رئیس کمیته تحقیق و تفحص: با بررسیها و تحقیقات سه ساله این کمیته، گزارشی نهایی حاکی از قاچاق ۲۵ میلیارد دلاری در کشور است.
آقای احمد انارکی محمدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قاچاق کالا را یکی از `پدیدههای شوم در کشور دانست و افزود: این پدیده عرصه تولید و فضای کسب و کار را تحت تاثیر نامطلوب قرار داده و مبارزه جدی با آن عزم ملی و همه جانبه بخشهای مختلف را میطلبد.
آقای انارکی محمدی با اشاره به ارائه آمار ۱۲/۵ میلیارد دلاری قاچاق کالا از سوی برخی منابع، یادآور شد: در بررسیهایی که کمیته تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام داد، به نتایج خوبی رسیدیم.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس دهم همچنین گفت: به رغم اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر کاهش میزان قاچاق در سالهای ۹۵ و ۹۶، هیئت تحقیق و تفحص بر اساس بررسیهای کارشناسی به نتایج متفاوتی دست یافته است.
وی افزود: در حالیکه آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۹۵ حدود ۱۲ و نیم و در سال ۹۶ حدود ۱۳/۱ دهم میلیارد دلار بوده، بررسیهای ما این رقم را بین ۲۱ تا ۲۵ میلیارد دلار نشان میدهد.
آقای انارکی محمدی همچنین با اشاره به وضعیت قاچاق از مبادی رسمی و رویههای تجاری قانونی، گفت: کمیته تحقیق و تفحص در بررسیهای خود به ۳۱ شگرد و شیوه قاچاق کالا دست یافت که علی رغم اقدامات برخی مسئولین از جمله سازمان گمرک، بخش اعظمی از این موارد از مبادی رسمی صورت میپذیرد.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس دهم، افزود: آمارهای رسمی نشان میدهد کالای قاچاق در سالهای مختلف از ۲۲ تا ۳۳ درصد از کالاهای وارداتی به کشور را تشکیل میدهد و یک تا هشت درصد این کالاها کشف شده و بخش اعظم کالای قاچاق به بازار داخلی راه پیدا کرده است.
آقای انارکی محمدی تصریح کرد: اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اصلاح قوانین و مقررات مربوط به مناطق آزاد براساس رویکرد اسناد بالادستی و اصلاح قانون امورگمرکی از جمله پیشنهادات این کمیته برای اصلاح قوانین و مقررات در حوزه مقابله با قاچاق کالا و ارز است.
گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد تحقیق و تفحص در زمینه قاچاق کالا در جلسه علنی روز سه شنبه (۲۳ اردیبهشت) در صحن علنی مجلس قرائت شد.