عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: دستگاههای اجرایی به وظایف خود در قبال سیاستهای کلی جمعیت به خوبی عمل نکردند و باید مشوقهای لازم برای افزایش جمعیت در نظر بگیرند.
وی گفت: در این سیاستها مشخص میشود که امنیت، اقتدار و پیشرفت کشور در گرو جمعیت است و باید تمام برنامه ریزیهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی براساس این سیاستها اجرا شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: پنج وزارتخانه شامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش و همچنین دو معاونت ریاست جمهوری شامل معاونت اجرایی و سازمان برنامه و بودجه مسؤول اجرای سیاستهای کلی جمعیت هستند.
آقای گودرزی گفت: در سال ۶۸ نرخ باروری در کشور ۶ و ۷ دهم بود که طی یک برنامه سه ساله به عدد ۴ کاهش یافت، اکنون نرخ باروری در ایران یک و ۸ دهم است که حتی از نرخ جایگزینی یعنی ۲ و یک دهم کمتر است و باید هر خانواده بیش از ۲ فرزند داشته باشند تا جمعیت رشد کند.
وی افزود: در سال ۱۴۳۰ ما پیرترین کشور منطقه خواهیم بود و فقط حدود ۱۳ میلیون نفر نیروی فعال و جوان خواهیم داشت.
آقای گودرزی گفت: دستگاههایی اجرایی به وظایف خود در این باره خوب عمل نکردند، زیرا در سیاستهای کلی جمعیت مباحثی نظیر تسهیل ازدواج، حمایت بیمهای از مادران، کاهش سن ازدواج و تخصیص بودجه برای درمان ناباروری مطرح است که متأسفانه دستگاهها هنوز اهمیت این موضوع را درک نکرده اند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: از طرفی مردم نباید گمان کنند که افزایش جمعیت باعث افزایش بیکاری و فقر میشود، زیرا برعکس است و کشور پیر هیچ پیشرفتی نخواهد داشت.