استاندار کرمان بر ساماندهی محصولات کشاورزی جنوب کرمان با ایجاد مرکز خدمات صادراتی و برگزاری نمایشگاههای تخصصی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، فدایی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان کرمان گفت:همه تولیدکنندگان جنوب استان توان و تخصص صادرات را ندارند و با راهاندازی مرکز خدمات صادراتی، صادرات محصولات کشاورزی جنوب کرمان ساماندهی خواهد شد و روشهای خرید توافقی و عرضه مستقیم محصولات کشاورزی جنوب کرمان در حال اجر است، اما برای فراهم کردن امکان خرید حمایتی هم تلاش می شود.
فدائی با اشاره به برنامه توسعه صادرات سال99 استان کرمان بر پیگیری بازگشایی مرزها از طریق وزارت امور خارجه برای ادامه صادرات محصولات کشاورزی استان و رفع ممنوعیت ورود برخی کالاها و محصولات کشاورزی ایران به عراق تاکید کرد.
استاندار کرمان با تاکید بر راهاندازی پایانه صادراتی جیرفت در سال جاری افزود: برای ساماندهی صارات، ایجاد مرکز خدمات صادرات جنوب استان کرمان آغاز شده و با پیگیری اتاق بازرگانی و مشارکت موسسه سرمایهگذاری ملل راهاندازی می شود.
وی با اشاره به پیگیری مرز هوایی صادراتی جیرفت افزود: این کار به علت شیوع بیماری کرونا به تاخیر افتاد، اما از اکنون قابل پیگیری است.
استاندار کرمان گفت: مشکل ورود کامیونهای خارجی به جیرفت هم حل شده و میتوان با استفاده از این ظرفیت حمل و نقل شرکتهای خارجی صادرات را توسعه داد.
به گفته فدایی: به منظور توسعه صادرات صنایع دستی نیز کارگروهی به مسئولیت سازمان صمت و عضویت اتاق بازرگانی و اداره کل میراث فرهنگی تشکیل تا صادرات صنایع دستی ساماندهی شود.
وی خاطرنشان کرد: برای برگزاری نمایشگاههای عرضه عمومی کالا شهرستانها، منتظر تصمیم ستاد ملی کرونا هستیم.
آقای قوام کارشناس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم از کاهش 36درصدی صادرات در کشور و 41درصدی استان کرمان در فروردین امسال خبر داد و افزود: علت اصلی کاهش صادرات پسته و مغز پسته و سایر اقلام کشاورزی به علت شیوع کرونا و کاهش قدرت خرید کشورهای هدف است.
وی در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان با محور چگونگی افزایش کمی و درآمدی صادرات با اشاره به افزایش وزن وارزش صادرات در سال جاری اعلام کرد: امسال 425هزار تُن کالا به ارزش 888میلیون دلار از گمرکات استان صادر شد که شامل پسته و مغز پسته، مصنوعات مسی، خرما، سنگهای معدنی عمده کالاهای صادراتی استان، است و محصولات کشاورزی 87درصد، صنعت 9درصد و معدن 4درصد را تشکیل می دهند.
همچنین آقای قوام کارشناس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان یادآور شد: واردات استان حدود 728میلیون دلار شامل قطعات خودرو، ماشین راهداری و صنعتی است که کاهش یافته و نکته مهم اینکه واردات استان حول کالاهای واسطه ای بوده نه کالاهای مصرفی که این موضوع قابل اهمیت و تراز تجاری استان 160میلیون دلار و مثبت است.
در این جلسه کار گروه صادرات استان کرمان پیشنهاد شد: یک امهال یک ساله برای تسهیل صادرات محصولات کشاورزی و نیز کاهش نرخ حق بیمه محصولات در نظر گرفته شود.
ارائه تسهیلات آسان از محل شورای پول و اعتبار، همچنین استرداد مالیات بر ارزش افزوده به صادرکنندگان از جمله دیگر راهکارهای پیشنهادی برای جبران خسارات ناشی از کاهش صادرات بود.
اعزام هیاتهای تجاری و بازاریابی، برگزاری نمایشگاههای بین المللی، افزایش کمی صادرات، توسعه بازارهای صادراتی با اولویت 15کشور همسایه و نیز چین و هند از جمله مهمترین اهداف پیش روی صادرات استان کرمان در سال99 اعلام شد..