ادای احترام شورای فرهنگ عمومی نیشابور به حکیم خیام
نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان نیشابور همزمان با ۲۸ اردیبهشت روز ملی خیام به احترام این شاعر و دانشمند بزرگ در محل آرامگاه خیام تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، در این نشست که با نثار شاخه گل بر مزار حکیم عمر خیام نیشابوری همراه بود
فرماندار نیشابور گفت: خیام یکی از ستارههای درخشان آسمان ادب و عرفان نیشابور و ایران است.
علیرضا قامتی افزود: سند توسعه نیشابور با چشم انداز ۱۴۰۴ در حال تدوین است که در آن نقش شورای فرهنگ عمومی باید تعریف شود زیرا بدون توسعه فرهنگی هیچ توسعهای رخ نمیدهد.
وی ادامه داد: موثرترین سرمایه اجتماعی جامعه، جوانان هستند که باید در تدوین همه برنامههای شهرستان به خصوص برنامههای فرهنگی مورد توجه قرار بگیرند.
فرماندار نیشابور گفت: ظرفیتهای بسیار خوب و نیروهای با تجربهای در بخش تشکلهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد این شهر وجود دارد که باید از آنان استفاده کرد و تنها به ظرفیت بخش دولتی اکتفا ننمود.
امام جمعه نیشابور هم گفت: پیشنهادات کمیتههای شورای فرهنگ عمومی به عنوان طرحهای توسعه فرهنگی در سند توسعه شهرستان نیشابور باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام سید قاسم یعقوبی افزود: توسعه فرهنگی موجب توسعه در همه زمینههای زندگی میشود و در حادثه کرونا ملت ما نشان داد که در حوزه فرهنگی چه قدر متعالی است.
وی ادامه داد: اقدامات بسیار خوب و مومنانه ملت ما در مقابله با کرونا موجب شگفتی ابرقدرتها شد که به سبب بخل و حسادت رسانههای بیگانه منتشر نشد و بازتاب گسترده نیافت.
امام جمعه نیشابور گفت: خیام، عطار و فضل بن شاذان ستارههای درخشان این فرهنگ و ریشههای فرهنگی جامعه نیشابور هستند و خبرنگاران ادای احترام به آنها را در سطح گسترده منتشر کنند تا همه دنیا ببینند که در شرایط شیوع کرونا هم بزرگداشت مفاخر ملی در نیشابور همچنان مورد توجه ویژه قرار دارد.
وی اضافه کرد: ایجاد دانشکده حدیث شناسی در کنار آرامگاه فضل ابن شاذان، دانشکده عرفان در کنار آرامگاه عطار نیشابوری و مجموعه ریاضیات، نجوم و فلسفه در کنار آرامگاه خیام که از خواستههای فرهیختگان نیشابور است باید در سند توسعه این شهرستان مورد توجه قرار گیرد.
آرامگاه حکیم عمر خیام سال ۱۳۵۴ توسط وزارت فرهنگ و هنر وقت با شماره ۱۱۷۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. محل این آرامگاه در باغی قرار دارد که محل زندگی خیام در زمان حیاتش بوده است. این باغ دیدنی ۲۰ هزار مترمربعی همچنین محل مجموعهای از کتابخانه، موزه و میهمانخانه همراه با تندیسی از حکیم عمر خیام در محوطه ورودی آن است. آرامگاه خیام سالانه میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.