به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، شهرستانی در وضعیت قرمز (خطر بالا) قرار دارد که طی دو هفته اخیر متوسط میزان بستری روزانه آن (به ازای هر صدهزار نفر جمعیت) بالای ۳ باشد، سایر شهرستانها که سفید یا قرمز نباشند در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار میگیرند.
شهرستانی در وضعیت سفید (کم خطر) قرار دارد که طی دو هفته اخیر هر دو شرط زیر را داشته باشد.
متوسط میزان بستری روزانه (به ازای هر صدهزار نفر جمعیت) حداکثر ۱، مثلا در شهرستانی با جمعیت ۲۰۰ هزار نفر، متوسط روزانه ۲ بیمار بستری باشد و متوسط تعداد بستری روزانه حداکثر ۱، یعنی حداکثر ۱۴ بستری در شهرستان در طول دو هفته (شامل موارد مشکوک و قطعی) باشد.
بر اساس این گزارش در روز یکشنبه سوم خرداد شهرستانهای قوچان، شیروان، بجنورد و شهر مشهد در استان خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار داشته اند و وضعیت شهرهای بندرترکمن در استان گلستان نیز قرمز است.
در نیمه شمالی کشور، وضعیت شهرستان سوادکوه و آستارا قرمز بوده و در استان تهران نیز وضعیت شمیرانات قرمز گزارش شده است.
بر اساس اطلاعات به روز نرمافزار ماسک، در نیمه غربی کشور شهرستان اهر، هوراند، خوی و ارومیه قرمز است، شهرستانهای مهاباد، سردشت جوانرود، قصر شیرین، ثلاث باباجانی و هرسین در استان کرمانشاه قرمز است.
همچنین، وضعیت شهرهای رومشکان و خرم آباد در استان لرستان و شهرستان دزفول در استان بوشهر، رامهرمز و کوهرنگ و شوشتر در استان خوزستان قرمز گزارش شده است.
وضعیت شهرستان بندرعباس در نیمه جنوبی کشور قرمز است، در استان سیستان و بلوچستان نیز وضعیت شهرهای چابهار و ایرانشهر قرمز است.
بر اساس این گزارش وضعیت حدود ۹۰ درصد شهرهای کشور زرد بوده و روند سفید شدن وضعیت شهرهای کشور رو به افزایش است.
به گفته معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ اگر چه میزان بستری و مرگ و میر نسبت به روزهای اوج بیماری کووید-۱۹ حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده است، اما رعایت شیوه نامههای بهداشتی و پرهیز از برگزاری هر گونه مراسم و اجتماع بویژه در مناطق قرمز و زرد ضرورت دارد.