنوع بود و به جز استانهای مازندران و گیلان، در نقاط دیگر کشور، برنج کشت نمیشد، اما امروز دولت برای استان خوزستان هم استثنا قائل شد و محدودیت کشت برنج را با ملاحظاتی از جمله استفاده از شبکه نوین آبیاری در آن جا برداشت.
وی افزود: بر اساس محاسباتی که انجام دادیم در سال جاری آبی, ۱۳ درصد به اراضی زیر کشت استان خوزستان اضافه خواهد شد.
آقای خامسی اضافه کرد: همچنین با موافقت مقام معظم رهبری از محل صندوق توسعه ملی، حدود ۵۰ میلیون یورو معادل ۶۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح جامع اهواز تخصیص داده شد.