ملخها در کمین مزارع نی ریز
پیش بینیها و تدابیر لازم برای مقابله با هجوم احتمالی ملخها در نی ریز صورت گرفته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز گفت: از۳ اسفندماه پارسال شاهد هجوم وسیع دستجات ملخ به کشور و استان هستیم و تاکنون بیش از ۳۵ ریزش ملخ بالدار در استان اتفاق افتاده است که در حال حاضر ملیونها ملخ در منطقه فورگ داراب بیتوته کرده اند ودر صورت تغییر مسیر به سمت نی ریز، یک ساعته به این شهرستان خواهند رسید.
علیرضا بصیری افزود: شهرستانهای جنوبی و غربی استان بی وقفه درگیر ردیابی و مبارزه با این آفت خطرناک هستند و با وجود همزمانی آن با شیوع بیماری کرونا، فعالیتهای مهم سازمان (مبارزه با سن غلات، بیماریهای گیاهی، برداشت گندم و کلزا و …) فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش گرمای هوا در مناطق جنوبی استان، عملیات پایش و کنترل ملخ بصورت شبانه روزی و اکثرا در مناطق صعب العبور کوهستانی در حال انجام است.
وی ادامه داد: تاکنون عملیات ردیابی در ۱۸ شهرستان و در سطح بیش از ۴۰۰ هزار هکتار و مبارزه در ۱۰ شهرستان و در سطحی بیش از ۱۹ هزار هکتار انجام شده است.
بصیری تصریح کرد: همزمان با بالدار و بالغ شدن پورههای ملخ و ورود دستجات جدید از استانهای همجوار به فارس و ظهور دستجات جدید داخلی، هجوم به مزارع و باغها تشدید و موجب افزایش سطوح و نقاط آلوده شده است.
او بیان کرد: با توجه به پیش بینیهای سازمان حفظ نباتات کشور، بررسی نقشههای ارسالی فائو و شواهد موجود، احتمالا در روزهای آینده هجوم ملخ از مرزهای جنوبی کشور موجب افزایش شدید جمعیت آفت در کشور و استان خواهد شد که برای مبارزه با این حجم از آفت، نیازمند تشکیل و راه اندازی گروههای بیشتر ردیابی و سمپاشی خواهیم بود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز با اشاره به اینکه مبارزه با ملخ در شهرستانهای آلوده باید با مشارکت حداکثری کشاورزان خصوصا درزمینهای زراعی و باغی پیگیری شود گفت: کماکان سازمان جهادکشاورزی فارس پیگیر سموم، امکانات، اعتبارات و … است.