سخنگوی فدراسیون پزشکی ورزشی : برای تدوین دستورالعمل بهداشتی آغاز تمرینات و مسابقات فوتبال بومی سازی کردیم.
دکتر رضا سعیدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره اقدامات ستاد مقابله با کرونا در ورزش برای از سرگیری مسابقات فوتبال گفت: تدوین دستورالعمل خاص فوتبال برنامهای بود که خوشبختانه براساس همفکری و رایزنی با وزارت بهداشت صورت گرفت و در خصوص شروع لیگ برتر و دسته یک تهیه شد.
وی افزود: دستورالعمل بهداشتی شروع مسابقات فوتبال بومی سازی و براساس شرایط کشورمان تدوین شد، اگرچه نیم نگاهی به دستورالعملهای بوندسلیگای آلمان، لیگ برتر انگلیس و کی لیگ (لیگ فوتبال کره جنوبی) هم داشتیم.
*ابلاغ دستورالعمل فوتبال
سخنگوی فدراسیون پزشکی ورزشی گفت: بعد از تهیه و تدوین دستورالعمل بهداشتی فوتبال آن را به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ابلاغ کردیم تا به اطلاع باشگاهها برسد.
وی در مورد بحث نظارت و ارزیابی بر اجرای دقیق دستورالعملها و پایش بازیکنان فوتبال افزود: برای انجام تمرینات و تستهای تشخیصی از جمله PCR، تیمی در فدراسیون پزشکی ورزشی تشکیل شد، همه هیئتهای استانی در این مورد همکاری کردند و افسران کنترل سلامت مورد آموزش قرار گرفتند تا بحث نظارت در ۱۶ تیم لیگ برتر انجام شود.
*ارزیابی همه روزه
سعیدی با اشاره به تستهای PCR یا مولکولی تشخیصی تیمها در رابطه با بیماری کووید ۱۹ گفت: متاسفانه تعداد اندکی مورد مثبت در بعضی باشگاهها مشاهده شد که ارزیابی میشوند تا تصمیم گیری لازم انجام شود. کمیته علمی فدراسیون پزشکی ورزشی هر روز نتایج تستها را ارزیابی میکند تا با هماهنگی سازمان لیگ بر چگونگی اجرای تمرینات و شروع مسابقات به نتیجه برسند.
وی ادامه داد: در ستاد مقابله با کرونا و فدراسیون پزشکی ورزشی سعی میکنیم تا مسابقات به شکلی سالم و با اجرای حداکثری دستورالعملهای بهداشتی انجام شود، اما ممکن است با چالشهایی همراه شود و هنوز به زمان نیاز داریم تا ارزیابیها را کامل شود.
*فوتبال خودش تصمیم میگیرد
عضو ستاد کرونا در ورزش گفت: برای برگزاری قطعی مسابقات تصمیم گیری جمعی لازم است که در نهایت سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال این تصمیم را میگیرند، اما در حوزه سلامت فدراسیون پزشکی ورزشی مشاورههای لازم را قطعا به سازمان لیگ ارائه میدهد.
*مثلث تاثیرگذاری کرونا
وی بیماری کرونا را یک معضل سه ضلعی عنوان کرد و افزود: سلامت و بهداشت، اقتصاد و بحث روانی و نشاط جامعه اضلاع آن هستند. در بحث اقتصادی همه دنیا گرفتار آن هستند و در بحث روانی هم باید این موضوع را در نظر بگیریم که جامعه نیاز به سلامت، نشاط و حمایت روانی دارد که این ویروس تاثیری بد روی مردم گذاشته است، بنابراین اگر قرار بر این باشد که نسخهای برای نحوه و عملکرد مقابله با این ویروس پیچیده شود، باید هر سه ضلع آن دیده شده باشد.
سعیدی راهکار مداوای تاثیرات کرونا را همکاری همه سازمانهای درگیر دانست و گفت: این مقابله کار تک سازمانی نیست و همه ارگانها باید مسائل را مورد ارزیابی قرار دهند تا به نتیجه کلان برسیم.