شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۴ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۹۸۶ نفر افزایش یافته و شمار بهبودیافتگان به ۱ میلیون و ۸۱۰ هزار و ۷۸ تن رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، به چهار میلیون و ۷۱۶ هزار و ۹۸۶ نفر افزایش یافته و شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به ۳۱۲ هزار و ۳۸۵ نفر و شمار بهبودیافتگان به یک میلیون و ۸۱۰ هزار و ۷۸ تن رسیده است.
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف به نقل از وبگاه آماری ورلد مترز
شمار جان باختگان کرونا در مکزیک به پنج هزار و ۴۵ نفر افزایش یافت به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات دولتی مکزیک اعلام کردند، از چهل و هفت هزار و ۱۴۴ مورد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور تاکنون پنج هزار و ۴۵ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
هشدار سازمان جهانی بهداشت: افشاندن مواد ضدعفونی کننده میتواند مضر باشد به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، سازمان جهانی بهداشت روز شنبه هشدار داد افشاندن مواد ضدعفونی کننده در خیابان ها، که در برخی کشورها انجام شده است، ویروس کرونا را از بین نمیبرد و حتی سلامتی را در معرض خطر قرار میدهد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: "افشاندن مواد ضد عفونی کننده در فضاهایی مانند خیابانها و بازارها برای از بین بردن ویروس کرونا یا دیگر عوامل بیماری زا توصیه نمیشود، زیرا ماده ضد عفونی کننده بر اثر خاک و غبار و آشغال بی اثر میشود. حتی در نبود ماده آلی، افشاندن مواد شیمیایی بعید است به طور کافی همه سطوح را برای مدت زمان لازم به منظور بی اثر کردن عوامل بیماری زا پوشش دهد". سازمان جهانی بهداشت با اعلام اینکه خیابانها و پیاده روها به عنوان منبع آلودگی کووید-۱۹ قلمداد نمیشوند؛ افزود افشاندن مواد ضدعفونی کننده، حتی در فضاهای باز، میتواند برای سلامت انسان خطرناک باشد. افشاندن مواد ضدعفونی کننده روی افراد تحت هیچ شرایطی توصیه نمیشود. این اقدام ممکن است از لحاظ جسمانی و روانی مضر باشد و توانایی فرد مبتلا را برای انتشار ویروس از طریق تماس یا ترشحات کاهش نخواهد داد. افشاندن کلر یا دیگر مواد شیمیایی سمی روی مردم میتواند موجب التهاب و تحریک چشم و پوست و اثرات گوارشی شود. این سازمان همچنین در خصوص افشاندن مواد ضدعفونی کننده بر روی سطوح در فضاهای سربسته هشدار داد و اعلام کرد: "اگر قرار است از مواد ضدعفونی کننده استفاده شود، این کار باید با یک پارچه یا دستمال انجام شود که به ماده ضد عفونی کننده آغشته شده است".
انگلیس
تظاهرات معترضان به محدودیتهای کرونایی در انگلیس به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از لندن؛ شمار زیادی از معترضان به محدودیتهای کرونایی در انگلیس، چندمین بار پس از اجرای محدویتهای کرونایی در این کشور این بار با برپایی تظاهرات در هاید پارک در مرکز لندن، تداوم اجرای محدودیتها را به باد انتقاد گرفتند و پایان دادن به آن را خواستار شدند. شماری از آنان با در دست داشتن دست نوشتههایی ضد محدودیتهای کرونایی با در آغوش گرفتن یکدیگر مقررات قرنطینه را به سخره گرفتند و آن را مانع آزادیهای فردی و اجتماعی و همه گیری ویروس کرونا را دروغ دانستند.
بیش از ۳۱۲ هزار نفر در جهان قربانی کرونا شدند
بیش از ۳۱۲ هزار نفر در جهان قربانی کرونا شدند
بیش از ۳۱۲ هزار نفر در جهان قربانی کرونا شدند
بیش از ۳۱۲ هزار نفر در جهان قربانی کرونا شدند
بیش از ۳۱۲ هزار نفر در جهان قربانی کرونا شدند
بیش از ۳۱۲ هزار نفر در جهان قربانی کرونا شدند
بیش از ۳۱۲ هزار نفر در جهان قربانی کرونا شدند
پلیس برای متفرق کردن معترضان که قوانین قرنطینه را نقض کرده اند وارد عمل شد و ضمن جریمه کردن ۱۱ نفر، ۱۹ نفر را نیز بازداشت کرده است، شماری از بازداشت شدگان با پرتاب آب دهان و تلاش برای لیسیدن صورت پلیس تلاش کردند خود را از دست آنان رها کنند. عملکرد دهها پلیسی که برای متفرق کردن این افراد وارد عمل شدند با انتقاد فعالان مدنی و کارکنان بهداشت و درمان مواجه شد که چرا بدون تجهیزات ایمنی همچون ماسک و دستکش و رعایت اصول ایمنی بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی وارد عمل شده اند. این در حالی است که نتایج نظرسنجیها نشان میدهد، بیشتر مردم انگلیس با کاهش محدودیتها مخالفند. بر اساس گزارش دولت انگلیس، تا کنون بیش از ۳۴ هزار نفر در این کشور بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختند و این کشور پس از آمریکا، بیشترین جان باختگان از کرونا در جهان را داراست این در حالی است که به عقیده شماری از ناظران اجتماعی و رسانهها، شمار واقعی جان باختگان از کرونا در این کشور بسیار بیشتر از آمار دولت است. شمار مبتلایان قطعی به بیماری کرونا در انگلیس نیز از ۲۴۰ هزار نفر گذشته است و شمار جان باختگان همچنان سه رقمی و شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ همچنان چهار رقمی در حال افزایش است.
فرانسه
ابتلای کارکنان کشتارگاهی در فرانسه به کرونا به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، ۳۴ نفر از کارکنان کشتارگاهی در فرانسه به کرونا مبتلا شدند. این سومین کشتارگاه در عرض یک هفته است که آزمایش کرونای کارکنانش مثبت اعلام میشود.
سوریه
وزارت بهداشت سوریه: از شیوع کرونا جلوگیری شده است به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، وزارت بهداشت سوریه در بیانیه اعلام کرد از همه گیری ویروس کرونا در این کشور جلوگیری شده است. همه موارد مبتلا به ویروس کرونا در دمشق و حومه آن، افزون بر یک مورد در استان درعا بوده و لذا این ویروس به سایر استانهای سوریه سرایت نکرده است. البته استان ادلب در شمال غرب و بخشهایی از استانهای حسکه و دیر الزور در شمال شرق و نیز استان رقه در کنترل دولت مرکزی سوریه نیست و آمار دقیقی از وضعیت ویروس کرونا در آن مناطق که بالغ بر ۳۰ درصد از خاک سوریه را تشکیل میدهد، در دست نیست. نزار یازجی، وزیر بهداشت سوریه میگوید محاصره اقتصادی سوریه از سوی غرب موجب کاهش تردد با سایر کشورهای جهان شده و این امر در عدم انتقال ویروس کرونا موثر بوده است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت سوریه، از میان سوریهای مقیم خارج که به تازگی به کشور بازگشتند، هفت مورد ابتلا به کرونا شناسی شد و لذا در سه روز اخیر آمار بیماران از ۴۴ به ۵۱ نفر رسید. همه کسانی که وارد سوریه میشوند، قرنطینه خواهند شد. این اقدام در جلوگیری از انتشار کرونا موثر بوده است. هم اکنون تنها ۱۲ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای ویژه سوریه در حال درمان هستند. اما دولت سویه همچنان از مردم میخواهد تدابیر پیشگیرانه مراعات کنند.
اسپانیا
سانچز از تلاش برای تمدید وضع فوق العاده خبر داد به گزارش خبرگزاری فرانسه از مادرید؛ نخست وزیر اسپانیا، محدودیتهای اجتماعی کشور را تا یک ماه آینده تمدید خواهد کرد. پدرو سانچز گفت: ادامه وضع فوق العاده کشور تا پایان گذار از قرنطینه اجتماعی یعنی حدود یک ماه دیگر تمدید خواهد شد. در صورت موافقت نمایندگان پارلمان اسپانیا با چنین تصمیمی، وضع فوق العاده که در حال حاضر قرار است تا ۲۴ مه پایان یابد تا اواخر ژوئیه ادامه خواهد یافت. سانچز با اشاره به درخواست دولت اسپانیا از پارلمان کشور جهت موافقت با تمدید جدید وضع فوق العاده افزود، این مرحله آخرین وضع فوق العادهای است که تا پیش از بازگشت به مراحل عادی زندگی تمدید میشود و به این دلیل محدودیتهای اجتماعی به جای ۱۵ روز، برای یک ماه آینده تمدید خواهد شد. نخست وزیر اسپانیا اعلام کرد، در صورتی که کشور از راهبرد "مصونیت گله ای" استفاده میکرد، تاکنون شاهد افزایش گسترده شمار مبتلایان و مرگ و میر یعنی بیش از حدود ۳۰ میلیون نفر مبتلا و احتمالا ۳۰۰ هزار قربانی این ویروس مرگبار بودیم. در صورت اتخاذ اقدامات فوری و تصمیمات عجولانه چه بسا دچار اشتباه میشویم و اعتبار بین المللی ما پس از گذشت چند دهه خدشه دار خواهد شد.
اتریش
مرزهای اتریش با جمهوری چک، اسلواکی و مجارستان باز میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ مرزهای اتریش با کشورهای جمهوری چک، اسلواکی و مجارستان با اعمال سخت گیریهای کمتری، از فردا یکشنبه مجددا باز میشود. وزارت کشور اتریش امروز در بیانیهای اعلام کرد با باز شدن مرزها رفت و امد افراد و حمل و نقل کالاها تسهیل خواهد شد. گشایش مرزهای اتریش با این کشورها بدان معناست که کنترل ماموران بهداشت به همراه پلیس اتریش کاهش خواهد یافت و تنها به شکل موردی خودروها کنترل میشوند. در این بیانیه امده است: وزیر کشور و وزیر امورخارجه در گفتگو با همتایان خود از این کشورها بر سر باز شدن مرزها به توافق رسیده اند. کارل نهامر وزیر کشور اتریش، در این باره گفت: در صورتی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای همسایه کاهش پیدا کند در گام دوم، مرزهای این کشور از پانزدهم ماه ژوئن بطور کامل باز خواهد شد.
انگلیس
شمار جان باختگان کرونا در انگلیس از ۳۴ هزار نفر گذشت به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ شمار جان باختگان کرونا در انگلیس بر اساس آمار دولت به ۳۴ هزار ۴۶۶ نفر رسید. بر اساس گزارشهای دولت که به گفته ناظران اجتماعی و برخی از رسانهها کمتر از میزان واقعی است، در شبانه روز گذشته نیز ۴۶۸ بیمار کرونایی دیگر جان خود را از دست دادند. شمار مبتلایان قطعی به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس نیز با افزایش ۳۴۵۰ نفری در شبانه روز گذشته به ۲۴۰ هزار و ۱۶۱ نفر رسیده است. انگلیس همچنان پس از آمریکا، دومین قربانگاه بیماران کرونایی در جهان است. با گذشت سه ماه از همه گیری ویروس کرونا در انگلیس، نبود وسایل و لباس محافظتی کافی برای پزشکان و پرستاران فعال در بخش بیماران کرونایی بیمارستانهای این کشور موجب مرگ شماری از انان شده است. بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس، تا کنون حدود دویست پزشک و کارکنان بیمارستانهای این کشور به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در این کشور جان باختند.
ایتالیا
افزایش قربانیان کرونا در ایتالیا به ۳۱ هزار و ۷۶۳ نفر به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، بر اساس جدیدترین آمار کرونا در ایتالیا، تعداد کل مبتلایان به کرونا در این کشور ۲۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر اعلام شده است. شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۱ هزار و ۷۶۳ نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد کل بهبودیافتگان بیماری کرونا در ایتالیا نیز به ۱۲۲ هزار ۸۱۰ نفر رسیده است.
آلمان
تظاهرات در اعتراض به ادامه برخی محدودیتها به گزارش خبرگزاری فرانسه از مونیخ، هزاران نفر در اعتراض به ادامه برخی محدودیتهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا روز شنبه در شهرهای مختلف آلمان تظاهرات کردند. شهرداری اشتوتگارت در توئیتر اعلام کرد به ۵ هزار تظاهرکننده مجوز داده بود تا در اعتراض به ادامه برخی محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا در میدانی در شهر تجمع کنند. اما حضور تجمع کنندگان به قدری بود که پلیس مجبور شد تا برخی از این افراد را به خیابانهای مجاور هدایت کند. بنا بر اعلام نیروهای امنیتی، در اقدامی مشابه که در مونیخ در جنوب آلمان روی داد، هزاران تظاهر کننده با تجمع در پارکی در این شهر، اقدام دولت را مبنی بر ادامه برخی محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا در کشور محکوم کردند. این در حالی است که براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس با دخالتهای مکرر تلاش میکرد تا معترضان به این اقدام دولت را از محل تجمع متفرق کند.
کنیا
مرزهای مشترک با سومالی و تانزانیا مسدود میشود به گزارش خبرگزاری فرانسه از نایروبی، اوهورو کنیاتا رئیس جمهور کنیادر راستای تمدید اقدامات مقابله با گسترش ویروس کرونا در این کشور از مسدود کردن مرزهای مشترک با تانزانیا و سومالی خبر داد. وی اعلام کرد، رفت و آمد مردم و حرکت خودروهای همسایگان کشورهای جنوبی و شمالی این کشور از نیمه شب متوقف میشود. رئیس جمهور کنیا تصریح کرد، آزمایشهای کرونای مثبت در این هفته نشان میدهد حدود ۴۳ نفر از بیماران مبتلا به کرونا اخیرا از مناطق مشترک مرزهای سومالی و تانزانیا وارد کشور شده اند که این عدد تقریبا یک چهارم ۱۶۶ مورد ثبت شده در خلال آن دوره است. براساس گزارش ها، تاکنون از ۸۳۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در کنیا ۵۰ نفر جان خود را از دست داده اند. همچنین موضوع مدیریت همه گیری کرونا در تانزانیا به طور فزاینده مورد انتقاد قرارگرفته است. از سوی دیگر، کارشناسان با اشاره به اینکه سومالی کشوری بی ثبات است و همچنین نگرانی از حملات شورشیان مسلح و هجوم ملخ و خطر سیل، از ناتوانی این کشور جهت مقابله با کرونا هشدار میدهند. رئیس جمهور کنیا همچنین با اشاره به تمدید قوانین منع رفت و آمد شهروندان از ۷ بعد از ظهر تا ۵ صبح تا ششم ژوئیه از ممنوعیت ورود و خروج از شهرهای نایروبی، مومباسا، کیلیفی، کوالی و ماندرا خبر داد. ویبا اشاره به آزمایشهای پزشکی که از رانندگان کامیون پیش از ورود به کشور گرفته شده است، افزود، آزمایشهای مرزی از ۷۸ راننده کرونایی خبر میدهد که همه آنها برگردانده شدند. پروازهای بین المللی از ۲۵ مارس تاکنون در این کشور متوقف شده است. وی تصریح کرد، در صورت عدم اتخاذ اقدامات پیشگیرانه اضافی و افزایش جدیتها در اجرای اصول راهنمای موجود، شمار افرادی که به کرونا مبتلا میشوند و جان خود را از دست میدهند، افزایش خواهد یافت.
پاکستان
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان به ۳۸ هزار و ۷۹۹ نفر به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان با هزار و ۵۸۱ مورد جدید ابتلا به این ویروس طی ۲۴ ساعت گذشته به ۳۸ هزار و ۷۹۹ نفر افزایش یافت. به همچنین تاکنون ۸۳۴ نفر در این کشور بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند که ۳۱ مورد آن به ۲۴ ساعت گذشته مربوط میشود. ۱۰ هزار و ۸۸۰ بیماری کرونایی نیز در پاکستان بهبود یافته اند.
مجارستان
لغو محدودیتهای خروج از خانه به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما از وین؛ ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان محدودیتهای خروج از خانه ساکنان شهر بوداپست را که به د لیل اپیدمی کرونا وضع کرده بود لغو کرد. نخست وزیر مجارستان اعلام کرد پس از گفتگو با کارشناسان به این نتیجه رسیده که اکنون زمان لغو این محدودیتها فرارسیده است. براساس این تصمیم، مردم شهر بوداپست میتوانند از روز دوشنبه آینده خانههای خود را بدون دلیل ویژهای ترک کنند. کسب و کارها؛ رستورانها و فروشگاههای مجارستان میتوانند تا دیروقت باز بمانند. با این حال فاصله فیزیکی و ماسک در سراسر این کشور همچنان اجباری است. تازهترین آمار از وضعیت ویروس کرونا در مجارستان نشان میدهد شمار مبتلایان در این کشور کاهش یافته است. براساس گزارش وزارت بهداشت مجارستان، تا به امروز ۳ هزار و ۴۷۳ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۴۴۸ نفر نیز جان باخته اند.
انگلیس
یک سوم کادر درمانی انگلیس بدون تجهیزات لازم به جنگ کرونا میروند به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ نتایج منتشر شده یک نظرسنجی در انگلیس نشان میدهد از هر سه نفر کادر درمانی فعال در بخش بیماران کرونایی بیمارستانهای این کشور، یک نفر اعلام کرده است هنگام مواجهه با بیماران کرونایی وسایل و لباس محافظتی لازم در اختیار آنان قرار نمیگیرد. بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای انگلیس، این نظرسنجی که از پنج هزار نفر از کادر درمانی بیمارستانهای این کشور انجام شده است نشان داد ۳۴ درصد از آنان به علت نبودن وسایل و لباس مخصوص محافظتی لازم در مواجهه با بیماران کرونایی مجبورند بدون این وسایل از جمله ماسک به درمان بیماران کرونایی بپردازند. با گذشت بیش از سه ماه از همه گیری ویروس کرونا در انگلیس، پزشکان و پرستاران در سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس میگویند همچنان در انتظار تحقق وعده دولت برای تامین وسایل ضروری کارکنان بخش کرونای بیمارستانهای این کشورند. پیشتر شماری از پرستاران از موسسات خیریه و افراد خیر خواسته بودند این وسایل را برای آنان تامین کند. شماری از پرستاران معترض به نبود تجهیزات لازم هنگام مواجهه با بیماران کرونایی نیز که در فضای مجازی از خیرین خواسته بودند وسایل و لباس محافظتی برای آنان تامین کنند، گفتند تهدید به توبیخ و اخراج شدند. تا کنون حدود دویست پزشک و دیگر کادر درمانی به علت ابتلا به بیماری کرونا در انگلیس جان باختند و خانواده شماری از آنان اعلام کردند علیه دولت برای تامین نکردن وسایل ضروری که منجر به مرگ آنان شده است، شکایت خواهند کرد.
پاکستان
لغو محدودیتها در پاکستان به رغم شیب تند ابتلا به کرونا به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از رسانههای پاکستان، در حالی که پاکستان در مسیر شیب تند ابتلا به کرونا قرار گرفته، دولت این کشور از لغو بیشتر محدودیتها و تسهیل مقررات قرنطینهای خبر داد. تنها ۱۰ روز پس از لغو مرحلهای محدودیتها، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به طور جهشی از ۲۲ هزار نفر به مرز ۳۹ هزار نفر رسیده است. وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: شمار مبتلایان به کووید -۱۹ در این کشور به ۳۸ هزار و ۷۹۶ نفر افزایش یافته که از این میان ۸۳۴ نفر جان باخته و بیش از ۱۰ هزار نفر بهبود یافته اند. به رغم افزایش چشمگیر شمار مبتلایان در پاکستان «عمران خان» نخست وزیر پاکستان از مرحله دوم لغو محدودیتها خبر داد. وی به دولتهای ایالتی دستور داد سرویسهای حمل و نقل عمومی را پس از ۸۰ روز تعطیلی، بازگشایی کرده و به مردم خدمت رسانی کنند. نخست وزیر پاکستان همچنین با صدور مجوز پروازهای داخلی تصریح کرد: از روز شنبه پروازهای داخلی نیز به تدریج آغاز میشوند، اما مسافران باید مسائل بهداشتی را در طول پرواز رعایت کنند. عمران خان اظهار داشت: قرنطینه عمومی خسارت مالی زیادی به پاکستان وارد کرده است و ما نمیتوانیم بیش از این خسارتهای قرنطینه را متحمل شویم. وی با بیان اینکه تا زمان ساخت واکسن کرونا نمیتوان به شکست کامل کرونا امیدوار بود افزود: ما باید بیاموزیم و درک کنیم که زندگی میتواند با وجود ویروس کرونا هم جریان داشته باشد؛ به شرط اینکه قوانین فاصله گذاری فیزیکی و دیگر تمهیدات بهداشتی رعایت شود.
پاکستان
صدور داروی ضد کرونا به ۱۲۷ کشور به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری «جیو تی وی»، مشاور بهداشت نخست وزیر پاکستان گفت: اسلام آباد به زودی در مسیر تولید انبوه داروی ضد کرونایی «رمدسیویر» قرار خواهد گرفت. «دکتر ظفر میرزا» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بهداشت و درمان در مصاحبهای اعلام کرد: یکی از شرکتهای داروسازی پاکستان در شهر کراچی مجوز ساخت داروی ضد کرونایی «رمدسیویر» را دریافت کرده و در حال حاضر تولید انبوه این دارو را در دستور کار قرار داده است. وی با اشاره به اینکه هنوز هیچ درمان قاطعی برای کرونا کشف نشده تصریح کرد: تحقیقات صورت گرفته از سوی شرکت آمریکایی گیلیاد نشان میدهد داروی «رمدسیویر» میتواند شدت بیماری کرونا را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. ظفر میرزا در ادامه اظهار داشت: میخواهیم با حفظ استانداردهای جهانی قیمت تمام شده این داروی ضد کرونایی را به کمترین حد ممکن رسانده و از هفته آینده تولید انبوه آن را آغاز کنیم. بعد از تولید انبوه این داروی ارزشمند، پاکستان قادر است به ۱۲۷ کشور جهان برای مقابله با کرونا کمک کند. وی با بیان اینکه طبق پیش بینیهای صورت گرفته شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان طی روزهای آتی به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت، تاکید کرد: تولید انبوه این دارو همچنین میتواند برای مقابله با شرایط بحرانی تاثیرگذار باشد.