کشورهای دارای بالاترین آمار کرونا
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تا صبح امروز (دوشنبه) شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به چهار میلیون و ۸۰۱ هزار و ۸۷۵ نفر افزایش یافته است.
همچنین شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به ۳۱۶ هزار و ۶۷۱ نفر و شمار بهبود یافتگان به یک میلیون و ۸۵۸ هزار و ۱۷۰ تن رسیده است.
با آنکه شمار مبتلایان به کرونا در برخی کشورها سیر نزولی دارد، اما در برخی دیگر از کشورها بر آمار مبتلایان روز به روز افزوده میشود.
ثبت ۹ مورد جدید ابتلا به کرونا در لبنان
شبکه خبري المنار گزارش داد، وزارت بهداشت لبنان در آمار جدیدش از ابتلای ۹ نفر دیگر به کرونا و افزایش شمار مبتلایان به ۹۱۱ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت لبنان در گزارشی اعلام کرد: چهار نفر از مبتلایان کسانی هستند که اخیرا وارد لبنان شده اند.
این درحالیست که محمد فهمی وزیر کشور و شهرداریهای لبنان با ارسال دستور العملی به استان ها، اداره کل نیروهای امنیت داخلی و اداره کل امنیت عمومی لبنان، تغییر ساعات کار ادارات، نهادها و موسسات صنعتی و تجاری این کشور را ابلاغ کرد.
بر این اساس، موسسات و ادارات دولتی باید در ساعات اداری با حضور نیمی از کارمندان، باز باشند.
جدول کاری موسسات خصوصی و شغلهای آزاد اغلب از صبح تا غروب است، اما فعالیت باشگاههای ورزشی، سواحل ، بوستانها و سالنهای سینما همچنان تعطیل است.
در دستور العمل وزیر کشور لبنان آمده است: مقررات منع آمد و شد هر روز از هفت عصر تا پنج صبح روز بعد به مرحله اجرا در میآید.
نفوذ کرونا به اردوگاه پناهجویان در آلمان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از برلین گزارش داد که سرایت کرونا به یک اردوگاه پناهجویان در غرب آلمان ۱۱۶ نفر را آلوده کرده است.
بر اساس اين گزارش، در این اردوگاه که در منطقه سنت آگوستین در نزدیکی شهر بن قرار دارد هنوز مشخص نیست سرایت کرونا فقط به پناهجویان محدود میشود یا کارکنان مسقر در این اردوگاه را نیز آلوده کرده است.
افراد آلوده در قسمتی از همان اردوگاه به قرنطینه برده شده اند. در اردوگاه پناهندگی سنت آگوستین حدود ۵۰۰ پناهجو اقامت دارند.
شناسایی ۴۰۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در افغانستان
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از کابل گزارش داد، وزارت بهداشت و درمان افغانستان چهارصد و هشت بیمار جدید کووید نوزده را در شبانه روزگذشته ثبت کرده است.
وزارت بهداشت ودرمان افغانستان امروز (دوشنبه) اعلام کرد: با شناسایی و ثبت چهارصد وهشت بیمار مبتلا به کووید نوزده درشبانه روز گذشته در افغانستان، تعداد کل افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور به هفت هزار و هفتاد و دو نفر افزایش یافت. براساس گزارش وزارت بهداشت افغانستان، با فوت سه بیمار کووید نوزده درشبانه روز گذشته، تعداد فوتیهای این بیماری به صد وهفتاد و دو نفر رسید.
با سیر صعودی شیوع بیماری کووید نوزده در افغانستان وزارت بهداشت ودرمان این کشور به پیامدهای رفع محدودیت رفت وآمد در شهرهای این کشور هشدار داده است.
برگزاري نشست سالانه سازمان جهاني بهداشت در ژنو
خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما از وین گزارش داد، نشست سالانه سازمان جهاني بهداشت تحت تاثیر اپیدمی ویروس کرونا از امروز دوشنبه در مقر این سازمان در ژنو اغاز میشود.
محور اصلی نشست مجازی دو روزه این سازمان، بررسی چگونگی مقابله با گسترش ویروس کرونا است. تدروس آدهانوم رئیس سازمان بهداشت جهانی این نشست را یکی از مهمترین نشست سالانه از زمان تاسیس این سازمان در سال ۱۹۴۸ میداند.
در این نشست قطعنامه اتحادیه اروپا در باره مبارزه مشترک علیه اپیدمی به رای گیری گذاشته خواهد شد. همچنین در این نشست دو روزه در باره تنشهای بین امریکا و چین و اینکه چه کسی مسوول این بحران است گفتگو خواهد شد. آیا حق امتیاز واکسن علیه ویروس کرونا به دلیل اینکه همه کشورها اجازه دارند درخصوص ساخت این واکسن دخیل باشند در اینده وجود خواهد داشت؛ یکی دیگر از از محورهای اصلی این نشست اعلام شده است.
هم اکنون تحقیقات در سراسر جهان یا به شکل همکاری و یا رقابت برای ساخت این واکسن انجام میشود.
۳۴۲ مورد ابتلاي جديد به کرونا در آلمان
موسسه بیماریهای عفونی «رابرت کخ» آلمان روز دوشنبه اعلام کرد ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونای جدید و ۲۱ مورد مرگ ناشی از آن در این کشور به ثبت رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، بنا بر اعلام این موسسه، تا کنون در مجموع ۱۷۴ هزار و ۶۹۷ نفر در این کشور به «کووید-۱۹» مبتلا شده اند و هفت هزار و ۹۳۵ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
تصاویر ازدحام شدید در ایستگاههای متروی مصر
شبکه الجزیره مصر در حساب کاربری خود در فیسبوک با انتشار این ویدیو نوشت: ازدحام شدید در ایستگاههای مترو به رغم افزایش روزانه مبتلایان به کرونا... مسبب این رویداد کیست؟
ارسال تجهیزات تست کرونا کره جنوبی به ايران
پایگاه اینترنتی رادیو بین المللی کره جنوبی نوشت این کشور روز یکشنبه اعلام کرد تجهیزات آزمایش ویروس کرونا به ارزش یک میلیون دلار در اختیار ایران قرار داده است تا به تهران در مقابله با همه گیری جهانی این ویروس کمک کند.
سفارت کره جنوبی در تهران اعلام کرد این کمک به نشانه حمایت بشر دوستانه و دوستی بین دو کشور در اختیار انستیتو پاستور ایران قرار گرفته است.
کره جنوبی ماه گذشته کمکهایی شامل تجهیزات آزمایش ویروس کرونا و افشانههای ضد عفونی به ارزش ۲۰۰ هزار دلار در اختیار ایران قرار داد.
مقامات درمانی ایران اعلام کردند تا کنون بیش از ۱۲۰ هزار نفر در این کشور به ویروس آلوده شده و حدود ۷ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
تاکيد شهردار نیویورک بر اعمال قوانین مربوط به فاصله اجتماعی در این شهر
به گزارش اسپوتنیک، شهروندان نیویورک که از قرنطینه مربوط به شیوع کرونا خسته شده اند تصمیم گرفتند با نادیده گرفتن قوانین فاصله گذاری اجتماعی و بدون استفاده از ماسک به بارها و ساحلهای محلی بروند.
به گفته"بیل دبلازیو"، شهردار نیویورک، پلیس مانع از تجمع شهروندان در خارج از بارها خواهد شد.
دیبلازیو گفت، تجمع بیرون بارها نقض قوانین مربوط به فاصله گذاری اجتماعی است و موجب به خطر افتادن جان مردم میشود. ما چنین تجمعاتی را تحمل نخواهیم کرد.
نیویورک، شهری است که بیش از سایر شهرهای جهان از شیوع کرونا آسیب دیده است. تا کنون ۲۸ هزار و ۲۳۲ مورد ابتلا به کرونا در این شهر ثبت شده است.
کاهش محدودیتهای قرنطینهای در جمهوری دومینیکن
جمهوری دومینیکن روز یکشنبه از کاهش محدودیتای قرنطینهای که از ۲۰ مارس به منظور مهار شیوع ویروس کرونای جدید در این کشور به اجرا درآمده بود خبر داد و اعلام کرد برخی فعالیتهای اقتصادی نیز از سر گرفته میشود.
دانیلو مدینا، رئیس جمهور دومینیکن گفت بر این اساس، از روز چهارشنبه ادارات دولتی و شرکتهای کوچک میتوانند با ۵۰ درصد کارکنان خود و شرکتهای متوسط و بزرگ نیز حداکثر با ۲۵ درصد کارکنانشان فعالیت خود را از سر بگیرند.
وی افزود خدمات حمل و نقل عمومی نیز تا ۳۰ درصد ظرفیت خود از سر گرفته میشود و استفاده از ماسک نیز در آن اجباری است.
تا روز یکشنبه ۱۲ هزار و ۳۱۴ مورد ابتلا به «کووید-۱۹» و ۴۲۸ مورد مرگ ناشی از این بیماری در جمهوری دومینیکن به ثبت رسیده است.
رئیس جمهور دومینیکن گفت این تدابیر جدید که نخستین مرحله از چهار مرحله کاهش تدریجی محدودیتها پیش از بازگشت به زندگی عادی محسوب میشود، برای دوره ۱۴ روزه به اجرا درخواهد آمد.
ممنوعیت تردد شبانه از روز دوشنبه تا شنبه از ساعت ۱۹ تا ۵ صبح و در روز یکشنبه از ساعت ۱۷ تا ۵ صبح حفظ خواهد شد.
وی با بیان اینکه مرزها همچنان بسته و مدارس تعطیل خواهند ماند، از مردم خواست فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و از هرگونه تجمع خودداری کنند و به استفاده اجباری از ماسک ادامه دهند.
وضعیت فوق العاده در این کشور تا یکم ژوئن تمدید شده است.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: مردم سراسر آمریکا گرسنه هستند
"نانسی پلوسی"، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی. بی. اس گفت:مردم در سراسر آمریکا گرسنه هستند. گرسنگی صبر نمیشناسد. مردم در سراسر آمریکا بیکارند. این موضوع صبر نمیشناسد. مردم نمیدانند چگونه باید اجاره خانههای خود را پرداخت کنند. ما باید به این مشکل بپردازیم.
تاکيد نانسی پلوسی بر اتحاد دموکرات ها و جمهوري خواهان براي مقابله با کرونا
"نانسی پلوسی"، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفت دموکراتها و جمهوری خواهان باید در ارتباط با مقابله با ویروس کرونا متحد شوند.
پلوسی افزود، حدود ۹۰ هزار آمریکایی به سبب وجود این ویروس وحشتناک، جان خود را از دست داده اند. ما -اختلافانمان هر چه که باشد- باید در مبارزه با این دشمن جان و زندگی مردم آمریکا به یکدیگر بپیوندیم. ۹۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت، این مسئله برای ما مهم است و مردم آمریکا خواهان بازگشایی اقتصاد هستند. ما خواهان باز شدن جوامع خود هستیم. همه ما این را میخواهیم. به منظور انجام چنین کاری، ما در حال انجام دادن آزمایشات، ردیابی تماس ها، درمان و قرنطینه کردن هستیم. این مسیر پیش روی ماست.
پلوسی تصريح کرد که ما باید بر اساس یک روش دو حزبی رو به جلو حرکت کنیم و باید یک برنامه داشته باشیم که شامل یک برنامه برای گرفتن آزمایش میشود. ما در ارتباط با حجم این چالش پیش روی کشورمان ایدهای نداریم، زیرا ما آزمایشات کافی انجام نداده ایم. پس اجازه دهید آزمایش انجام دهیم تا بتوانیم حجم این چالش را درک کنیم و سپس میتوانیم درمان را آغاز کنیم و سپس شمار افرادی را کاهش دهیم که جان باخته اند.
نقض استانداردهای کنترل بیماری در خانههای سالمندان آمريکا
پایگاه اینترنتی نشریه واشنگتن پست در گزارشی نوشت، بررسیها نشان میدهد خانههای سالمندان زیر نظر لایف کر سنترز، بزرگترین شرکت خصوصی مراقبت از سالمندان در آمریکا که یکی از مهمترین زنجیرهها در این صنعت به شمار میرود، در پی شیوع ویروس کرونا و آغاز مرگ و میرها به علت ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در مراکز نگهداری از سالمندان وابسته به این شرکت در سراسر آمریکا، استانداردهای فدرال را برای توقف شیوع این بیماری واگیردار رعایت نکردند.
در طول شش هفته گذشته، در شرایطی که آمار مرگ ومیر سالمندان در سراسر آمریکا رو به افزایش بود، بازرسان دولتی متوجه نقض مقررات کنترل و پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ در دست کم ده مرکز وابسته به شرکت لایف کر شدند.
بازرسان در بررسیهای خود دریافتند کارکنان این خانههای سالمندان دستان خود را به طور مرتب نمیشویند و یا دستورالعملهای بهداشتی را درباره فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمیکنند. در یکی از این مراکز در دنور در روز ۵ مه، کارکنان با سهل انگاری در یکی از اتاقهای قرنطینه را باز گذاشتند و یک بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بدون ماسک از اتاق خارج شد و در اتاق دیگر در کنار دو سالمند سالم نشست. همچنین در یک خانه سالمندان دیگر در کلرادو، یک دستیار پرستار در فاصله ۱۲ اینچی از صورت یک بیمار در حال سرفه که ماسک به صورت نداشت، در حال انجام کار بود. در کانزاس کارکنان یک خانه سالمندان متوجه تب بالای دو بیمار نشدند و دست آخر یکی از آنها که با تب ۱۰۳ درجهای راهی بیمارستان شده بود درگذشت.
در یک مرکز دیگر در میشیگان یکی از کارکنان یک دستگاه فشار خون را بدون ضد عفونی کردن از اتاق قرنطینه خارج کرد و به محوطه خارج از قرنطینه کووید ۱۹ برد.
در گزارش بازرسان آمده است: این سهل انگاری و بی مبالاتیها موجب افزایش احتمال گسترش ویروس کرونا در میان ساکنان این خانههای سالمندان شده است. آمار مبتلایان و تلفات کووید ۱۹ به ویژه در خانههای سالمندان در سراسر آمریکا به شدت بالا بوده است و حدود یک چهارم آنها ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کرده اند.
۱۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در کره جنوبی
به گزارش آسوشیتدپرس، کره جنوبی روز دوشنبه اعلام کرد ۱۵ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در این کشور گزارش شده است که به این ترتیب شمار کلی مبتلایان به ۱۱ هزار و ۶۵ نفر افزایش یافت.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری کره جنوبی اعلام کرد یک نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده است که شمار تلفات نیز به ۲۶۳ نفر افزایش یافت.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری کره جنوبی همچنین اعلام کرد گمان میرود ۱۰ مورد از این موارد جدید ابتلا به کرونا مرتبط با مسافرانی باشند که از خارج کشور وارد کره جنوبی شده اند.
۷ مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در چین
به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات بهداشتی چین روز دوشنبه از هفت مورد جدید ابتلا به کووید - ۱۹ در این کشور خبر دادند.
این مقامات اعلام کردند هیچ مورد جدیدی از تلفات ناشی از ابتلا به کووید - ۱۹ در این کشور در بیش از یک ماه گذشته گزارش نشده است. ۸۲ نفر از مبتلایان هنوز تحت درمان و ۴۵۰ نفر نیز در قرنطینه هستند.
چین گزارش کرده است از زمان گزارش نخستین مورد ابتلا به کرونا در شهر صنعتی ووهان در مرکز چین، مجموعا چهار هزار و ۶۳۴ نفر از ۸۲ هزار و ۹۵۴ مورد ابتلا به کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند.
به دنبال کاهش موارد ابتلا به کرونا در چین، این کشور مدارس و فعالیتهای صنعتی و کسب و کارها را بازگشایی کرده است.
ثبت بیشترین امار ابتلا به کرونا در هند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، از دهلی نو در ۲۴ ساعت گذشته پنج هزار و ۲۴۲ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در هند شناسایی شدند. این بیشترین آمار مبتلایان در سه ماه اخیر در دومین کشور پرجمعیت جهان است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به نود و شش هزار و یکصد و شصت و نه (۹۶۱۶۹) نفر افزایش یافت. از این تعداد. سی و شش هزار و هشتصد و بیست و چهار (۳۶۸۲۴) نفر از بیمارستان مرخص شدند.
همچنین سه هزار و بیست و نه (۳۰۲۹) نفر نیز جان باختند.
حمایت وزیر بهداشت آمريکا از آغاز مجدد فعالیتهای اقتصادی
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره؛ "آلکس آزار" (Alex Azar) وزیر بهداشت آمریکا از درخواست "دونالد ترامپ" رئیس جمهور این کشور برای از سرگیری فعالیتهای اقتصادی حمایت کرد.
آلکس آزار، بر لزوم از سرگیری فعالیتهای اقتصادی در آمریکا برای جلوگیری از پیامدهای خطرناک ادامه تعطیلی اقتصاد بر سلامت شهروندان این کشور تاکید کرد.
وزیر بهداشت آمریکا خاطر نشان کرد: ما باید فعالیتهای اقتصادی را از سر بگیریم، ادامه تعطیلی اقتصاد میتواند پیامدهای خطرناکی برای سلامت جامعه مانند افزایش میزان خودکشی، کاهش آزمایشهای مربوط به سرطان و قلب و نیز واکسیناسیون کودکان داشته باشد.
شمار مبتلایان به کرونا در کانادا از ۷۷ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از اوتاوا، وزارت بهداشت کانادا روز دوشنبه اعلام کرد شمار مبتلایان به کرونا در این کشور با یک هزار و ۱۳۸ نفر افزایش به ۷۷ هزار و دو نفر رسیده است.
وزارت بهداشت کانادا همچنین اعلام کرد بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در این کشور آزمایش کرونا داده اند و مجموعا ۳۸ هزار و ۵۵۰ نفر از مبتلایان به این بیماری نیز بهبود یافته اند.
شمار مبتلایان ۳۰۲ نفر افزایش یافت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت سودان اعلام کرد ابتلای ۳۰۲ نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا ثبت شد و در ۲۴ ساعت گذشته هشت نفر بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کردند.
افزايش مبتلايان به کرونا در مکزیک
به گزارش خبرگزاری رویترز، مجموع آمار مکزیک در زمینه ویروس کرونا به ۴۹۲۱۹ مورد ابتلا و ۵۱۷۷ نفر جان باخته رسیده است.