به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ "شبکه تلویزیونی سی سی تی وی اعلام کرد سیاستمداران خودخواه آمریکایی درصدند اولویت دسترسی به واکسن ویروس کرونا را برای خود داشته باشند به این امید که پس از شکست خود در پیشگیری و کنترل این ویروس، چند رای بیشتر بدست آورند.
این شبکه تلویزیونی چینی اعلام کرد بیش از ۱۴۰ نفر از رهبران و کارشناسان جهان از جمله کریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی، عمران خان نخست وزیر پاکستان و گوردون براون نخست وزیر پیشین انگلیس پس از برگزاری هفتاد و سومین نشست مجمع جهانی بهداشت، با امضای نامهای سرگشاده خواستار پیدا شدن واکسنی مردمی برای مقابله با بیماری کرونا شدند.
این نامه خواستار آن شده است که تمام واکسنها، درمانها و آزمایشها بدون ثبت اختراع، به صورت تولید انبوه و عادلانه توزیع شوند
و در همه کشورها بصورت رایگان در دسترس همه افراد قرار بگیرند. این نامه افزود:"هیچ کسی نباید به سبب محلی که در آن زندگی میکند یا آنچه آنها بدست میآورند، مجبور شود به عقب صف واکسن رانده شود. "
سیاستمداران آمریکایی میخواهند با انحصاری کردن تحقیق و توزیع، آبروی خود را حفظ کنند و تعدادی رای بدست آورند. از طرف دیگر، این سیاستمداران همواره منافع شخصی را بر هر چیز دیگری مقدم دانسته اند. بدست آوردن انحصاری یک واکسن میتواند به عنوان یک اهرم فشار استفاده شود حتی اگر این کار به معنای به خطر انداختن جان انسانها باشد.
پیش از اعلام این نامه سرگشاده فوق العاده، اظهار نظر شرکت داروسازی سانوفی فرانسه مطرح شد. پل هودسن مدیرعامل سانوفی در مصاحبه با بلومبرگ گفت در صورتی که سانوفی موفق به یافتن واکسنی برای کرونا شود، آمریکا نخستین کشوری خواهد بود که به آن دسترسی خواهد داشت، زیرا آمریکا نخستین طرفی بود که از تحقیقات این شرکت فرانسوی حمایت مالی به عمل آورد. این سخنان، جامعه جهانی را خشمگین کرد. مسئولان شرکت سانوفی به سبب اعمال فشار دولت فرانسه و جامعه جهانی این صحبت را پس گرفتند و اعلام کردند آمریکا صرفا در خصوص واکسنهای شرکت سانوفی که در داخل مرزهای آمریکا تولید شوند اولویت دسترسی خواهد داشت و این وضعیت شامل واکسنهای تولید شده در فرانسه و کشورهای دیگر اروپایی نمیشود.
گزارشها در ماه مارس قبلا تلاش دولت آمریکا برای خرید شرکت بیوتکنولوژی کیور وک CureVac آلمان به مبلغ یک میلیارد دلار را فاش کردند تا یک واکسن بالقوه به صورت انحصاری برای آمریکا بدست بیاید. این خبر با واکنش جهانی روبرو شد.
رهبران سراسر جهان اوایل ماه مه در یک نشست به میزبانی کمیسیون اروپا قول پرداخت حدود ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار پول برای بررسی در خصوص واکسن و درمانهای احتمالی برای کرونا را دادند. آمریکا که به اصطلاح رهبر جهان آزاد است، در این نشست حضور نیافت و قول پرداخت هیچ پولی نداد. مقامات آمریکایی میگویند دولت فدرال میلیاردها دلار برای تحقیقات خودش هزینه کرده است. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به سرعت از آمریکا به سبب تک روی انتقاد کرد.
در حالی که دولت آمریکا در تلاش است در پی شکست در پیشگیری و شیوع ویروس کرونا وجهه اش را باز یابد، برخی از سیاستمداران این کشور اکنون به دنبال تحقیقات برای یافتن واکسن و دسترسی انحصاری به آن هستند.
در اینجا دو دلیل برای این کار وجود دارد. نخست، زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نزدیک است و این سیاستمداران تمایل دارند بی کفایتی خود را مخفی و از بوجود آمدن شکست کامل جلوگیری کنند. سیاستمداران آمریکایی میخواهند با انحصاری کردن تحقیق و توزیع، آبروی خود را حفظ کنند و تعدادی رای بدست آورند. از طرف دیگر، این سیاستمداران همواره منافع شخصی را بر هر چیز دیگری مقدم دانسته اند. بدست آوردن انحصاری یک واکسن میتواند به عنوان یک اهرم فشار استفاده شود حتی اگر این کار به معنای به خطر انداختن جان انسانها باشد.
برخی سیاستمداران آمریکایی از زمان شیوع ویروس کرونا ذخایر حیاتی کشورهای دیگر را به خود اختصاص داده و بودجه سازمان جهانی بهداشت را قطع کرده اند. اکنون این سیاستمداران میخواهند واکسن کرونا را هم به صورت اختصاصی داشته باشند. اقدامات به شدت خودخواهانه این سیاستمداران، آنها را به موانعی بر سر راه همکاری جهانی برای مقابله با ویروس کرونا تبدیل کرده است. همانطور که ریچارد هورتون سردبیر نشریه پزشکی لنست نوشت آمریکا در حال ارتکاب جنایت و خیانت علیه بشریت است. کارشناسان دیگر حتی انتقادات تندتری بیان کرده اند. آنها معتقدند آمریکا با پیروی از یکجانبه گرایی و خودخواهی شدید، در حال کندن گور خود است.